אריק קוטלר, יו"ר ארקו החזקות הודיע הבוקר כי חברת GPM התקשרה בהסכם מחייב לרכישת פעילות מתאגיד אמריקאי המפעיל כ-43 תחנות דלק וחנויות נוחות שהינם אתרים בהפעלה עצמית, וחנות אחת למכירת מזון מהיר, הנמצאות במדינות אילינוי, איווה, וקנטקי במרכז ארה"ב.
היקף העסקה מסתכם בכ-39 מיליון דולר, ולהערכת GPM, העסקה תושלם במהלך הרבעון הראשון של שנת 2015.
קוטלר ציין עוד כי כחלק מהרחבת הפעילות של GPM, ובכלל זאת, התקשרות GPM בעסקה האמורה לרכישת 43 תחנות דלק ובחינת העסקאות הפוטנציאליות הנוספות על ידי GPM, בוחנת GPM, את אפשרות ההנפקה לציבור ורישומן למסחר בארה"ב של יחידות השתתפות מוגבלות של יישות משפטית ייעודית שתוקם על ידי GPM, וזאת באמצעות מנגנון הנקרא Master Limited Partnership ("MLP"). בהתאם למנגנון האמור, GPM תמחה ליישות הייעודית את הסכמי אספקת הדלקים של GPM, כפי שיהיו באותו מועד, באופן שפעילותה של היישות הייעודית תהיה אספקת דלקים לתחומי הפעילות הקיימים של GPM, הן בתחום הקמעונאות והן בתחום הסיטונאות.
GPM תחזיק במלוא הזכויות של השותף הכללי של היישות הייעודית המונפקת, אשר לו מוקנות זכויות הניהול של היישות הייעודית והזכויות לקבלת תמריצים קבועים מתוך תזרים המזומנים שיווצר (בניכוי הוצאות) וכן תחזיק ברוב יחידות ההשתתפות של השותף המוגבל.
עוד הוסיף קוטלר כי ארקו החזקות ממשיכה באסטרטגיה העסקית שלה אשר נועדה לחזק את הקבוצה ולבסס את מעמדה כאחת מהחברות המובילות בתחום פעילותה. הודעת החברה מהיום בדבר התקשרות GPM בהסכם מחייב לרכישת פעילות של 43 חנויות נוחות נוספות בארה"ב מהווים עבור החברה צעד משמעותי נוסף להרחבת פעילותה של GPM והמשך הובלתה כשחקן משמעותי בענף בארה"ב.
יצויין כי עם השלמת עסקת הרכישה האמורה, יתווספו עוד 43 תחנות דלק וחנויות נוחות לפעילות הקיימת של GPM, GPM תקלוט במסגרת העסקה כ-350 עובדים נוספים ומחזור מכירותיה של GPM צפוי לגדול בעוד כ-330 מיליון דולר ובכך GPM תמשיך להיות שחקן בולט בענף בארה"ב בכלל ובחוף המזרחי בפרט.
הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

אריק קוטלר


