נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

נכנס לתוקף חוק המזון שאושרה בוועדה המשותפת לוועדת הכלכלה ולוועדת הכספים; ח"כ ברוורמן>> אם החוק לא ישיג תוצאות - לא יהיה מנוס מדיון בפירוק המונופולים.

 

 
ח״כ אבישי ברוורמןח״כ אבישי ברוורמן
 

עומר רגב
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
19/01/2015

היום (יום חמישי, ה-15 בינואר 2015) ייכנסו לתוקף ההגבלות על ספקים וקמעונאים מתוך חוק המזון שהיה לאחד מהרפורמות המרכזיות שאישרה ועדת הכלכלה בכנסת היוצאת. הצעת החוק נדונה בוועדה משותפת לוועדת הכלכלה ולוועדת הכספים, בראשות ח"כ אבישי ברוורמן, ואושרה לאחר דיונים רבים שנפרסו על פני כ-10 ישיבות ונמשכו עשרות שעות.
 
החוק העניק סמכויות רבות לממונה על רשות ההגבלים העסקיים, בהן סמכות להגביל את היחסים בין הספקים הגדולים לקמעונאים – שייכנסו לתוקף מחר כאמור, ביום הולדתו של יו"ר הוועדה ח"כ ברוורמן. בהובלת היו"ר ברוורמן אף הוחמרה ההצעה ונוספו הגבלות בהן מתן סמכות לרשות ההגבלים העסקיים להגביל את היצרניות הגדולות ל-50% משטחי המדף. יוזמה נוספת של היו"ר ברוורמן שאושרה בחוק קובעת כי שר הכלכלה מחויב למסור לוועדת הכלכלה דיווח שנתי על יישום החוק, השפעתו על הגברת התחרותיות בענף המזון ומוצרי הצריכה ועל השינוי במחירי המוצרים. כמו כן אישרה הוועדה הקמת ועדת משנה למעקב אחר יישום החוק.

ח"כ ברוורמן אמר היום כי "חוק המזון הוא אחד הרפורמות החשובות ביותר שקידמתי במסגרת תפקידי כיו"ר ועדת הכלכלה, וכעת מגיעה שעת המבחן. שר הכלכלה הבא ויו"ר ועדת הכלכלה הבא יצטרכו לעקוב מקרוב אחר יישום החוק – ולוודא שהוא משיג תוצאות ומביא להוזלת מחירי המזון. במידה והחוק לא יביא לתוצאה המקווה כנראה שלא יהיה מנוס מהצורך בדיון רציני בפירוק המונופולים".

 

 

 

 

הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או  או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניניים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

x