נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

אורמת תעשיות >> תוצאות הרבעון השני והמחצית הראשונה של 2014

 

 
 

קרן מרדכי
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
10/08/2014

-  ההכנסות ברבעון הסתכמו ב- 146.9 מיליון דולר לעומת 154.7 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד. הירידה נובעת בעיקר מירידה צפויה בהכנסות מגזר המוצרים. ההכנסות במחצית הראשונה של 2014 גדלו ב- 4.6% והסתכמו ב- 289.3 מיליון דולר לעומת 276.5 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד.
- חברת הבת אורמת טכנולוגיות אישררה מחדש את תחזית ההכנסות לשנת 2014 בשני מגזרי הפעילות. בהתאם לזאת, אורמת טכנולוגיות צופה כי מכירות המוצרים במחצית השנייה של 2014 יהיו חזקות מהחצי הראשון עם רבעון רביעי חזק.
- הרווח הגולמי ברבעון הסתכם ב- 41.4 מיליון דולר לעומת 53.2 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד. הרווח הגולמי במחצית הראשונה של 2014 צמח ב- 19.2% והסתכם ב- 96.1 מיליון דולר לעומת 80.6 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד
-  ה-EBITDA המתואם של חברת הבת אורמת טכנולוגיות עמד ברבעון על 59.7 מיליון דולר ועל 130.3 מיליון דולר במחצית הראשונה של השנה
- הרווח המיוחס לבעלים של החברה ברבעון השני של 2014  הסתכם ב- 5.5 מיליון דולר לעומת 16 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד. הרווח המיוחס לבעלים של החברה במחצית הראשונה של 2014 הסתכם ב- 19.5 מיליון דולר לעומת 12.9 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד.

יצחק אנג'ל, שהחל  את כהונתו כמנכ"ל אורמת תעשיות ב- 1 ביולי 2014 מסר: "אנו שבעי רצון מתוצאות הרבעון השני אותן יש לנתח ביחד עם תוצאות הרבעון הראשון שכן, כפי שהחברה דווחה כאשר דיווחנו על תוצאות הרבעון הראשון, חלק מהוצאות התפעול ברבעון הראשון נדחו לרבעון השני וכן ברבעון השני הייתה הדממה מתוכננת של תחנת הכח היבר 1 לצורך  התקנת ההשבחה שצפויה להגדיל את הכנסות התחנה. התוצאות משקפות את המשך ההצלחה בפעילתנו ומתרומתן לתוצאות הטובות במחצית הראשונה של 2014. במגזר החשמל המשכנו בשדרוג תחנות הכוח בבעלותנו אשר יביאו לשיפור בביצועי מגזר זה. על אף ההדממה המתוכננת של תחנת הכוח היבר 1 ברבעון השני, הכנסות מגזר החשמל צמחו ברבעון ב-2.1%  לעומת אשתקד וב-15.9% במחצית הראשונה של 2014. צבר מגזר המוצרים צמח לשיא של 376 מיליון דולר עם התוספת של חוזה האספקה שלנו בסך 254 מיליון דולר לפרויקט סארולה.

בראיה כללית, אנו ממוצבים בצורה טובה להמשך יישום אסטרטגיית הצמיחה שלנו. אין שינוי בתחזית ההכנסות שלנו לשנת 2014 ואנו צופים כי סך ההכנסות יסתכמו בין 540 ל- 560 מיליון דולר כאשר הכנסות מגזר החשמל יעמדו על 370 עד 380 מיליון דולר והכנסות מגזר המוצרים יעמדו על 170 עד 180 מיליון דולר."

דגשים לתוצאות הרבעון השני והמחצית הראשונה של 2014

ההכנסות ברבעון הסתכמו ב- 146.9 מיליון דולר לעומת 154.7 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד. הירידה נובעת בעיקר מירידה שהייתה צפויה  בהכנסות מגזר המוצרים שקוזזה בחלקה על ידי הכנסות מפרויקט סארולה.
ההכנסות במחצית הראשונה של 2014 גדלו ב- 4.6% והסתכמו ב- 289.3 מיליון דולר לעומת 276.5 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד.

