סקירה שבועית – הבורסה בת"א סיכמה שבוע מסחר רגוע במיוחד במגמה שלילית. המדדים המובילים סיימו בירידות שערים בהובלת מדד התקשורת שהמשיך לרשום ירידות שערים חדות של כ- 5.5%, בעיקר על רקע המלחמה האגרסיבית של גולן טלקום בחברות הסלולר. מדדי הגז ונפט והביומד ירדו בכמעט 4% כל אחד. במדד ת"א 100 בלטה לטובה מניית כלכלית ירושלים שזינקה בכ- 17%, מניות מבני תעשיה ואיידיאו עלו בכ- 11% בממוצע כל אחת. מנגד, מניות אידיבי פיתוח ואבוג'ן ירדו בכ- 10% בממוצע כל אחת. מכלל מניות הבורסה בלטה לרעה מניית סומוטו שצנחה בכ- 55%. מנגד, מניות דירקט קפיטל וכיטוב פארמה עלו בכ- 38% ו- 30% בהתאמה. מחזורי המסחר נחלשו ועמדו על כ- 1.2 מיליארד ש"ח ליום בממוצע, למעט יום ראשון.
באפיק הסולידי, נרשמה השבוע מגמה מעורבת עם נטייה לעליות שערים. מדדי התל בונד עלו בכ- 0.2% בממוצע בסיכום שבועי. אגרות החוב הממשלתיות נסחרו במגמה מעורבת. שערי אגרות החוב הצמודות למדד (הגלילים) עלו בכ- 0.5% במח"מ (משך חיים ממוצע) הארוך אולם ירדו בכ- 0.3% במח"מ הקצר. מדדי אגרות החוב השקליות (השחרים) עלו בכ- 0.65% במח"מ הארוך.
בסיכום שבועי מדד המעו"ף ירד ב- 0.52%, מדד ת"א 75 ירד ב- 2.02%, מדד הבנקים ירד ב- 1.08%, מדד הנדל"ן 15 רשם השבוע ירידה של 0.44%, מדד נפט וגז ירד ב- 3.90% ומדד הביומד ירד בכ- 3.68% בסיכום שבועי. בשוק המט”ח, הדולר התחזק בכ- 0.5% מול השקל ונסחר כרגע (שישי) ברמה של 3.94 ש"ח לדולר.
מדד המעו"ף – תחזית טכנית – מדד המעו"ף ירד בכ- 0.5% בסיכום השבוע החולף, וסיים את המסחר ביום חמישי, ברמה של 1456 נקודות. כפי שניתן לראות בגרף היומי המצורף, מדד המעו"ף נתמך בחודשיים האחרונים סביב רמת 1450 הנקודות ואינו צפוי לשבור אותה כלפי מטה בטווח הקצר. מנגד, ישנה התנגדות חזקה באזור השיא 1495-1500 נקודות, ורק פריצה שם תהווה איתות קניה מחודש.
שקל-דולר – המטבע האמריקאי התייצב ומדשדש בשבועות האחרונים בטווח שבין 3.88-4.00 ש"ח לדולר, ונסחר כרגע (שישי) ברמה של 3.94 ש”ח לדולר, וזאת למרות מהלך קיצוני ואגרסיבי בעולם, כשהדולר התחזק מול היורו בכ- 8% כמעט ללא תגובה בשוק המקומי. אתמול (חמישי), נרשמו עליות שערים חדות בארה"ב, לאחר ההחלטה של הECB שהותיר את הריבית על כנה ברמה של 0.05%. בנוסף הכריז דראגי על תוכנית לרכישת אג"ח בהיקף של 60 מיליארד אירו בחודש, עד ספטמבר 2016, "ובכל מקרה עד שנראה שיפור בר קיימא באינפלציה", כך לדבריו. עקב צעדי ה ECB נפל האירו מול הדולר בכ-2.2% אל מתחת ל-1.14 אירו לדולר. (קרדיט ל- iFOREX) מהבחינה הטכנית, ניתן לראות בגרף היומי המצורף שאכן הדולר עלה חזק מאוד מחודש אוגוסט ועד סוף נובמבר, שם נתקל בהתנגדות חזקה במיוחד באזור 4 ש"ח לדולר. רק במקרה של פריצת רמה זו יתקבל איתות קניה מחודש.
