נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

סיכום חודש נובמבר >> תשואות תעשיית קרנות הנאמנות

הזינוק בדולר והעליות במדדי המניות בארה"ב ובאירופה הקפיצו את קרנות מניות בחו"ל לראש טבלת התשואות בנובמבר ומתחילת שנה

 

 
 

מיקי סבטליץ
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
04/12/2014

הזינוק בדולר והעליות במדדי המניות בארה"ב ובאירופה הקפיצו את קרנות מניות בחו"ל לראש טבלת התשואות בנובמבר ומתחילת שנה

זאת, לאחר שהניבו למשקיעים החודש תשואה של כ-5.5% בהובלת קרנות מניות באירופה וקרנות מניות בארה"ב שזינקו החודש ב-7% וב-5.7% בהתאמה.

קרנות מניות בישראל רשמו בנובמבר תשואה חיובית של 1.4% בהובלת קרנות מניות יתר וקרנות מניות ת"א 100 שעלו ב-1.7% ו 1.8% בהתאמה.

קרנות אג"ח בחו"ל רשמו החודש את התשואה הגבוהה ביותר מבין קרנות האג"ח שהסתכמה בסיכום חודשי ב-1.4%
בהובלת קרנות אג"ח הצמוד לדולר וליורו שהניבו החודש תשואה חיובית של עד כ-2.6%.


הקרן שרשמה את התשואה הגבוהה ביותר בחודש נובמבר היא הקרן "מודלים 0F לונג דולר פי 5" שקפצה בכ-15.2%. בצד השני, הקרן שהשיגה למשקיעים את התשואה הגרועה ביותר החודש: "איילון 60 אקסטרים שורט ת"א 25 פי 2" לאחר שירדה בכ-7%.

קרנות אג"ח כללי הניבו למשקיעים  החודש תשואה חיובית ממוצעת של 0.1%. החשיפה למניות בקרנות מעורבות כגון: 90/10 ו-80/20 הכפילה למשקיעים את התשואה הממוצעת ל-0.2%. קרנות אג"ח כללי ללא מניות השיגו למשקיעים תשואה שלילית העומדת על כ-0.2%.

קרנות אג"ח קונצרני רשמו החודש ירידה של 0.5%. כמו כן, קרנות ה-HIGH YIELD רשמו החודש תשואה שלילית העומדת על 0.9%. עקב כך, קצב הפדיונות בקרנות הקונצרניות רשם עלייה לרמה של כ-0.6 מיליארד ₪.

אגרות החוב הממשלתיות התאפיינו בנובמבר בעליות שערים, מדד אג"ח ממשלתי כללי רשם החודש תשואה של כ-0.1%, קרנות אג"ח מדינה נותרו החודש ללא שינוי וקרנות אג"ח מדינה  צמודות מדד לטווח ארוך ירדו ב-0.3%.

 


מדד מיטב דש של תשואות קרנות הנאמנות עלה החודש ב-0.3% כאשר מתחילת השנה הוא עלה ב-3.8%. החודש הקרנות המנייתיות1 תרמו את מרבית העלייה של מדד תשואות קרנות הנאמנות של מיטב דש למרות שמשקלם הוא בסה"כ מעט גבוה יותר מ-7% מכלל הקרנות בתעשייה.

קרנות המתמחות במניות בישראל רשמו מתחילת השנה תשואה חיובית של 3.4%. הקרנות שבלטו בתשואות מתחילת השנה הן קרנות מניות ת"א 25 וקרנות מניות ת"א 100 שעלו ב-9.9% וב-5.5% בהתאמה.

קרנות המתמחות במניות בחו"ל רשמו מתחילת השנה תשואה של 15.7%, התשואה הגבוהה ביותר מבין כל האפיקים. הקרנות שבלטו בתשואות החיוביות היו קרנות מניות אסיה, שעלו מתחילת השנה ב-21.8%, וקרנות מניות ארה"ב שהניבו למשקיעים תשואה של כ-19.7%.

קרנות אג"ח כללי רשמו תשואה חיובית של 4.3% מתחילת השנה, כאשר קרנות אג"ח כללי ללא חשיפה למניות הניבו למשקיעים תשואה של 3.3%. משקיעים שהלכו צעד קדימה והשקיעו בקרנות אג"ח כללי עם חשיפה של עד כ-10% מניות, הניבו תשואה ממוצעת מעט גבוהה יותר העומדת על 4.1%. קרנות עם חשיפה הגבוהה מ-10% הניבו למשקיעים תשואה גבוהה יותר העומדת על 4.6%.

למרות התשואות השליליות בחודשים האחרונים, מתחילת השנה המגמה באפיק הקונצרני עדיין חיובית- קרנות הנאמנות הקונצרניות ללא מניות עלו מתחילת השנה ב-2.5%, ובהמשך לכך, קרנות אג"ח קונצרני עם חשיפה מנייתית רשמו תשואה מעט נמוכה יותר העומדת על 2.3%. קרנות ה-HIGH YIELD  הניבו למשקיעים תשואה של 1.5%, תשואה נמוכה ביחס לסיכון האשראי שלקחו המשקיעים.

