קרנות אג"ח מדינה וקרנות אג"ח כללי רשמו החודש גיוסים של כ-4.3 מיליארד ₪ המהווים כ-85% מכלל הגיוסים בקרנות המסורתיות- זינוק של יותר מ-50% בקצב הגיוסים לעומת החודש הקודם.
למרות הביצועים העודפים של מדדי המניות בישראל על פני מדדי המניות בארה"ב בחודש ספטמבר, קרנות מניות בחו"ל רשמו גיוסים של כ-530 מיליון ₪- פי 6 מהגיוסים שנרשמו בקרנות מניות בישראל.
עלייה קלה בקצב הגיוסים בקרנות המחקות, זאת לאחר גיוסים של כ-1.1 מיליארד ₪ בספטמבר, בהובלת קרנות מחקות על מדד אגרות החוב הממשלתיות (310 מיליון ₪) וקרנות מחקות על מדדי המניות בארץ ובחו"ל (290 מיליון ₪).
חודש ספטמבר התאפיין במגמה מעורבת. מחד, עליות במדדי המניות וקביעת שיא חדש למדד המעו"ף, ומנגד, מימושים באגרות החוב הקונצרניות ועצירה במגמת העליות של אג"ח ממשלתיות . הקרנות המסורתיות רשמו החודש גיוסים של יותר מ-5 מיליארד ₪, החודש הטוב ביותר מאז מאי השנה. הגיוסים התרכזו בעיקר בקרנות אג"ח כללי וקרנות אג"ח מדינה, כאשר הפדיונות התרכזו בעיקר בקרנות הכספיות ובקרנות אג"ח קונצרני. כך, עפ"י אומדנים והערכות שבוצעו ע"י כלכלני מיטב דש.
•קרנות אג"ח כללי, בדגש על קרנות מעורבות עם חשיפה מנייתית1, קרנות 10/90 וכו', גייסו החודש כ-2.5 מיליארד ₪- פי 2.5 ביחס לחודש הקודם. מתחילת השנה הגיוסים בקרנות אג"ח כללי מסתכמים בכ-19 מיליארד ₪.
•אגרות החוב הקונצרניות רשמו החודש ירידות שערים- מדדי התל-בונד 20,40,60 רשמו ירידה של עד כ-0.4%. בהמשך לתשואות השליליות החודש ולמגמה השלילית ברבעון ה-3, קרנות אג"ח קונצרני רשמו החודש פדיונות עתק של כ-530 מיליון ₪ - ירידה קלה בקצב הפדיונות לעומת החודש הקודם. מתחילת השנה סך הפדיונות בקרנות אג"ח קונצרני מסתכמים לכ-1.3 מיליארד ₪.
•חודש של עליות עם שיא חדש למדד המעו"ף: מדד ת"א 25 זינק החודש ב-3.5% ומדד ת"א 100 עלה ב-2.5%. מנגד ת"א 75 הניב למשקיעים תשואה שלילית של 0.8%. הקרנות המנייתיות1 סיכמו את חודש ספטמבר עם גיוסים של כ-620 מיליון ₪- לעומת גיוסים של כ-50 מיליון ₪ באוגוסט. גם החודש המשקיעים המשיכו להסיט כספים לקרנות מניות חו"ל שגייסו החודש כ-530 מיליון ₪. לעומתן, קרנות מניות בישראל וגמישות סיכמו את החודש עם גיוס של כ-90 מיליון ₪. מתחילת השנה סך הגיוסים בקרנות המנייתיות1 מסתכמים לכ-3.6 מיליארד ₪.
•אגרות החוב הממשלתיות נסחרו החודש ביציבות: מדד ממשלתי כללי נותר ללא שינוי, מדד ממשלתי שקלי עלה ב-0.3% ומנגד, נרשמה ירידה של 0.2% במדד ממשלתי צמוד. קרנות אג"ח מדינה גייסו החודש כ-1.8 מיליארד ₪, עלייה קלה בקצב הגיוסים לעומת החודש הקודם. מתחילת השנה סך הגיוסים בקרנות הממשלתיות עומד על יותר מ-13.7 מיליארד ₪.
•חודש של פדיונות באפיק השקלי – הקרנות הכספיות איבדו החודש כ-2.8 מיליארד ₪, הפדיון הגבוה ביותר מאז מרץ 2009. מתחילת השנה סך הפדיונות בקרנות הכספיות עומד על כ-3.5 מיליארד ש"ח. למרות זאת, הקרנות השקליות ממשיכות במגמת הגיוסים, אם כי בקצב נמוך משמעותית לעומת החודש הקודם. זאת, לאחר גיוס מזערי של כ-20 מיליון ₪ בסיכום חודשי ופדיון של כ-760 מיליון ₪ מתחילת השנה.
