ארה"ב
שוקי המניות בארה"ב עלו בסוף השבוע ומחקו את הירידות שנרשמו במהלך השבוע וסגרו בשיא חדש לאחר שהמתחים הגיאופוליטיים הוקלו ונתוני התעסוקה היו נמוכים מהתחזיות אך תמכו בדברים שאמרה לפני שבועיים, ג'נט ילן, בנוגע לחוסן של שוק העבודה האמריקאי כי כלכלת ארה"ב הולכת ומתקרבת ליעדי התעסוקה והאינפלציה שקבע הבנק הפדרלי, ולכן הדיון בבנק המרכזי מתמקד כעת באופן טבעי בשאלת עיתוי תחילת העלאת הריבית בכלכלה הגדולה בעולם. ג‘נט ילן אמרה כי "הכלכלה רשמה התקדמות ניכרת בהתאוששות מהמשבר הגדול והממושך ביותר בשוק העבודה מאז השפל הכלכלי הגדול", והוסיפה כי "ניצול נמוך מהרצוי של משאבי כוח עבודה ממשיך להיות משמעותי" ”ואין מתכון פשוט" שלפיו הבנק הפדרלי יכול להתנהל, כמו כן, היא שבה והזהירה כי העלאת הריבית בארה"ב עשויה להתחיל מוקדם מהצפוי
אירופה
שוקי המניות באירופה עלו לאחר שהבנק המרכזי של אירופה הוריד באופן בלתי צפוי את שלושת שיעורי הריבית העיקריים שלו והכריז על הרחבת תכנית רכישות האג“ח, במקביל יתחיל לרכוש אג“ח מכוסות נקובות ביורו ואג“ח מגובות נכסים. זהו שינוי מהתמקדות של הבנק המרכזי ברכישת אג“ח ממשלתיות.
יפן
שוקי המניות ביפן עלו לאחר ששר הבריאות, Yasuhisa Shiozaki הודיע שהוא תומך ברפורמות של הפנסיה, מה שאומר שהוא יפקח על החיסכון לגיל פרישה בהיקף של 1.2 טריליון דולר בקרן ההשקעות של הפנסיה הממשלתית. היין נפל ושוק המניות התאושש והגיע לרמה הגבוהה ביותר מזה שמונה חודשים על רקע הספקולציות שהקרן הפנסיה הממשלתית (GPIF) תגדיל את ההשקעות במניות מעבר לים ובשוק המניות ביפן.
הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניניים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.


.jpg)


