נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

קרקעות הצפון >> גידול סרטני במפרץ חיפה

 

 
 

עידו אסייג
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
23/02/2015

דיון סוער התקיים במועצה הארצית לתכנון ובניה בירושלים בנושא הקמת מתחם פטרוכימי חדש, צמוד לבתי הזיקוק או בשמו הפסטורלי "קרקעות הצפון". בדיון זה נדונו העררים שהוגשו נגד התוכנית והתקיימה הפגנה של פעילי מגמה ירוקה, פעילים סביבתיים נוספים ואנשי ציבור - ביניהן חברת הכנסת תמר זנדברג. בחודש הקרוב יתקיים דיון המשך בו יציג משרד הבריאות נתוני מחקר אשר בחן את התחלואה העודפת בסרטן בקרבת מיכלי הדלק בקריית חיים.

בתוכנית קרקעות הצפון, המדינה מעוניינת לרכז במרחק של כמה מאות מטרים בודדים משכונות מגורים 42 מיכלי ענק של נפט גולמי, תזקיקים ו-20,000 טון גפ"מ (גז פחממני מעובה נפיץ ביותר). בנוסף, מבקשת אישור להקים מתחם לתעשיות "מיוחדות" אשר הינו כגדר צ'ק פתוח להקמת תעשיות מזהמות חדשות וכול זאת באזור אשר מוגדר על ידי משרד הבריאות כאזור המזוהם ביותר בפליטות תרכובות מסרטנות.

פרופ' איתמר גרוטו, ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות: "‏עלול‏ להיווצר ‏מצב‏ בו‏ פועלות חוות ‏המיכלים ‏הקיימות ‏במקביל ‏לחווה ‏חדשה ‏בקרקעות ‏הצפון,‏ובכך ‏יוכפלו פליטות המזהמים מחוות המיכלים במפרץ חיפה ביחס למצב הקיים. ‏במצב ‏בו ‏לא‏ יפונו ‏החוות ‏הקיימות, ‏אין ‏לדעת ‏משרד ‏הבריאות ‏כל‏ הצדקה‏ לאישור ‏תכנית ‏קרקעות ‏הצפון ‏בכללה". "אין‏ לאשר ‏עלייה ‏נוספת ‏בזיהום, ‏שיש ‏לה ‏השפעה ‏על ‏תחלואה ‏ברמות‏ שהן ‏מעל‏ למקובל‏ במדינות ‏העולם‏ המפותחות".

ח"כ תמר זנדברג,הציגה את מסקנות ועדת הפנים והגנת הסביבה בנושא מפרץ חיפה:

"תוכנית זו קשורה קשר הדוק להרחבת בתי הזיקוק פי 3 והקמת נמל דלקים נוסף ויש לדון עליהן ביחד על מנת שלא נגיע למצב של הרחבת התעשיה המזהמת במקום צמצומה, בהתאם למסקנות הועדה הממשלתית. מפרץ חיפה הוא פצצה מתקתקת, אסור להמתין לאסון הבא".


 עומרי פרל, דובר מגמה ירוקה בחיפה: "המדינה, יחד עם ראשי הערים במפרץ חיפה נותנים יד להפיכת חיפה למעצמה בנושא זיהום אוויר ואחסון חומרים מסוכנים וכול בר דעת יודע שאין לרכז דלקים בסמוך לגז, אתרי זיקוק ופסולת. על הממשלה להתרכז בפיתוח אנרגיות מתחדשות והוצאת חומרים מסוכנים ולא בהוספת חומרים מסוכנים וזיהום נוספים לאזור הרווי במחלות ממילא."

 

 

 

הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או  או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניניים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

x