נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

מיטב דש ברוקראז >> בנק הפועלים - תגובה ראשונית לתוצאות Q2-14‎

 

 
 

קרן מרדכי
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
17/08/2014

פועלים פרסם הבוקר את תוצאותיו לרבעון השני לשנת 2014. התוצאות טובות ומעל לצפי שלנו כאשר הבנק מציג רווח של 783 מיליון ₪,המשקף תשואה להון של 10.8% לעומת צפי שלנו ל- 752 מיליון ₪ (10.3%). הלימות ההון (רובד 1) עומדת על  9.53% לעומת 9.44% ברבעון הקודם. בהתאם למדיניות של חלוקת דיבידנד של 15%, הודיע הבנק על חלוקת דיבידנד בסך של  119 מיליון ₪ (היום הקובע - 21/8/14 ).

אשראי לציבור – האשראי לציבור עלה בכ-  0.7%  לרמה של 252,066 מיליון ₪ זאת לעומת קצב ממוצע של  כ- 0.2% בארבעת הרבעונים האחרונים. במשכנתאות נרשם גידול של כ- 1.3% (רובו ככולו ממגזר הבנקאות הפרטית שצמחה בכ- 4% לעומת ירידה של שברי אחוזים במגזר משקי הבית) ובמגזרי הבנקאות המסחרית ועסקים קטנים נרשם גידול של כ- 2% וכ- 2.5% בהתאמה. עוד נציין כי בבנקאות העסקית הקיטון נמשך עם ירידה של כ- 3.3% לעומת הרבעון הראשון.

סעיף החומ"ס עדיין מראה על הכנסות במקום הוצאות וזאת בחסות המגזר העסקי (הכנסות של 119 מיליון ₪) אולם בשאר הסעיפים יש עליה גבוהה כאשר במשקי הבית הפריש הבנק כ- 42 מיליון ₪ (לצורך השוואה בשני הרבעון האחרונים גם יחד הופרשו כ- 30 מיליון ₪ יחדיו) במגזר העסקים הקטנים הופרשו 52 מיליון ₪  זאת לעומת רבעון קודם בו הופרשו 24 מיליון ₪ מבחינת שיעור מהתיק מדובר על 0.76% הגבוה ביותר מזה כשנתיים. מבחינת איכות תיק האשראי, יש שיפור מסוים,  כך למשל שיעור יתרת האשראי הפגום מיתרת האשראי לציבור ממשיך לרדת לרמה של 2.73% לעומת 2.82% ברבעון הקודם, בעוד ששיעור יתרת האשראי שאינו פגום בפיגור של 90 או יותר מיתרת האשראי לציבור נותר על רמה של 0.41%.

ההכנסות מריבית נטו הסתכמו בכ- 2,057 מיליון ₪ בעוד שההכנסות מימון שאינן מריבית הסתכמו ב- 265 מיליון ₪ נציין כי תקן FAS91 השפיע הרבעון בכ- 63 מיליון ₪, אשר הבנק הכיר בכ- 43 מיליון ₪ הכנסות ריבית בגין גביית חובות בעיתיים וכן בכ- 102 מיליון ₪ רווחים מימוש אגרות חוב (לעומת 93 מיליון ₪ רבעון קודם), וכ-39 מיליון ₪ בגין רווח מהשקעות במניות. התאמות לשווי הוגן של מכשירים נגזרים תרמו כ- 73 מיליון ₪ כך שבסיכומו של רבעון רשם הבנק  הכנסות מימון מפעילות שוטפת הסתכמו בסך של כ- 1,997 מיליון ₪ זאת לעומת צפי שלנו לכ- 1,896 מיליון ₪. ההוצאות השונות עלו מעט מעבר לציפיות שלנו אולם בסופו של יום הבנק הצליח בהתאם להערכתנו המוקדמות לשפר את יחס היעלות לרמה של 62.2% לעומת צפי שלנו לכ- 62.7%.
 



הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או  או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניניים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

x