•נמשכת ומתחזקת מגמת הגיוסים לקרנות אג"ח חו"ל אשר רשמו החודש גיוסים של כ-610 מיליון ₪- החודש החזק ביותר מאז מרץ 2006. מתחילת השנה הגיוסים בקרנות אג"ח חו"ל מסתכמים בכ-1.5 מיליארד ₪.
•תעשיית הקרנות מנהלת נכון ל-30.09.14 כ-270.3 מיליארד שקל, הקרנות המסורתיות (בנטרול הקרנות הכספיות) מנהלות כ-212.3 מיליארד שקל והקרנות הכספיות שמנהלות כ-58 מיליארד ₪.
גיוסיםופדיונות של תעשיית הקרנות
|
אפיק |
סיכום חודש ספטמבר
(במיליוני ₪) |
סיכום גיוסים/פדיונות מתחילת השנה (במיליוני ₪) |
|
קרנות מנייתיות[1] |
617 |
3579 |
|
קרנות כספיות |
-2763 |
-3485 |
|
קרנות אג"ח שקליות |
21 |
-417 |
|
קרנות אג"ח מדינה וצמוד מדד |
1765 |
13720 |
|
קרנות אג"ח חברות והמרה |
-527 |
-1350 |
|
קרנות אג"ח כללי |
2531 |
19007 |
|
קרנות אג"ח חו"ל |
610 |
1457 |
|
שונות[2] |
25 |
-140 |
|
סה"כ |
2279 |
32371 |
|
סה"כ קרנות מסורתיות
(בנטרול כספיות) |
5040 |
35885 |
מסמך זה הוכן על-ידי מיטב דש השקעות בע"מ ו/או על-ידי אחת או יותרמהחברות שבשליטתה. מסמך זה אינו מהווה תחליף לייעוץ אישי המתחשב בנתונים ובצרכיםהמיוחדים של כל אדם, ועל כל אדם להתייעץ עם יועץ ו/או משווק השקעות בכל הנוגעלביצוע פעולה במוצרים פיננסיים ועם יועץ פנסיוני ו/או סוכן שיווק פנסיוני בכלהנוגע להצטרפות או עזיבת מוצרים פנסיוניים. כמו כן, מסמך זה אינו מהווה הצעה אוהמלצה לרכישת או מכירת מוצר פיננסי, לרבות קרן השתלמות, אופציות, יחידות השתתפותבקרן נאמנות או כל נייר ערך או מוצר פיננסי אחר, ואינו מהווה הצעה להצטרפות אועזיבת מוצר פנסיוני, לרבות קופת גמל, קרן השתלמות, קרן פנסיה או תכנית ביטוח.רכישת נכס פיננסי בגינו נדרש פרסום תשקיף ודיווחים מיידיים, לרבות יחידות בקרנותנאמנות, תעשה על פי התשקיף והדיווחים המיידיים שבתוקף. כמו כן, מיטב דש השקעותבע"מ, וכן חברות שבשליטתה עוסקות, בין היתר, בניהול תיקי לקוחות, ניהול קרנותנאמנות, ניהול קופות גמל, ניהול קרנות השתלמות, ניהול קרנות פנסיה וחיתום, ועשוילהיות למי מהן עניין אישי במסמך זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמן ו/אועבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה, ככלשנזכרים. האמור במסמך זה נאסף ו/או מתבסס על מידע ממקורות שונים ולא בוצעה על-ידימיטב דש השקעות בע"מ ו/או כל חברה שבשליטתה בדיקה עצמאית של המידע האמור.האמור במסמך זה כולל הערכות, אומדנים ו/או תחזיות, נכון למועד כתיבת מסמך זה. מיטבדש השקעות בע"מ וכן כל חברה בשליטתה אינן אחריות לכל נזק, אובדן, הפסד אוהוצאה מכל סוג שהוא, לרבות ישיר ועקיף, שייגרמו למי שמסתמך על האמור במסמך זה,כולו או חלקו. אין בתשואות העבר של המוצרים הפיננסיים כדי להעיד על תשואותיהםבעתיד. כל הזכויות, לרבות זכויות הקניין הרוחני, במסמך זה ובתוכנו, שייכות למיטב דשהשקעות בע"מ ו/או לאחת או יותר מהחברות אשר בשליטתה, ואין לעשות בו כל שימוששהוא, לרבות להפיצו ולהעתיקו, ללא קבלת אישורן מראש ובכתב.
הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן – בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניניים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.