ארז כהן, לשעבר יו"ר לשכת שמאי המקרקעין בישראל:" העובדה כי אחרי כל הצעדים וההצהרות שנקטה הממשלה כולל ההכרזה על ביטול המע"מ המשיכו בתקופת הביניים מחירי הדיור לדהור מעלה ואף בחודש אחד נרשמה עלייה של 0.5 אחוז מעידה על אובדן שליטה מוחלט של הממשלה על מחירי הדיור . טוב יעשו האחראים על כלכלת ישראל ובראשם שר האוצר אם יישמו סוף סוף את הצעתי ליצור ריבית דיפרנציאלית במשק, אחת כללית נמוכה ושנייה, גבוהה יותר, ללוקחי משכנתאות, זאת משום שבריבית המאוד נמוכה הקיימת היום, שייתכן שאף תרד עוד יותר, ימשיך להיות פיתוי רב לקחת משכנתאות מופרזות, מה שידחוף את רמות מחירי הנדל"ן כלפי מעלה, ובשוק מצומצם וקפוא למדי, יכניס אלפי משקי בית לסכנה ויהיה לא סימפטי בעליל מבחינת מערכת הבנקאות ושוק ההון."
יוסי חסון, מנכ"ל החברה לחיזוק מבנים בישראל: "ההאטה בענף הנדל"ן שבאה לידי ביטוי מובהק במדדים האחרונים בכלל, ומדד יוני בפרט היא תוצאה ישירה של הזנחת האופציה היחידה להרים את הענף מהקרשים –התחדשות עירונית. מדובר בפוטנציאל למאות אלפי יחידות דיור באיזור הביקוש, הן במסגרת תמא 38 והן פינוי בינוי, ונשגב מבינתי מדוע כל מקבלי ההחלטות, מדרג הממשלה ועד לדרג המוניציפאלי עושים את כל אשר לאל ידם לעכב את האופציה השפויה הזו. תקוותי שדווקא מבצע "צוק איתן" יתרום למהפך המיוחל , זאת משום שסוף סוף גם ראשי הערים הגדולות והבינוניות, וגם מיליוני אזרחים המתגוררים באזורי הביקוש מבינים שבמסגרת ההתחדשות העירונית יהיו להם ממ"דים, יהיה היצע דיור משמעותי בהרבה ויהיו גם מחירים שפויים יותר.
הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניניים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

ארז כהן