מדד הדקס DAX - מדד הדקס הגרמני כולל בתוכו את 30 החברות בעלות השווי הגבוה ביותר בגרמניה ביניהם BMW, מרצדס, אדידס, דויטשה בנק חברת התרופות מרק ועוד. הבורסה בפרנקפורט מהווה גורם חשוב ואינדיקטור עיקרי לכל השווקים בעולם במהלך יום המסחר בישראל ובטרם נפתח המסחר בארה”ב. כפי שניתן לראות בגרף היומי המצורף, המדד פרץ בצורה ברורה לאחר חודשים רבים את רמת ההתנגדות הקשה סביב רמת 10000-10100 הנקודות, ובכך התקבל איתות קניה משמעותי מאוד לטווח הבינוני-ארוך. מכאן צפוי המדד להמשיך ולהסחר במגמה חיובית לפחות בשבועות הקרובים.
מדד הבנקים – מדד הבנקים המשיך נחלש מעט השבוע כשהוא ממשיך לשדר חולשה ולחוסר כיוון. אזור התנגדות שנבנה בשבועות האחרונים קיים סביב 1260/65 נקודות, תמיכה הכי חשובה על הגרף קיימת ברצועה של 1205/10 נקודות\ מעבר לזה אין מה לחדש.
מדד ת"א 75 – המדד ירד השבוע מדרגה נוספת מתחת לשפל האחרון סביב 785 נקודות וממשיך את חולשתו משנת 2014. למרות השפל החדש לא נראים מוכרים אגרסיביים במדד ולראיה שלושת הנמוכים האחרונים שלא יוצרים מהלך יורד מהותי אלא עוד מדרגה קטנה מטה. טכנית המדד חלש וכל פעם סקטור אחר או קבוצה אחרת של מניות מעיבה עליו וגורמת לו להיות בביצועי חסר וחולשה מול המדדים האחרים בשוק.
מדד הנדל"ן 15 – מדד מניות הנדל"ן ממשיך להראות טוב למרות התיקון שעבר בשבוע המסחר האחרון. אזור של 390 נקודות הינה תמיכה קרובה במדד, התנגדות קרובה שוכנת סביב 404 נקודות ונראה שהמדד ישאף לשם בתקופה הקרובה.
מדד הביומד – מדד הביומד גם הוא נסחר חלש השבוע והמשיך להפגין חולשה כמו שאר מדד המניות. טכנית המדד התאושש יפה מרמות השפל ויצא לשני גלים עולים. כמו שציינתי בשבוע שעבר כל תיקון לעבר 660/680 נקודות לטובת שפל עולה הינם סבירים ומקובלים ולכן חשוב לראות איפה יקבע השפל הבא ומשם בתקווה שנצא שוב לעוד גל עולה במדד.
ניתוח מניות
אודיוקודס (1082965) – החברה עוסקת בייצור ופיתוח טכנולוגיה של קול מעל גבי האינטרנט, מוצרים לרשתות טלפוניה ואפליקציות לשירותים מתקדמים עבור ספקי שירות וארגונים. מניות החברה נסחרת בת"א ובבורסה הנסד"ק תחת הסימול AUDC.
ניתוח טכני – הניתוח הטכני יתבסס על גרף המניה בארה"ב שכן מחזורי המסחר שם ערים משמעותית מת"א. פרצה בשבוע המסחר האחרון את אזור של 5 דולר למניה ומתבססת מעליו. למרות שוק סביר בארה"ב ועליות נאות ביום חמישי האחרון, לא ראינו התקדמות ממשית קדימה מבחינת המניה למרות היותה מעל רמת הפריצה. הצפי לשבוע הקרוב הינו תחילת תנועה וסגירת היעדים הקצרים שהצבתי סביב 5.5-5.7 דולר למניה.
אבוגן (1105055) – החברה פועלת בשני מגזרי פעילות עיקריים, מחקר ופיתוח של גנים ורצפי DNA לצורך שיפור של גידולים חקלאיים ופיתוח כימיקלים לחקלאות. פיתוח ומסחור של זרעים לגידולים חקלאיים. החברה הינה חברה דואלית אשר נסחרת הן בת"א והן בארה"ב.
ניתוח טכני – המניה המשיכה לשדר חולשה גם השבוע ונעלה אותו מתחת לנמוכים השנתיים. גם ההתכנסות אותה ציינו נשברה כלפי מטה וזה למעשה איתות שלילי נוסף במניה. טכנית אי חזרה מעל 3400 נקודות בימים הקרובים יגזור יעדים נמוכים במניה לטווח הקצר.
פוקס (1087022) החברה עוסקת בעצמה ובאמצעות חברות בנות,בייצור ,רכש ועיצוב ,שיווק ומכירה של בגדים ואביזרי אופנה בארץ ובחו"ל.
