נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

כיל- תוצאות הפעילות לרבעון הרביעי ולשנת 2014

הכנסות הרבעון הרביעי הסתכמו בכ- 1.4 מיליארד דולר, ירידה של כ- 1% לעומת הרבעון המקביל אשתקד.

 

 
 

קרן מרדכי
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
12/02/2015

תל אביב, ישראל, 11 בפברואר 2015 – כיל (NYSE & TASE:ICL), יצרנית גלובלית של מוצרים מבוססי מינרלים ייחודיים שמספקת את צרכיה החיוניים של האנושות בעיקר בשוקי החקלאות, המזון והחומרים המורכבים פרסמה היום את תוצאותיה הכספיות לרבעון הרביעי שהסתיים ב- 31 בדצמבר 2014.

תוצאות פיננסיות עיקריות

 * הכנסות הרבעון הרביעי הסתכמו בכ- 1.4 מיליארד דולר, ירידה של כ- 1% לעומת הרבעון המקביל אשתקד.

* הרווח התפעולי המתואם ברבעון הרביעי הסתכם בכ- 200 מיליון דולר, ירידה של כ- 8% לעומת הרבעון המקביל אשתקד.

* הרווח הנקי המתואם ברבעון הרביעי הסתכם בכ- 108 מיליון דולר, ירידה של כ-45% לעומת הרבעון המקביל אשתקד בעיקר עקב עלייה בהוצאות המימון כתוצאה משינויים בשווי הוגן של מכשירים פיננסיים ושיעור מס גבוה יותר כתוצאה מהיחלשות השקל לעומת הדולר. פיחות השקל לעומת הדולר צפוי להשפיע באופן חיובי ברבעונים הבאים.

* הכנסות, רווח תפעולי מתואם ורווח נקי מתואם לשנת 2014 הסתכמו ל- 6.1 מיליארד דולר, 960 מיליון דולר, ו- 695 מיליון דולר, בהתאמה.

ציוני דרך אסטרטגיים חשובים הושגו ברבעון הרביעי כאשר כיל ממשיכה ליישם את אסטרטגיית "הצעד הבא קדימה" במטרה להרחיב את עסקי הליבה, להשיג מצוינות תפעולית ולאחד את פעילותה הגלובלית

*  תכנית ההתייעלות, המתוכננת לתרום 350 מיליון דולר בשנה לרווח התפעולי החל מסוף שנת 2016, תרמה כ 100 מיליון דולר לרווח התפעולי ב 2014, ובכך יותר מפיצתה על השפעת השביתות והעיצומים בישראל במהלך השנה.

* שותפות אסטרטגית עם Yunnan Yuntianhua, יצרנית פוספטים מובילה בסין, תספק לכיל פלטפורמה נוספת של פעילות בתחום הפוספטים עם אינטגרציה אנכית מלאה ופוטנציאל להרחבה משמעותית של תחום הפוספטים המיוחדים בשווקים הצומחים של סין ואסיה.

* נכון למועד הדיווח הושלמה מכירתם של מספר עסקים שאינם בעסקי הליבה אשר צפויה להניב למעלה מ 300 מיליון דולר, בדרך להשגת תזרים נטו כולל לאחר מס של 350-500 מיליון דולר.

* השלמת רכישת 100% מ Fosbrasil, היצרנית העיקרית בדרום אמריקה של חומצה זרחתית נקייה לשוקי המזון, התוספים המתקדמים והדשנים המיוחדים.

* לאחר תום הרבעון:

- כיל חתמה על הסכם לרכישת Prolactal, חברה אירופאית מובילה לייצור רכיבים מבוססי חלבון חלב, בהתאם לאסטרטגיית החברה להרחבת פעילותה של כיל בתחום רכיבי המזון המיוחדים.

- כיל חנכה את המטה האירופאי של החברה באמסטרדם שיאגד בתוכו את מרכז השירותים המשותפים וארגון הרכש הגלובלי של כיל.

 תל אביב, ישראל, 11 בפברואר 2015 – כיל (NYSE & TASE:ICL), יצרנית גלובלית של מוצרים מבוססי מינרלים ייחודיים שמספקת את צרכיה החיוניים של האנושות בעיקר בשוקי החקלאות, המזון והחומרים המורכבים פרסמה היום את תוצאותיה הכספיות לרבעון הרביעי שהסתיים ב- 31 בדצמבר 2014.

  01/12/2014 01/12/2013 10/12/2014 10/12/2013
  מיליוני דולר %  מיליוני דולר % מיליוני דולר % מיליוני דולר %
ישראל 284 4.6 319 5.1 58 4.1 83 5.9
צפון אמריקה 1,374 22.5 1,207 19.2 318 22.7 276 19.5
דרום אמריקה 569 9.3 748 11.9 167 11.9 121 8.6
אירופה 2,389 39.1 2,378 37.9 508 36.2 535 37.8
אסיה 1,299 21.3 1,464 23.3 299 21.3 364 25.7
שאר העולם 196 3.2 156 2.6 53 3.8 37 2.5
סה"כ 6,111 100 6,272 100 1,403 100 1,416 100

