להלן עיקרי סקירת האג"ח השבועית של דודי רזניק, מנהל מחקר אג"ח בלאומי שוקי הון:
· מגמת ההאטה במשק מגיעה גם לשוק העבודה כאשר ניכרת עלייה בשיעור האבטלה תוך ירידה בשיעור ההשתתפות בכוח העבודה העיקרי במשק.
· שוק הדיור סובל מקיפאון ומרמת חוסר וודאות קיצונית שבאים לידי ביטוי גם בירידה משמעותית בהתחלות הבנייה. לכשתסתיים סאגת הפטור ממע"מ השוק צפוי לסבול מחוסר היצע משמעותי. במקביל, תהיה עלייה בביקוש מצד זכאי התכנית, כך שבטווח הראשוני של יישום התכנית עלולים להתעורר דווקא לחצים לעליית מחירי הדירות (המחיר לפני מע"מ).
· בחודש יוני נמשך זרם כניסת מט"ח לארץ בעיקר על ידי השקעות ישירות במשק. בחודש יולי עלה בנק ישראל מדרגה בהיקף ההתערבות במסחר במט"ח כשקנה סכום גדול של 1.4 מיליארד דולר.
· השבוע, לראשונה מזה תקופה ארוכה רשם השקל ירידה משמעותית מול דולר ומול סל המטבעות. בנק ישראל הצטרף לשחקנים במגמת קניות דולרים בשוק המט"ח.
· המשך מגמת פיחות השקל, ככל שתתרחש, צפויה לפתוח מחדש את פערי התשואות מול אג"ח ממשלת ארה"ב שלתיסוף המתמשך, והשפעתו על הציפיות, היה חלק מרכזי בירידתם.
· עליית המתח הגיאופוליטי בעיראק, אוקראינה ובאזורינו שולחת את תשואות איגרות החוב הממשלתיות הארוכות במדינות המפותחות בעולם לשפל.
להלן ריכוז המלצות לפעילות:
ü אנו ממליצים על מח"מ אחזקות של 3 - 4 שנים, המלצתנו על אחזקת מח"מ ארוך יותר בשקלים הלא צמודים.
ü אנו ממליצים על מתן עדיפות לאחזקת שקלים לא צמודים. הציפיות האינפלציוניות בחלק הארוך של העקום גבוהות באופן יחסי לחלק הקצר ולכן צפוי כי גם שם נראה המשך המגמה של ירידה בציפיות האינפלציוניות.
ü תלילות העקומים לא צפויה להמשיך ולרדת בטווח הקרוב, ועלולה אף לעלות, לפחות עד התבהרות בגזרה הגיאופוליטית. לכן אנו ממליצים על אחזקת המח"מ בצורה ישירה.
ü למרות רמת הריבית הנמוכה, בנק ישראל צפוי לשמור על הריבית הנוכחית עוד תקופה לא קצרה, ולכן אנו ממליצים להמשיך ולהימנע מהשקעה באג"ח בריבית משתנה.
ü המרווחים בין אג"ח ממשלת ישראל לאג"ח ממשלת ארה"ב צפויים לחזור ולעלות לאחר תקופה ארוכה בה חלה ירידה. בעיקר אמורים הדברים לגבי החלק הבינוני – ארוך של העקום.
ü אג"ח ממשלת ישראל בדולר נסחר בתשואה גבוהה משמעותית מאג"ח מקביל שקלי. להערכתנו בשלו התנאים כי פערי תשואה אלו ייסגרו לאור העובדה כי מגמת תיסוף השקל, ככל הנראה, קרובה לסיום, לפחות בתקופה הקרובה.
הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניניים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.