ניתוח טכני – ניתן לראות כי בשבועות האחרונים המניה משייטת רוחבית,בתחום 7918-9683. לאחרונה ראינו הגעה לתקרת התבנית הרוחבית ומאז יש לנו מימוש במניה. רמת 8800 כעת היא התמיכה הקרובה ששם נעצרה המניה ומשם שוב החל מהלך לכיוון תקרת התבנית . בינתיים אנו רואים דשדוש מעל רמת 8800 כהתבססות ,כאשר התמונה הטכנית נמצאת בשלב זה עדיין בתהליך של שחרור תמונה גבוהה. איתות שלילי יופיע רק ביכולת נעילה מתחת לתמיכת 8800, ואילו היעד לתקרת תבנית נותר במקומו. השבוע ראינו נעילה מתחת קו מגמה יורד קצר טווח, עם זאת איתות שלילי יתקבל בברור רק ביכולת שבירת 8800 במונחי נעילה. היעד נותר תקף, כל עוד אין שבירה כאמור.
בזק (230011) החברה,הינה חברת התקשורת הישראלית ,המתמחה בארבעה תחומי פעילות עיקריים. תקשורת פנים ארצית נייחת,תקשורת סלולארית,בזק בינלאומי וטלוויזיה רב ערוצית.
ניתוח טכני – ניתן לראות כי לאחרונה המניה נמצאת בתנועה של מימוש מחירים ברור.ניתן עוד לראות כי המניה נמצאת מתחת קו מהלך יורד ולמעשה שברה תבנית מתכנסת לאחרונה. השבוע מסיימת המניה על תמיכה עולה לטווח הבינוני ברמת אזור 630. רק שבירה של רמה זו יאשר איתות שלילי נוסף. מנגד נר היפוך כאן, מה שעוד לא ראינו, יאשר איתות לקו המגמה היורד החשוב באזור 660.
בזן ( 2590248) החברה ,בתי זיקוק לנפט, עוסקת בשלושה תחומי פעילות. זיקוק, פולימרים, וארומטיים. מניות החברה נסחרות במדד ת"א 100.
ניתוח טכני- ניתן לראות כי המניה עברה בשבועות האחרונים מימוש לא קטן עד לתמיכה באזור 100 ,שם התהפכה לאחרונה.ניתן עוד לראות קו מגמה עולה התומך במונחי נעילה בתמיכה האחרונה. בשלב זה רמת קו המגמה היורד באזור 110 נפרץ השבוע, ולכן המניה מקבלת איתות חיובי נוסף להמשך תיקון עולה. היעד הבא נקוב בתחום 118-120, כאשר התמיכה הקרובה עולה לרמת 108.
ישראמקו יה"ש (232017) השותפות ישראמקו נגב 2, נוסדה לפי שותפות מוגבלת שנחתם בין ישראמקו גז כשותף כללי מצד אחד, לבין הנאמן ישראמקו ניהול כשותף מוגבל מצד שני. ישראמקו יה"ש עוסקת בתחום חיפושי נפט וגז והפקתו בישראל.
ניתוח-טכני- ניתן לראות כי יחידות ההשתתפות נמצאים לאחר מהלך יורד לא קטן לאחרונה וזאת כמימוש לאחר תקופה של עליה עקבית. בשלב זה המימוש נעצר באזור רמת 66 במונחי נעילה יומייים. רמה זו מהווה תמיכה חזקה כעת וחשובה להמשך. ניתן עוד לראות כי בשבועות האחרונים יש לנו דשדוש בתחום 66- 70.8 ,והשבוע שוב הגענו לתמיכה הרוחבית וקיבלנו לפי המצופה היפוך עם יעד לתקרה ,כאמור, ברמת 70.8. האיתות היותר חשוב יתקבל ביכולת נעילה יומית מחוץ לתחום הדשדוש שהוזכר.
על רגל אחת
כיל (281014) מניות החברה שנסחרות במדד המעוף וגם בחו"ל נמצאים בתנועת תיקון עולה , לאחרונה, פרצה קו מהלך יורד לטווח הבינוני, באזור 2800, וחיזקה את התיקון העולה הנוכחי. השבוע הצליחה המניה גם לנעול מעל רמת התנגדות אופקית על 2913, ורמה זו עולה כעת לתמיכה קרובה. יעד נקוב כעת באזור 3050,גובה תבנית אחרונה.
אלביט מערכות (1081124) מניות החברה שנסחרות במדד המעוף, וגם בחו"ל, מסיימות את השבוע כשהיא מתקרבת שוב לרמת השיא האחרון, וזאת לאחר מימוש קצר מעל לתמיכה החשובה הקצרה באזור 23500. כעת המניה כאמור נמצאת לפני רמת השיא על 25130 ורק יכולת נעילה מעל יאשר איתות של כ-7 אחוז, שהיא למעשה פריצת תבנית מתכנסת של הימים האחרונים.תמיכת התבנית נמצאת באזור 24300.
