אגרות חוב ומק"מ הנסחרים בת"א – בחודש יולי השקיעו תושבי חוץ נטו כ- 100 מיליוני דולרים באג"ח ממשלתיות, בהמשך להשקעות נטו של כ-770 מיליונים בחודשים מרץ-יוני. כך נמסר היום מהחטיבה למידע ולסטטיסטיקה בבנק ישראל.
מנתונים ראשוניים לחודש אוגוסט עולה כי תושבי חוץ השקיעו נטו כ- 1.2 מיליארדי דולרים באג"ח ממשלתיות וכ- 560 מיליונים במק"מ.
באג"ח הממשלתיות הנסחרות בחו"ל, נרשמו מימושים נטו ע"י תושבי חוץ בהיקף של כ-390 מיליוני דולרים.
השקעות במניות ישראליות – בחודש יולי תושבי חוץ השקיעו נטו בבורסה לני"ע בתל-אביב כ-150 מיליוני דולרים. בנוסף, תושבי חוץ השקיעו נטו כ-270 מיליוני דולרים במניות ישראליות הנסחרות בחו"ל.
ההשקעות הישירות בישראל - ההשקעות הישירות במשק, באמצעות מערכת הבנקאות, הסתכמו בחודש יולי בכ- 670 מיליוני דולרים, עיקר הפעילות התרכזה בענף הטכנולוגיה העילית.
תושבי ישראל – המשך השקעות של מוסדיים במניות ואג"ח זרות; מימושים בהשקעות הישירות בחו"ל
בחודש יולי, תושבי ישראל השקיעו בחו"ל השקעות פיננסיות (אג"ח ומניות) בהיקף של כ-1.5 מיליארדי דולרים. מזה כ-870 מיליונים, השקעות של משקיעים מוסדיים במניות ובאג"ח זרות.
מניות – בחודש יולי השקיעו המשקיעים המוסדיים במניות זרות נטו בחו"ל כ-340 מיליוני דולרים, בעיקר בתעודות סל. במקביל, משקי הבית השקיעו נטו כ-190 מיליונים והמגזר העסקי השקיע נטו כ- 140 מיליוני דולרים.
אג"ח – בחודש יולי תושבי ישראל השקיעו נטו באג"ח זרות כ- 880 מיליוני דולרים, מזה כ-520 מיליונים על ידי המשקיעים המוסדיים וכ-180 מיליונים ע"י משקי הבית והסקטור העסקי, כל אחד.
ההשקעות הישירות בחו"ל – בחודש יולי המימושים נטו של תושבי ישראל בהשקעות הישירות בחו"ל הסתכמו בכ- 460 מיליוני דולרים. עיקר המימושים התרכזו בענף הנדל"ן.


הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניניים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.