(*) הרווח התפעולי המתואם הינו הרווח התפעולי בנטרול השפעות חד פעמיות. בשנת 2013 בעיקר הפרשה לפרישה מוקדמת בכיל רותם, הפרשה לפינוי פסולת בברום וירידת ערך נכסים שהוכרו ברבעון הרביעי 2013. בשנת 2014 בעיקר סך של כ- 149 מיליון דולר (נטו ממס ומימון כ- 135 מיליון דולר) בגין הפרשה עבור תקופות עבר כתוצאה מהחלטת הבוררות בעניין התמלוגים, סך של כ- 71 מיליון דולר (נטו ממס כ- 55 מיליון דולר) ירידת ערך נכסים בחברות מאוחדות בארה"ב ואירופה, רווח מכניסה לאיחוד בסך של כ- 36 מיליון דולר (אין השפעת מס) בגין השלמת רכישת מלוא המניות של חברת פוסברזיל, הפסד בסך של כ – 17 מיליון דולר בשל השביתה בכיל רותם (נטו ממס 14 מיליון דולר) והוצאות אחרות בסך של כ- 1 מיליון דולר.

הרווח הנקי המתואם הינו הרווח הנקי בנטרול השפעות חד פעמיות (ההשפעות המפורטות לעיל ברווח התפעולי המתואם והוצאות המימון, נטו ממס). וכן השפעות חד פעמיות בסעיף המס, בשנת 2013 בגין שחרור רווחים כלואים ובשנת 2014 סך של כ- 62 מיליון דולר בגין הוצאת מס חד פעמית בעיקר בעקבות הסכמי שומות בחברות מאוחדות באירופה.

יו"ר כיל, מר ניר גלעד מסר "תופעות יסוד גלובליות המתרחשות בשנים האחרונות, כגון גידול אוכלוסיית העולם, עיור, עלייה ברמת החיים, חשיבות השמירה על הסביבה, התפתחות טכנולוגית ועוד, משפיעים באופן ניכר על הצרכים של האנושות. המודל העסקי הייחודי של כיל ותחומי הפעילות שלה הופכים אותה לחברה המתמחה באספקת הצרכים החיוניים של האנושות בשוקי החקלאות, המזון והחומרים המורכבים, והם עומדים בבסיס ההצלחה והצמיחה העסקית של כיל בעשור האחרון.

אספקת הצרכים החיוניים של האנושות הוא בסיס עסקי מצוין וכיל שואפת לקיים אותו גם בעשור הבא. לשם כך פיתחנו את אסטרטגיית 'הצעד הבא קדימה' שתפקידה להפוך את כיל לחברה מובילה באספקת הצרכים החיוניים של אוכלוסיית העולם הגדלה בשווקי הליבה שלנו, ובכך בעצם להבטיח את המשך הצלחת החברה גם בעשור הבא. בנוסף לכך, השינויים הגלובליים בסביבה העסקית בה אנו פועלים, במקביל להכבדת נטל המס על ידי ממשלת ישראל, מחדדים את הצורך בהאצת מימוש התוכנית האסטרטגית הן בצד השקעה ורכישה של מנועי צמיחה מחוץ לישראל והן בצורך בהתייעלות והצטיינות תפעולית במפעלי החברה. דירקטוריון החברה רואה בסיפוק, הערכה ואופטימיות את התהליך המרשים של מימוש האסטרטגיה על מרכיביה השונים ואנו מודים ומברכים את ההנהלה על הישגיה."

"במהלך 2014 עשתה כיל התקדמות משמעותית ביישום אלמנטים מרכזיים באסטרטגיית 'הצעד הבא קדימה'." מסר מנכ"ל ונשיא החברה, מר סטפן בורגס. "אנו מחזקים את מיצוב נכסי המינרלים שלנו ע"י השותפות האסטרטגית בסין עם Yunnan Yuntianhua, שתעניק לכיל פלטפורמה נוספת של פעילות פוספט אינטגרטיבית בקנה מידה עולמית, ע"י הרחבות כושר הייצור של אשלג ומלח ואקום בכיל איבריה ושל פוליסולפט בכיל אנגליה וע"י שותפותנו עם אלנה פוטאש לכריית אשלג באתיופיה.

במהלך 2014 חיזקה כיל את פעילות מוצרי ההמשך כספקית מובילה של דשנים מיוחדים, חומצה זרחתית מנוקה, מעכבי בערה פולימריים מתקדמים ותוספים בעלי ערך לתעשיית המזון. מנגד, הצלחנו למכור לבעלים מתאימים יותר מספר נכסים שאינם עסקי ליבה, ואנו נשתמש בתזרים ממכירות אלה לחיזוק מיצובינו בשוקי החקלאות, המזון והחומרים המורכבים. מבחינה פיננסית, 2014 הייתה שנת מעבר לכיל ותוצאותינו הושפעו לא רק משיבושי העבודה בישראל והתפתחויות מאקרו כלכליות בחלק מהשווקים בהם אנו פועלים, אלא גם ממאמצים פרו-אקטיביים שכללו פתרון נושא תמלוגי העבר, הפחתת ערך נכסים שאינם בעסקי הליבה שלנו ויישום מגוון של צעדים להשגת הפחתת עלויות, כל אלה יהוו בסיס איתן לתוצאות משופרות ב 2015."


הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן – בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניניים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.


 

 
 
 

x