נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

אורמת תעשיות מודיעה כי חברת הבת אורמת טכנולוגיות תרכוש את מניותיה באמצעות החלפת מניות

אורמת תעשיות ואורמת טכנולוגיות מודיעות היום על כניסתן להסכם החלפת מניות. במסגרת ההסכם נקבע כי מחזיקי אורמת תעשיות יקבלו מניות בחברת אורמת טכנולוגיות כך שלאחר השלמת החלפת המניות, אורמת תעשיות תהפוך לחברה פרטית בבעלותה של אורמת טכנולוגיות.

 

 
 

FUNDER
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
13/11/2014

אורמת תעשיות ואורמת טכנולוגיות מודיעות היום על כניסתן להסכם החלפת מניות. במסגרת ההסכם נקבע כי מחזיקי אורמת תעשיות יקבלו מניות בחברת אורמת טכנולוגיות כך שלאחר השלמת החלפת המניות, אורמת תעשיות תהפוך לחברה פרטית בבעלותה של אורמת טכנולוגיות.

יצחק אנג'ל, מנכ"ל החברה: "פישוט מבנה ההחזקות הינו צעד חשוב בהצפת הערך החבוי בפעילות הקבוצה. אנו מאמינים כי מהלך זה יטיב עם כלל בעלי המניות שלנו וצופים כי הגדלת מספר המניות הרשומות למסחר בארה"ב תגדיל את הסחירות במניה, תגוון את בסיס בעלי המניות הבינלאומיים וכן תסייע בהגדלת סיקור החברה כאשר כל זה יתורגם לערך גבוה יותר לבעלי המניות. עם השלמת המהלך תוכל אורמת למקד את כל תשומת הלב הניהולית שלה בפיתוח עסקיה ולהמשיך לבסס את מעמדה כחברה גלובלית המובילה בתעשייה בה היא פועלת."

דורון בלשר, סמנכ"ל הכספים: "הפיכתה של אורמת לחברה ציבורית אחת תקטין משמעותית את העלויות הרבות הכרוכות בניהול שוטף של שתי חברות ציבוריות. כמו כן, מיקוד הפעילות בחברה ציבורית אחת תפשט את הדיווח החשבונאי לצד הגברת היעילות התפעולית לה אנו מקדישים תשומת לב ניהולית רבה בשנים האחרונות. פישוט מבנה ההחזקות יאפשר לחברה להתרכז אך ורק בפעילותה ובפיתוח עסקיה."

החברה צופה כי העסקה תהיה חיובית לכלל בעלי המניות במספר היבטים, לרבות:

הגדלת אחזקות הציבור: ההון הצף של אורמת טכנולוגיות צפוי לגדול מכ- 40% כיום לכ- 76% והודות לכך צפוי גידול בסחירות, חשיפה למגוון רחב של יותר משקיעים פוטנציאליים והגדלת מספר האנליסטים הבינלאומיים המסקרים את החברה.

הגדלת הסינרגיה: המעבר לחברה ציבורית אחת יקטין עלויות וחוסר יעילות הנובעים מהאחזקה של שתי חברות ציבוריות ויאפשר לחברה להתמקד בפיתוח עסקיה. בעקבות השלמת המהלך כל בעלי העניין יחזיקו מניות באורמת טכנולוגיות, דבר אשר יטיב עם כל בעלי המניות.

הגברת הנראות, השקיפות ויכולת הצמיחה העתידית: שמירה על זהות תאגידית אחת תאפשר לאורמת לחזק, להרחיב ולבסס את מעמדה כחברה גלובלית מובילה בתחומה. השלמת המהלך יאפשר לחברה לבחון שיתופי פעולה אסטרטגיים אשר אין באפשרותה לבצעם כיום. 
 
תנאים עיקריים ולוחות זמנים

מחזיקי מניות אורמת תעשיות יהיו זכאים לקבל 0.2592 מניות של אורמת טכנולוגיות בגין כל מניה אחת של אורמת תעשיות וסך כולל של כ- 30.3 מיליון מניות. עם סגירת העסקה, בעלי המניות הקיימים של אורמת טכנולוגיות  צפויים להחזיק בכ- 38% ממניותיה (לעומת כ 40% כיום) ובעלי המניות הקודמים של אורמת תעשיות צפויים להחזיק בכ- 62% ממניות אורמת טכנולוגיות (לעומת כ 60% שאורמת תעשיות מחזיקה כיום).

העסקה צפויה להסגר במהלך הרבעון הראשון של 2015 והינה כפופה למספר תנאים:
- אישור בעלי המניות של אורמת תעשיות אשר נדרש עד לסוף 2014
- אישורים רגולטוריים שונים
- אישור בית המשפט בישראל
- תנאים מקובלים אחרים

ההסכם אושר על ידי הדירקטוריונים של כל אחת מהחברות בהתאם, בין היתר, להמלצת הועדה המיוחדת של כל אחת מהחברות אשר כללה את הדירקטורים העצמאיים והחיצוניים. בהתאם לכך החליט הדירקטוריון להביא את ההסכם לאישור בעלי המניות של שתי החברות.

קרן פימי ומשפחת ברוניציקי, אשר יחד מחזיקים בכ- 39% ממניות אורמת תעשיות, וכתוצאה מהעסקה צפויים להחזיק בכ- 24% ממניות אורמת טכנולוגיות, התקשרו במספר הסכמים עם אורמת טכנולוגיות ובהם הסכם הצבעה במסגרתו יצביעו בעד העסקה באסיפת בעלי המניות של אורמת תעשיות וכן הסכם במסגרתו הסכימו למספר הגבלות.

חטיבת הייעוץ של Deloitte ומשרד עורכי הדין גולפרב זליגמן ושות' ייעצו לוועדה המיוחדת בתהליך גיבוש ההסכם.


הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או  או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניניים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

x