נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

יוטרייד >> עם שוך הקרבות האירו ירד ל-4.50 שקל והדולר יבחן את רמת 3.30 שקל לדולר

 

 
אלעד סולומוןאלעד סולומון
 

אלעד סולומון
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
28/07/2014

אלעד סלומון מיוטרייד: התערבות של בנק ישראל תמתן רק באופן זמני את התחזקות השקל, המגמה העולמית של הדולר והאירו היא היחלשות; הדולר נחלש בשל ירידה בביקוש לנכסים סולידיים, האירו נחלש בשל התכווצות כלכלית של גוש היורו

אלעד סלומון, אנליסט בכיר בבית ההשקעות יוטרייד אמר כי השפל של היורו מול השקל לא נובע מהחוזק היחסי של השקל אלא מהחולשה האבסולטית של היורו. משקיעים נוטים לייחס משקל יתר לאירועים דרמטיים כמו מבצע צוק איתן. כאשר הרעש ייעלם המגמה תימשך בהתאם למגמה העולמית וככל הנראה בקצב מהיר יותר.

ללא קשר לאירועים הגיאו-פוליטים האחרונים היורו הוא המטבע החלש ביותר מול כל מטבעות העולם מזה שלושה חודשים. אירופה מתכווצת עם אבטלה גבוהה, מדדי ייצור נמוכים, אינפלציה בירידה ועוד פרמטרים שליליים. כל הפרמטרים הכלכליים מצביעים על כך שגם ריבית פיקדונות שלילית לא מצליחה לעצור בריחה של הון מאירופה. מבחינת הבנק המרכזי באירופה האינטרס הוא פיחות משמעותי בערך המטבע על מנת לאפשר הגדלת אשראי בהיקפים גדולים ובנוסף עידוד הייצוא בגוש האירופאי. יעידו על כך רמות השפל של היורו שנרשמו בעת האחרונה מול הפאונד, הדולר האוסטרלי והיין היפני. רמת 4.63 שקל לאירו הייתה רמת תמיכה קריטית כאשר הקונים הצליחו ב-4 שנים האחרונות למנוע היחלשות נוספת של היורו. ניסיון זה לא צלח בשבוע האחרון כאשר רמה זו נפרצה במומנטום גבוה. האירו צפוי להמשיך להיחלש אל עבר רמות היעד של 4.50 שקלים ולאחר מכן אף 4.40 שקלים לאירו.

לגבי הדולר האמריקאי אמר סלומון כי המצב הוא דומה רק בנסיבות שונות. השווקים בארה"ב קובעים שיאים חדשים, כאשר הריביות לאג"ח הממשלתיות לא יורדות, בהתאם הזהב יורד בשבועיים האחרונים בצירוף עם נתוני ייצור חיוביים מסין האווירה היא אופטימית. אין ביקוש מיוחד בשלב הנוכחי לנכסים סוליידים הנסחרים בדולרים ולכן החולשה בדולר היא כללית ואינה קשורה להתפתחויות גאופוליטיות שמתרחשות לאחרונה או באופן בלעדי להתנהגות מול השקל הישראלי. הדולר ימשיך במהלך הפיחות מול מטבעות העולם ומול השקל הישראלי כל עוד לא יתרחש שינוי בתנאים המאקרוכלכליים, מחיר היעד הבא של הדולר הוא 3.30 שקל לדולר. להערכתנו, כל התערבות מצד בנק ישראל תצליח למתן את היחלשות הדולר רק באופן זמני בלבד. הדולר נחלש מהותית מול כל המטבעות העולם ולכן יתחזק גם מול שקל שהינו ממילא מטבע חזק.

 

 

 

הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או  או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניניים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

x