העליות המתמשכות באגרות החוב הממשלתיות סייעו לקרנות אג"ח מדינה לרשום תשואה של 3.7% בהובלת  קרנות אג"ח מדינה צמודות מדד לטווח ארוך שעלו ב-6.7%.

טבלת 10 הקרנות הטובות ביותר בנובמבר 2014  מורכבת בעיקר מקרנות מניות בחו"ל בדגש על קרנות ממונפות וקרנות מניות אירופה.

טבלת 10 הקרנות הגרועות ביותר בנובמבר 2014 מורכבת מקרנות מניות בארץ, עם דגש על קרנות מניות גז ונפט וקרנות מניות ביומד.

טבלת 10 הקרנות הטובות ביותר מתחילת השנה מורכבת מתערובת של קרנות ממנפות וקרנות מניות ביוטכנולוגיה.

טבלת 10 הקרנות הגרועות ביותר מתחילת השנה מורכבת מקרנות קרנות מניות בארץ, בדגש על וקרנות מניות יתר וביומד .

 

הקרנות הבולטות לטובה ולרעה בחודש נובמבר 2014

                                

טבלה מספר 1:  10 הקרנות הטובות ביותר – נובמבר 2014

מס'

שם הקרן

מנהל הקרן

מדיניות השקעה

חשיפה

תשואה ב-%

 

 

 

 

 

 

1

מודלים 0F לונג דולר פי 5

מודלים

ממונפות ואסטרטגיות

0F

15.2

2

איילון 6D אקסטרים 500 S&P פי 3

איילון

ממונפות ואסטרטגיות

6D

13.2

3

מגדל 6F נאסד"ק כפליים - קרן ממונפת

מגדל

ממונפות ואסטרטגיות

6F

12.9

4

איילון 60 אקסטרים ת"א 25 פי 3

איילון

ממונפות ואסטרטגיות

60

10.8

5

איילון 0F אקסטרים דולר פי 3

איילון

ממונפות ואסטרטגיות

0F

10.8

6

קבין 6F השקעות

הוסטינג

ממונפות ואסטרטגיות

6F

10.1

7

מגדל 4A גרמניה מגודרת מט"ח

מגדל

מניות בחו"ל (גיאוגרפי)

4A

9.1

8

מגדל דיקלה 4D תורכיה

מגדל

מניות בחו"ל (גיאוגרפי)

4D

8.9

9

מודלים 4D מניות ארה"ב

מודלים

מניות בחו"ל (גיאוגרפי)

4D

8.5

10

אנליסט 4D אירופה

אנליסט

מניות בחו"ל (גיאוגרפי)

4D

8.3


טבלה מספר 2:  10 הקרנות הגרועות ביותר – נובמבר 2014

מס'

שם הקרן

מנהל הקרן

מדיניות השקעה

חשיפה

תשואה ב-%

 

 

 

 

 

 

 

1

איילון 60 אקסטרים שורט ת"א 25 פי 2

איילון

ממונפות ואסטרטגיות

60

-7.0

 

2

הראל 4A משאבי גז ואנרגיה

הראל-פיא

מניות בארץ (ענפי)

4A

-6.6

 

3

דיביאם 4B גז ונפט

הוסטינג

מניות בארץ (ענפי)

4B

-6.5

 

4

מגדל 4B גז ונפט

מגדל

מניות בארץ (ענפי)

4B

-6.3

 

5

מיטב 4A גז ונפט עד 120%

מיטב דש

מניות בארץ (ענפי)

4A

-6.0

 

6

הראל 4B נבחרת ביומד

הראל-פיא

מניות בארץ (ענפי)

4B

-5.8

 

7

אקסלנס 4B גז ונפט

אקסלנס

מניות בארץ (ענפי)

4B

-5.6

 

8

מגדל 4B ביומד

מגדל

מניות בארץ (ענפי)

4B

-4.5

 

9

הראל 4D השקעות

הראל-פיא

גמישות

4D

-3.9

 

10

אילים 4B מניות ישראל

אילים

מניות בארץ

4B

-3.8

 


           
הקרנות הבולטות לטובה ולרעה ינואר-נובמבר 2014

                            

טבלה מספר 3:  10 הקרנות הטובות ביותר ינואר-נובמבר 2014

מס'

שם הקרן

מנהל הקרן

מדיניות השקעה

חשיפה

תשואה ב-%

 

 

 

 

 

 