לאומי (604611) מניית הבנק נסחרת במדד המעוף. טכנית, נראה כי המניה לאחר מימוש לא קטן ,וקיבלה היפוך באזור מחירים 1277-1281, שם התמיכה החשובה כעת. האיתות הוכיח עצמו עקב פריצת 1300, וכעת עדיין המניה נותרת בתחום תבנית יורדת כאשר רמת 1350 היא אזור תקרת התבנית כהתנגדות, מול 1300 בתוך התבנית כתמיכה קרובה. השבוע נכשלה המניה בשנית בפריצת תקרת התבנית.
כלכלית ים (198010) גם מניה זו שנסחרת במדד ת"א נדלן 15, לאחר מפולת מחירים לאחרונה, והיא מנסה לייצר תיקון עולה ,בימים האחרונים אנו חוזים בהתייצבות מסויימת סביב ,ואף השבוע נפרצה תבנית התכנסות מעל לתמיכה האחרונה. כעת,רמת 1265 היא התמיכה הקרובה העולה ואילו יעד קרוב נקוב על אזור 1500,כגובה תבנית פרוצה נוכחית.
פרטנר (1083484) מניות חברת התקשורת נסחרות במדד ת"א100. לאחרונה ראינו ירידות חדות במניה, ובשלב זה המניה מנסה לייצר איזה תיקון עולה. השבוע ראינו היפוכ ברור מלווה במחזורים מעל 1200, והיעד הקרוב על 1400 הושג. לכן איתות נוסף להמשך תיקון עולה יתקבל רק ביכולת נעילה מעל 1400.
חברה לישראל (576017) מניות החברה נסחרות כידוע,במדד ת"א 25. לאחרונה התפצל התאגיד,והשערים המובאים כאן הם לאחר הפיצול. ניתן לראות תנועה רוחבית בתחום 125500 -140000 ,בשבועות האחרונים במניה,למרות שהתמיכה היא על 140000,ניתן לראות כי לממוצע 200 יש משמעות כאן לא פחותה, ולכן למעשה התמיכה החשובה היא על ממוצע זה ,כיום על 137257. לכן כל עוד שהמניה נותרת מעליו היא עדיין חיובית ובתיקון עולה המשכי. יעד כעת מסומן באזור 153000.
אפריקה (611012) מניות החברה נמצאות לאחרונה לאחר מהלך יורד חד ובשערים נמוכים היסטוריים. בשלב זה המניה מחפשת תמיכה וראינו בימים האחרונים אף שבירת 350. שהייתה תמיכה אחרונה. איתות לתיקון עולה יכול להתקבל רק ביכולת נעילה מעל 350 שנשברה לאחרונה. ולא רגע לפני.
TSEM טאואר המניה הינה מנית ארביטראז, הנסחרת גם בארה"ב ונקבעת שם. לכן טכנית ולפי גרף חו"ל,המניה תחת איתות חיובי כעת ומתקרבת לתקרת תבנית עולה .היעד הקרוב כעת נקוב על רמת 14.8 דולר, והגיוני ששם תצא לאיזה מימוש. התמיכה הקרובה כעת נמצאת על רמת 14 דולר.
פמס (315010) מניות החברה נסחרות במדד ת"א ייתר 50. ניתן לראות כי המניה נמצאת כעת תחת מימוש רוחבי בשבועות האחרונים בתחום 5727-6200. השבוע ננעלת המניה סביב רמת התמיכה כך שיכול להיות שנקבל שוב איתות לתקרת התבנית ,כאשר 5727 במונחי נעילה היא תמיכה חשובה,על כל המשתמע מכך.
לתחזית המלאה באתר ספונסר, שם תוכלו לצפות גם בגרפים השונים שמלווים את התחזיות השונות אנא לחצו כאן:
ניתוח מדדים: https://www.sponser.co.il/Content_Nituach.aspx?ContentId=13
ניתוח מניות: https://www.sponser.co.il/Content_Nituach.aspx?ContentId=14
מניות על רגל אחת: https://www.sponser.co.il/Content_Nituach.aspx?ContentId=15
סקירה זו נועדה על מנת לעזור לאנשים לקבל ראיית מבט אישית של צוות ספונסר לגבי השוק ולגבי כיוונים אפשריים שלו אך המנתחים אינם יכולים להיות בטוחים בהתבצעות התרחישים המועלים כמו שאין שום דבר בטוח בשוק ההון בכלל. לגבי כל המניות שהוזכרו לעיל אין באמור הנ"ל המלצה או ייעוץ לקנות או למכור או לבצע כל פעולה אחרת במניות שהוזכרו, כותב השורות עלול להחזיק בחלק מהמניות המדוברות. כל העושה פעולה, עושה זאת על סמך שיקול דעתו בלבד.
הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.





