נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

חדשות מאגף שוק ההון, ביטוח וחיסכון >> דיווח שנתי למבוטחים בביטוח בריאות - תיקון‎

 

 
דורידורי
 

דורית סלינגר
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
06/12/2014

דיווח שנתי למבוטחים בביטוח בריאות - תיקון
 
בתוקף סמכותי לפי סעיף 2(ב) לחוק הפיקוח על שירותים פיננסיים (ביטוח), התשמ"א-1981, ולאחר התייעצות עם הועדה המייעצת, אני מורה כדלקמן:

1.רקע

מטרות הוראות אלה לעדכן את חוזר דיווח שנתי למבוטחים בביטוח בריאות כך שהמבוטח יוכל לקבל את הדיווח השנתי בדואר אלקטרוני.

2.חוזר ביטוח 2009-1-9 "דיווח שנתי למבוטחים בביטוח בריאות" יתוקן כדלקמן:

לאחר סעיף 2 יבוא:
2א. שליחת דיווחים שנתיים באמצעות דואר אלקטרוני
      שליחת הדיווח השנתי למבוטח בביטוח בריאות באמצעות דואר אלקטרוני תיעשה בכפוף לתנאים שלהלן:

  • המבוטח הסכים באחת מהדרכים הבאות, כי הדיווח ישלח אליו באמצעות דואר אלקטרוני, והסכמה זו תועדה: באמצעות טופס ידני, מסרון, דואר אלקטרוני, חשבונו המקוון של המבוטח באתר האינטרנט של החברה או באמצעות שיחה מוקלטת.
  • ההסכמה כאמור בסעיף קטן (א), תהא בנוסח הבא:
  • "אני מסכים כי כל הדיווחים השנתיים בביטוח בריאות שעלי לקבל מחברת_______ יישלחו לדואר האלקטרוני שלי בכתובת_______ ".
  • על אף האמור בסעיף קטן (א), במקרה שבו מבוטח כבר נתן את הסכמתו לעניין קבלת מסמכים בדואר אלקטרוני טרם כניסת חוזר זה לתוקף והיא תועדה, לא יידרש מבטח לקבל את הסכמת המבוטח כאמור בסעיפים קטנים (א) ו - (ב).
  • ההסכמה כאמור לעיל תיכנס לתוקף, לאחר שהמבטח יבצע אימות של כתובת הדואר האלקטרוני שנמסרה על ידי המבוטח (להלן: "כתובת הדואר האלקטרוני האישית"). אימות כאמור יתבצע כך שהחברה תשלח לכתובת הדואר האלקטרוני האישית הודעת מייל שבה יידרש המבוטח לאמת, במייל חוזר או בכל דרך אחרת שאישר המפקח מראש ובכתב, כי הוא קיבל את הודעת החברה ויאשר כי זו כתובת הדואר האלקטרוני האישית שלו.
  • מבוטח רשאי בכל עת לחזור בו מהסכמתו שניתנה כאמור ולבקש מהמבטח לקבל את הדיווח השנתי שלא באמצעות דואר אלקטרוני, ויודיע על כך למבטח בכל אחת מהדרכים הבאות: באמצעות טופס ידני, דואר אלקטרוני או באמצעות שיחה מוקלטת.

דיווח שנתי הנשלח בדואר אלקטרוני יתבצע בסביבה מאובטחת בהתאם להוראות הדין המתעדכנות בעניין זה מעת לעת, באחת מאלה:

  1. שליחת הודעה בדואר אלקטרוני הכוללת קישור לחשבון המקוון של המבוטח באתר האינטרנט של החברה, אם קיים למבוטח, בו יוכל המבוטח לעיין בדיווח השנתי שלו. קישור כאמור יפנה לעמוד הכניסה לחשבון המקוון של המבוטח (לא לעמוד הכללי של אתר האינטרנט של החברה).
  2. שליחת הודעה בדואר אלקטרוני הכוללת את הדיווח השנתי של המבוטח.
  • מבטח ינקוט באמצעים שיאפשרו לו מעקב אחר שליחת הדואר האלקטרוני אל המבוטח.
  • במקרה של דואר חוזר ישלח המבטח לאותו מבוטח את הדיווח באמצעות עותק ידני תוך 30 ימים ממועד שליחת הדואר האלקטרוני.
  • מבטח ישמור כל מידע תפעולי הנחוץ לו לבקרה, ניהול ומעקב אחר קיום התנאים האמורים לעניין שליחת דיווח באמצעות הדואר אלקטרוני.

תחילה
תחילתן של הוראות תיקון זה מיום 1 בינואר 2015 והן יחולו ביחס לדיווחים בגין שנת 2014.

 


        
                     דורית סלינגר
                המפקחת על הביטוח

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או  או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניניים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

x