1

מודלים 0F לונג דולר פי 5

מודלים

ממונפות ואסטרטגיות

0F

64.9

2

מגדל 4D הודו

מגדל

מניות בחו"ל

4D

58.6

3

מגדל 6F נאסד"ק כפליים - קרן ממונפת

מגדל

ממונפות ואסטרטגיות

6F

50.8

4

איילון 6D אקסטרים 500 S&P פי 3

איילון

ממונפות ואסטרטגיות

6D

43.6

5

איילון 0F אקסטרים דולר פי 3

איילון

ממונפות ואסטרטגיות

0F

39.6

6

מגדל 4D מניות REIT נדל"ן מניב צפון אמריקה

מגדל

מניות בחו"ל

4D

36.8

7

אי.בי.אי 4D סל NASDAQ 100

איביאי

מניות בחו"ל

4D

35.1

8

מיטב 4D ביוטכנולוגיה

מיטב דש

מניות בחו"ל

4D

35.1

9

מגדל דיקלה 4D תורכיה

מגדל

מניות בחו"ל

4D

32.5

10

איביאי 4D ביוטכנולוגיה

איביאי

מניות בחו"ל

4D

30.9


טבלה מספר 4:  10 הקרנות הגרועות ביותר ינואר- נובמבר 2014

 

מס'

שם הקרן

מנהל הקרן

מדיניות השקעה

חשיפה

תשואה ב-%

 

 

 

 

 

 

1

הראל 4B נבחרת ביומד

הראל-פיא

מניות בארץ

4B

-38.1

2

מגדל 4B ביומד

מגדל

מניות בארץ

4B

-33.5

3

איילון 60 אקסטרים שורט ת"א 25 פי 2

איילון

ממונפות ואסטרטגיות

60

-18.2

4

הראל 4B יתר

הראל-פיא

מניות בארץ

4B

-15.8

5

מגדל דיקלה 4A ת"א 75

מגדל

מניות בארץ

4A

-12.2

6

הראל פיא 5E גמישה היובל

הראל-פיא

גמישות

5E

-11.1

7

הראל 4B יתר 50

הראל-פיא

מניות בארץ

4B

-11.1

8

אקסלנס 4B יתר

אקסלנס

מניות בארץ

4B

-9.8

9

הראל פיא 4D גמישה קלע

הראל-פיא

גמישות

4D

-9.5

10

מגדל 4A יתר פי 120%

מגדל

מניות בארץ

4A

-9.2

 

מיקי סבטליץ, מנהל קשרי יועצים  

 

 

 

מסמך זה הוכן על-ידי מיטב בית השקעות בע"מ ו/או על-ידי אחת או יותר מהחברות שבשליטתה. מסמך זה אינו מהווה תחליף לייעוץ אישי המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם, ועל כל אדם להתייעץ עם יועץ ו/או משווק השקעות בכל הנוגע לביצוע פעולה במוצרים פיננסיים ועם יועץ פנסיוני ו/או סוכן שיווק פנסיוני בכל הנוגע להצטרפות או עזיבת מוצרים פנסיוניים. כמו כן, מסמך זה אינו מהווה הצעה או המלצה לרכישת או מכירת מוצר פיננסי, לרבות קרן השתלמות, אופציות, יחידות השתתפות בקרן נאמנות או כל נייר ערך או מוצר פיננסי אחר, ואינו מהווה הצעה להצטרפות או עזיבת מוצר פנסיוני, לרבות קופת גמל, קרן השתלמות, קרן פנסיה או תכנית ביטוח. רכישת מוצר פיננסי בגינו נדרש פרסום תשקיף ודיווחים מיידיים, לרבות יחידות בקרנות נאמנות, תעשה על פי התשקיף והדיווחים המיידיים שבתוקף. כמו כן, מיטב בית השקעות בע"מ, וכן חברות שבשליטתה עוסקות, בין היתר, בניהול תיקי לקוחות, ניהול קרנות נאמנות, ניהול קופות גמל, ניהול קרנות השתלמות, ניהול קרנות פנסיה וחיתום, ועשוי להיות למי מהן עניין אישי במסמך זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמן ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. האמור במסמך זה נאסף ו/או מתבסס על מידע ממקורות שונים ולא בוצעה על-ידי מיטב בית השקעות ו/או כל חברה שבשליטתה בדיקה עצמאית של המידע האמור. האמור במסמך זה כולל הערכות, אומדנים ו/או תחזיות. מיטב בית השקעות בע"מ וכן כל חברה בשליטתה אינן אחריות לכל נזק, אובדן, הפסד או הוצאה מכל סוג שהוא, לרבות ישיר ועקיף, שייגרמו למי שמסתמך על האמור במסמך זה, כולו או חלקו. אין בתשואות העבר של המוצרים הפיננסיים כדי להעיד על תשואותיהם בעתיד. כל הזכויות, לרבות זכויות הקניין הרוחני, במסמך זה ובתוכנו, שייכות למיטב בית השקעות בע"מ ו/או לאחת או יותר מהחברות אשר בשליטתה, ואין לעשות בו כל שימוש שהוא, לרבות להפיצו ולהעתיקו, ללא קבלת אישורן מראש ובכתב.  

 

הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או  או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניניים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

x