הכנסות החשמל הסתכמו ברבעון ב- 91.7 מיליון דולר לעומת 89.8 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד, גידול של 2.1%. העלייה נבעה בעיקר מהפעלה מסחרית של תחנות 2 ו- 3 בקומפלקס אולקריה בקניה, אשר החלו בפעילות המסחרית בחודש מאי 2013 ובחודש ינואר 2014, בהתאמה ומהפעלה מסחרית של תחנת הכוח הגיאותרמית דון איי קמפבל בנבדה, ארה"ב אשר החלה לפעול בחודש דצמבר 2013. הגידול בהכנסות ממכירות חשמל קוזז בחלקו בשל השבתה מתוכננת במהלך הרבעון של קומפלקס היבר, עכב עבודות שידרוג, וכן מקיטון ברווח נטו הנובע מהתקשרויות במכשירים פיננסיים נגזרים להקטנת החשיפה לתנודות במחירי האנרגיה המושפעים מתנודות במחירי הנפט ובמחירי הגז הטבעי אשר הסתכמו ברבעון המקביל אשתקד בסך של 3.6 מיליון דולר לעומת הפסד של 0.3 מיליון דולר ברבעון הנוכחי.
הכנסות החשמל במחצית הראשונה של 2014 צמחו ב- 15.9% והסתכמו ב- 186.5 מיליון דולר לעומת 160.9 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד.

כמות ייצור החשמל ברבעון קטנה ב- 4.9% ל- 1,043,372 מגווט שעה לעומת כ- 1,097,031 מגווט שעה ברבעון המקביל אשתקד. הירידה נובעת בעיקר מעבודות השדרוג בתחנת היבר כמפורט לעיל. כמות ייצור החשמל במחצית הראשונה של 2014 גדלה ב- 2.9% ל- 2,244,513 מגווט שעה לעומת כ- 2,180,649 מגווט שעה בתקופה המקבילה אשתקד.

ההכנסות ממכירת מוצרים הסתכמו ב- 55.2 מיליון דולר לעומת 65.0 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד. הירידה נובעת מעיתוי ההכרה בהכנסה, עיתוי שחרור לעבודה מצד הלקוח של פרויקטים מסוימים וכן בשל תמהיל שונה של מוצרים. ההכנסות ממכירת מוצרים במחצית הראשונה של 2014 הסתכמו ב- 102.8 מיליון דולר לעומת 115.6 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד.

אורמת טכנולוגיות אישררה את תחזית הכנסות המוצרים לשנת 2014. בהתאם לזאת, אורמת טכנולוגיות צופה כי היקף ההכנסות ממכירות מוצרים במחצית השניה של 2014 תהיינה חזקות מהיקף ההכנסות בחצי הראשון של 2014 עם רבעון רביעי חזק.

הרווח הגולמי ברבעון הסתכם ב- 41.4 מיליון דולר (28.2% מההכנסות) לעומת 53.2 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד (34.4% מההכנסות). הירידה ברווח הגולמי נבעה בעיקר מעבודות השדרוג והשיפור כמתואר לעיל וכן משינויים בתמהיל מכירות המוצרים. הרווח הגולמי ממכירות חשמל הסתכם ב- 24.9 מיליון דולר (27.2% מהכנסות החשמל) לעומת 30.8 מיליון דולר (34.4% מהכנסות החשמל) ברבעון המקביל אשתקד. הרווח הגולמי ממכירות מוצרים הסתכם ב- 16.5 מיליון דולר (29.8% מההכנסות ממוצרים) לעומת 22.4 מיליון דולר (34.5% מההכנסות ממוצרים) ברבעון המקביל אשתקד.

הרווח הגולמי במחצית הראשונה של 2014 צמח ב- 19.2% והסתכם ב- 96.1 מיליון דולר (33.2% מההכנסות) לעומת 80.6 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד (29.2% מההכנסות). הרווח הגולמי ממכירות חשמל הסתכם ב- 63.2 מיליון דולר (33.9% מהכנסות החשמל) לעומת 44.4 מיליון דולר (27.6% מהכנסות החשמל) בתקופה המקבילה אשתקד. הרווח הגולמי ממכירות מוצרים הסתכם ב- 32.9 מיליון דולר (32.0% מההכנסות ממוצרים) לעומת 36.3 מיליון דולר (31.4% מההכנסות ממוצרים) בתקופה המקבילה אשתקד.

