בפתח ביקורו פגש שר האוצר את מנכ״ל המכללה, ד״ר נחמי פז, שחזר היום לראשונה לעבודתו במכללה לאחר שנפצע מירי רקטות במהלך מבצע ״צוק איתן" ובירך אותו על חזרתו לעבודה במכללה.
במהלך הביקור פגשו שר האוצר ומנכ"ל המכללה את הסטודנטים שבחרו להתחיל את לימודיהם במכללה השנה ואמר לפיד "המחויבות שלנו כממשלה היא לאפשר שקט לתושבי הדרום ואנו נמשיך להיאבק כדי להשיג את השקט. זה מה שהמדינה חייבת לתושבי הדרום”. ""אנחנו צריכים לעטוף את המבצע הזה גם בהצלחה מדינית , לבנות סביבו ועידה אזורית שתאפשר שקט לטווח ארוך ובעיקר אנחנו צריכים שתדעו שאנחנו איתכם. מה שלא יקרה".
בסיום הביקור קיים לפיד פגישת עבודה עם חברי הנהלת מכללת "ספיר" וראש המועצה האזורית שער הנגב, אלון שוסטר, ופרש בפניהם שורת צעדים שמקדם משרד האוצר לחיזוק התושבים והסטודנטים בדרום ואמר: "הניצחון האמיתי הוא שאנשים באים הנה ללמוד ולעבוד, לחיות ולהמשיך בחייהם. המטרה שלנו היא למצוא עוד ועוד דרכים לעזור, כי זו בעיני מה שכינו פעם התשובה הציונית ההולמת".
שר האוצר, יאיר לפיד, ביקר היום (19.8) יחד עם חבר הכנסת ויו״ר השדולה לסטודנטים והשכלה גבוהה בכנסת, בועז טופורובסקי, במכללת "ספיר" הנמצאת בסמוך לעיר שדרות ובשטח המועצה האזורית שער הנגב.
בפתח ביקורו, פגש שר האוצר את מנכ"ל המכללה שחזר לראשונה למכללה מאז שנפצע ואושפז מירי רקטות במהלך מבצע "צוק איתן" בנוסף לשר, קיבלו את המנכ"ל חברי הנהלת המכללה וסטודנטים רבים אשר קיבלו אותו בתשואות וברכות. שר האוצר בירך את מנכ"ל המכללה על חזרתו המהירה לעבודה ודרש בשלומו.
בהמשך הביקור, נשאו דברים שר האוצר, נשיא המכללה ומנכ״ל המכללה בפני סטודנטים שהתחילו את לימודי ההנדסה במכללה בימים אלו. שר האוצר אמר לסטודנטים : "הניצחון האמיתי הוא זה שאנשים באים הנה ללמוד ולעבוד, לחיות ולהמשיך בחייהם" אני גאה לראות אנשים צעירים שבחרו דווקא בתקופה הזאת לבוא וללמוד בספיר." השר הוסיף בדבריו: "אני רוצה להמשיך בשיעור של מאסה מול רוח. מול מאסה של טרור שמתנהלת לעבר האזור הזה, מול אלפי קסאמים וטילים שנורים לכיוון הזה יש את הרוח שאומרת שאנחנו , זה הרוח של הציונות שאומרת אנחנו באים אנחנו מתעקשים אנחנו לא מוותרים אנחנו לא פוחדים מאף אחד".
בסיום הביקור ערך שר האוצר פגישת עבודה עם חברי הנהלת המכללה וראש המועצה האזורית, שער הנגב. לפיד הדגיש בדבריו: "אנחנו צריכים לעטוף את המבצע הזה גם בהצלחה מדינית , לבנות סביבו ועידה אזורית שתאפשר שקט לטווח ארוך ובעיקר אנחנו צריכים שתדעו שאנחנו איתכם. מה שלא יקרה". עוד הוסיף לפיד "אני פה כחלק מדיאלוג מתמשך עם המועצה האזורית שער הנגב שהמכללה נמצאת בתוכה. המטרה שלנו היא למצוא עוד ועוד דרכים לעזור כי זו בעיני מה שכינו פעם התשובה הציונית ההולמת".
במהלך הפגישה פרש השר בפני המשתתפים צעדים שמקדם משרדו כדי לחזק את התושבים והסטודנטים בדרום ולעודד סטודנטים נוספים ללמוד בדרום:
- במסגרת תקציב של 6 מיליון ש״ח שהוקצו ביחד עם שר החינוך, 3 מיליון ש״ח יושקעו במכללת ספיר לשיפור המיגון שיאפשר את קיום הלימודים גם בעתות חרום ויבטיח את ביטחונם הפיסי של הסטודנטים והסגל.
- יינתן תעדוף למכללת ספיר בקול הקורא לפרויקט מעונות שהוצאנו לדרך בתחילת השנה, התעדוף צפוי לאפשר תמיכה ממשלתית לבניית מעונות בהיקף כולל של 5-10 מיליון ₪. מכללת ספיר הגישה הצעה הכוללת בנייה של עד 1,000 מיטות בסטנדרטים מתקדמים, שטחי רווחה ומסחר לטובת הסטודנטים. ביצוע התכנית יוביל לשיפור משמעותי באיכות החיים של הסטודנטים המגיעים ללמוד במכללה.
- יינתן תעדוף לסטודנטים מספיר בפרט ומאזור הדרום בכלל במתן הלוואות ומלגות מקרן הסיוע לסטודנטים. התעדוף יינתן במטרה להגביר את הביקוש של סטודנטים ללימודים בדרום ולהקל על מצבם הכלכלי.
- צעדים אלו מתווספים להשקעה של 50 מלש״ח בבניית פרויקט מגורים חדשני בשדרות שנבנה ע״י עמותת ״איילים״ וצפוי להיות מאוכלס כבר באוקטובר הקרוב.
- תינתן רשת בטחון שתוענק למכללה במקרה ותחול ירידה חדה בהרשמה לשנת לימודים הקרובה.
יו"ר הוועד המנהל וחבר הנאמנים של המכללה האקדמית ספיר, עו"ד גלעד שר: אנחנו שמחים לארח היום במכללה את שר האוצר יאיר לפיד, זו הזדמנות עבור השר להיווכח בעצמו בחשיבות המכללה והתפקיד שיש לה בשיקום האזור וכמנוע צמיחה ופיתוח לעוטף עזה. אנחנו קוראים לשר לפעול בהקדם להענקת סיוע ותמיכה לסטודנטים, ומזמינים אותו לקיים במכללת ספיר את הוועידה האזורית הבינלאומית לשיקום עזה, אותה הוא מקדם בימים אלה. מדובר ביוזמה מבורכת, ומצרים, סעודיה ומדינות נוספות שייקחו חלק בוועידה, בהחלט מוזמנות אלינו."
נשיא המכללה הפרופ', עמרי ידלין: מכללת ספיר היא מהמעסיקים הגדולים באזור ואנחנו צריכים התגייסות לאומית כדי שיבינו את היתרונות שיש למוסד כמו מכללת ספיר לסביבה. כיום מתקיים שיתוף פעולה אזורי יוצא דופן עם ראש המועצה אזורית שער הנגב אלון שוסטר ועם ראש עיריית שדרות אלון דוידי. כ-2,500 סטודנטים שוכרים דירות בסביבה הקרובה וגם בתום הלימודים בוחרים להישאר ולהתגורר כאן. אם רוצים לבצע קפיצת מדרגה באזור – זו הדרך".
הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניניים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

צלם: לירון בוזגלו


