נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

ריט 1 רוכשת את חניון קרתא בירושלים תמורת 107 מיליון שקל

שמואל סייד, מנכ"ל ריט 1: "מדובר בחניון מוביל, במיקום מרכזי וייחודי. רכישתו תואמת את מדיניות הקרן להשקיע בנכסים איכותיים במיקומים אטרקטיביים ולגוון את סוגי הנכסים המניבים שבהם היא מחזיקה".

 

 
 

FUNDER
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
15/12/2014


ריט 1, קרן ההשקעות במקרקעין הראשונה בישראל, הודיעה היום כי תרכוש את חניון קרתא בירושלים, תמורת 107 מיליון שקל. החניון, הנמצא מתחת למתחם ממילא, בנוי על שטח של כ–22 דונם בשלושה מפלסים ומכיל  כ-800  מקומות חניה למכוניות ו–35 מקומות חניה לאוטובוסים. השלמת העסקה צפויה בחודשים הקרובים, והיא כפופה לאישור ביהמ"ש .

חניון קרתא הועמד למכירה לפני כשנתיים על ידי המפרקים של חברת קרתא, עורכי הדין יצחק מולכו ומיכאל ראבילו. במכרז השתתפו כ-9 גופים, ולפני כשנה הוכרזה חברת אלרוב כזוכה במכרז, לאחר שהציעה 110 מיליון שקל. אולם, במרץ 2014 פסל הממונה על ההגבלים העסקיים, דוד גילה, את זכייתה של אלרוב במכרז, בשל חשש ליצירת מונופול, על רקע החזקתה בחניונים מרכזיים סמוכים. אלרוב ערערה על ההחלטה לבית הדין להגבלים עסקיים, אולם זה  דחה  את עתירת אלרוב ואישר את החלטת גילה, מה שהוביל לזכייתה של ריט 1 במכרז.

הרכישה מצטרפת למספר עסקאות נוספות שביצעה ריט 1 השנה, בהן רכישת חלקים מ"בית פסגות" ברחוב רוטשילד בתל אביב, הגדלת חלקה במתחם אמדוקס רעננה ורכישה עתידית של 50% מהזכויות בפרויקט משרדים ומסחר המתוכנן לקום ברחוב המנופים בהרצליה פיתוח (בשותפות עם חברת רוגובין). הרכישה מרחיבה את תיק הנכסים של ריט 1 בתחום החניונים, הכולל היום את חניון ליאונרדו סיטי טאואר באזור הבורסה ברמת גן וחניון ברחוב דניאל פריש בתל אביב.

שמואל סייד, מנכ"ל ריט 1, אמר: "חניון קרתא הוא חניון מוביל, במיקום מרכזי וייחודי. רכישת החניון תואמת את מדיניותנו להשקיע בנכסים מניבים איכותיים במיקומים אטרקטיביים, תך פיזור של התיק מבחינה גיאוגרפית ומבחינת סוגי הנכסים המניבים".

אודות ריט 1:
ריט 1 היא קרן ההשקעות במקרקעין הראשונה שפועלת בשוק ההון הישראלי ומטרתה העיקרית היא לאפשר למשקיעים להיחשף לנדל"ן מניב, תוך חלוקת מרבית התזרים כדיבידנד, ללא שכבת מס נוספת. השקעה בריט נהנית מיתרון של סחירות ונזילות ביחס לאחזקה ישירה בנדל"ן מניב. ממועד הקמתה רכשה ריט 1 26 נכסים מניבים בשווי של כ-2.5 מיליארד שקל. ריט 1 מנוהלת על ידי שמואל סייד, מנכ"ל ריט 1 ודרור גד יו"ר הדירקטוריון.


הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

x