ה- EBITDA המתואם של אורמת טכנולוגיות הסתכם ברבעון ב- 59.7 מיליון דולר לעומת 69.7 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד. (*)

ה- EBITDAהמתואם של אורמת טכנולוגיות במחצית הראשונה של 2014 הסתכם ב- 130.3 מיליון דולר לעומת 115.5 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד. (*)

הרווח מפעולות הסתכם ברבעון ב- 30.9 מיליון דולר לעומת 45.0 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד. הירידה נובעת מהקיטון ברווח הגולמי, הפחתת עלויות בגין חיפוש והערכה של מאגרים גיאותרמיים שהוחלט על הפסקת המשך פיתוחם בסך 8.1 מיליון דולר ורווח ממימוש חברה בת בסך 4.2 מיליון דולר אשר נרשם ברבעון המקביל אשתקד. הקיטון קוזז בחלקו מרווח ממימוש תחנת כוח בסך 7.6 מיליון דולר ברבעון הנוכחי.

הרווח מפעולות במחצית הראשונה של 2014 הסתכם ב- 73.8 מיליון דולר לעומת 56.1 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד.

הוצאות המימון הסתכמו ברבעון ב- 21.7 מיליון דולר לעומת 18.2 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד. הוצאות המימון במחצית הראשונה של 2014 הסתכמו ב- 42.6 מיליון דולר לעומת 35.5 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד.

הרווח המיוחס לבעלים הסתכם ב- 5.5 מיליון דולר לעומת 16.0 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד. הרווח המיוחס לבעלים במחצית הראשונה של 2014 הסתכם ב- 19.5 מיליון דולר לעומת 12.9 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד.

ההון ליום 30 ביוני 2014 הסתכם ל- 759.0 מיליון דולר (35.2% מסך המאזן) לעומת 734.5 מיליון דולר (34.4% מסך המאזן) ליום 31 בדצמבר 2013. הגידול בהון נבע  מהרווח לתקופה בסך של 32.9 מיליון דולר אשר קוזז בחלקו מדיבידנד ששולם בסך 6 מיליון דולר וקרן הון בגין גידור תזרים בסך 4.2 מיליון דולר.
 
אודות החברה

אורמת תעשיות פועלת באמצעות חברת הבת שלה אורמת טכנולוגיות אינק', חברה בינלאומית מובילה המספקת פתרון כולל - ""Vertically Integrated בתחום האנרגיה החלופית, בעיקר גיאותרמית.

לחברה שני תחומי פעילות עיקריים: ייצור ומכירת חשמל וייצור ומכירת מוצרים. בתחום ייצור החשמל, אורמת מפתחת, מקימה, מארגנת מימון ומתפעלת תחנות כוח המפיקות חשמל מאנרגיה גיאותרמית ומחום שיורי. ההכנסות מפעילות זו נובעות ממכירת החשמל המיוצר בתחנות אלו לחברות חשמל ברחבי העולם תחת חוזים ארוכי טווח. בבעלות הקבוצה תחנות כוח לייצור חשמל ממקורות גיאותרמיים וחום שיורי בעלות נטו כוללת של כ-1.5  מיליארד דולר אשר הניבו בשנת 2013 הכנסות בסך של 334.6 מיליון דולר.

בתחום המוצרים אורמת מפתחת, מתכננת, מייצרת, מוכרת ומתקינה ציוד לייצור חשמל המבוסס על  אנרגיה גיאותרמית או שיורית ויחידות כוח אחרות ללקוחותיה ברחבי העולם. בשנת 2013 הכנסות תחום זה היו בסך של 203.5 מיליון דולר.

(*)ה- EBITDAהמתואם מהווה נתון שאינו ערוך לפי כללי חשבונאות מקובלים בארה"ב לפיהם מדווחות אורמת טכנולוגיות וניתן על ידינו כאן כיוון שהוא משקף נכון יותר את מצב הנזילות של הקבוצה והיכולת שלה לשרת את החוב.

 




הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או  או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניניים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

x