השבוע יונחו הצעת התקציב וחוק ההסדרים לשנת 2015 על שולחן הכנסת. בכך יינתן האות למאבק השנתי בין האופוזיציה לקואליציה – מאבק עקרוני על סדרי עדיפויות ומאבק פוליטי על קהל הבוחרים הישראלי והמסרים המועברים אליו. תקציב המדינה הוא אירוע בעל חשיבות עליונה בקביעת סדרי העדיפויות הלאומיים. כאן תיקבע עד כמה מחויבת המדינה למאבק בעוני, לדיור בר השגה או לחינוך איכותי.
זו העת לבחון את הצהרותיהם של נבחרי הציבור במבחן ההוכחה. האם דיוני התקציב יהיו שקופים ויסודיים? האם התקציב יטיב עם כל האזרחים או רק עם קבוצות מסוימות?
תקציב המדינה אינו המקום היחיד שבו ניתן לבחון מתמודדת הממשלה עם המציאות המתפתחת משקפת את עמדותיה העקרוניות.
הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניניים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.





