מבט לשווקים – 11/8 – סקירת מחלקת המחקר של FXCM ישראל
בשבוע שעבר עלה הדולר-שקל ב-1.5%, ובכך רשם את השבוע החיובי הטוב ביותר מאז מאי 2013. בטווח הארוך יותר, שינוי במגמה של הדולר בעולם ישים קץ למגמת הירידה רבת השנים של הדולר-שקל. כדי לדרבן יותר משקיעים לעבור לצד הלונג (קנייה), הצמד יצטרך לפרוץ כמה רמות התנגדות משמעותיות כשרמת המפתח הראשונה היא 3.50.
במחלקת המחקר של FXCM ישראל מציינים הבוקר: "שבוע מסחר חדש נפתח בשוק המט"ח, כשהשאלה היא האם המומנטום המרשים שהציג הצמד בשבוע שעבר יימשך. בשבוע שעבר עלה הדולר-שקל ב-1.5%, ובכך רשם את השבוע החיובי הטוב ביותר מאז מאי 2013. ברמה המקומית, הגורמים למהלך היו המשך הלוחמה בעזה והפלונטר המדיני והאפקט המצטבר של הורדת הריבית של בנק ישראל וההתערבויות החוזרות ונשנות. גם התחזקותו של הדולר בעולם והנסיגה בשוקי המניות העולמיים תרמו, חיזקו את הדולר גם בזירה המקומית . השאלה היא האם אנו עדים למפנה משמעותי יותר בצמד, המצוי במגמת ירידה כה חדה כבר מספר שנים?
נראה שלפחות בטווח הקצר מה שהביא לזינוק החד היה ההחלטה של ספקולנטים רבים לממש רווחים על פוזיציות השורט. לאחר מספר ניסיונות כושלים לשבור את הרמה העגולה ב-3.40, השורטיסטים לבסוף הרימו ידיים ונתנו את האות לזינוק החד מעלה. התיקון החד משקף את מצב מכירת-היתר הקיצוני שבו היה מצוי הצמד לאחר הירידה הממושכת. בהקשר זה, יש גם לתת קרדיט לבנק ישראל, שהצליח באמצעות מספר התערבויות להגן על 3.40 ולקבוע אותה כרצפה מול השוק.
בטווח הארוך יותר, הכיוון של הצמד יהיה תלוי במגמה של הדולר בעולם. בתקופה האחרונה אנו עדים להתהוות של שינוי במגמה של הדולר בעולם. מדד הדולר סוגר כבר 6 שבועות של עלייה, ובשבוע שעבר טיפס לשיא חדש ב-81.7, הרמה הגבוהה מאז ספטמבר 2013. העובדה כי תוכנית ההרחבה הכמותית עומדת להסתיים, השיפור המתמשך בנתוני המקרו, ובעיקר בשוק התעסוקה, והספקולציות לפיהן הבנק הפדרלי יבצע העלאת ריבית מוקדם מהמתוכנן – כל אלה משנים את הפוזיציה של הדולר למול יתר המטבעות והופכות אותו למטבע עם פוטנציאל תשואה. אם כל הגורמים הללו ילכו ויבשילו, התחזקות הדולר אמורה לתפוס תאוצה בחודשים הקרובים, ובסופו של דבר זה גם יחולל מפנה חיובי במגמה של הדולר-שקל ואולי לשים קץ למגמה הירידה החריפה של השנים האחרונות.
ברמה הטכנית בטווח הקצר יותר, לפני שנמהר להכריז על תיקון משמעותי עלינו ראשית כול להמתין לעלייה מעל רמת המפתח 3.50. כבר ראינו לא מעט פעמים בחודשים האחרונים, שכל ניסיון תיקון של הדולר-שקל נבלם עד מהרה ברמת ההתנגדות הקרובה. כדי לדרבן יותר משקיעים לעבור לצד הלונג (קנייה), הצמד יצטרך לפרוץ כמה רמות התנגדות משמעותיות – 3.50 היא הראשונה".
הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניניים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.





