ביום 18 בינואר 2015 המפקחת על הביטוח דורית סלינג'ר פרסמה הבהרה לגבי אופן התשלום לבעלי רשיון:
פורסמה עמדתי לפיה תשלום דמי עמילות לבעל רישיון שנגזר מדמי הניהול שגובה הגוף המוסדי מהלקוח, באופן שבו ככל שדמי הניהול גבוהים יותר, דמי העמילות שמשולמים לבעל הרישיון יהיו גבוהים יותר, הוא פסול, ואינו עולה בקנה אחד עם החובות המוטלות על חברות מנהלות של גופים מוסדיים ועל בעלי רישיונות בהתאם לסעיף 3 לחוק הפיקוח על שירותים פיננסיים (קופות גמל), התשס"ה-2005, ולסעיף 15 לחוק הפיקוח על שירותים פנסיוניים (ייעוץ, שיווק ומערכת סליקה פנסיוניים), התשס"ה- 2005.
משכך, ברי כי על הגופים המוסדיים וסוכני הביטוח הפנסיוני לפעול באופן מידי לשם תיקון החוזים שמסדירים את תשלום דמי העמילות באופן שעולה בקנה אחד עם הוראות הדין, ומובן שלא ניתן לחתום על הסכמים חדשים באופן שמנוגד להוראות האמורות.
בכל הנוגע להפרת החובות של החברות המנהלות מצאתי לנכון להבהיר את עמדתי לפיה במצב דברים שבו חברה מנהלת משלמת דמי עמילות באופן שיוצר העדפה מובנית של האינטרס האישי של בעל הרישיון על פני האינטרס של הלקוח לשלם בעבור מוצר מסוים דמי ניהול נמוכים ככל שניתן, יש משום הפרת החובות שמוטלות על החברה המנהלת בכל הקשור למתן שירותים לעמיתים ולמילוי שאר תפקידיו של הגוף המוסדי, ובכלל זה: קביעת דמי העמילות שמשולמים לבעל רישיון.
עם זאת, אין באמור כדי לשנות מעמדתנו לפיה חברה מנהלת של גוף מוסדי רשאית לקבוע דמי ניהול דיפרנציאליים וזאת עד לגובה התקרה המרבית הקבועה בדין.
בנוסף, בנסיבות העניין, ובהתחשב, בין השאר, בהיקפה של הפרקטיקה הקיימת והצורך בשינוי מערך החוזים הקיים, אציין כי אין בכוונתי להפעיל את סמכויות האכיפה הנתונות לי בכל הקשור לפעולת הגופים המוסדיים וסוכני הביטוח הפנסיוני ביחס ללקוחות שצורפו לגופים המוסדיים לפני פרסום העמדה ואף בתקופה הסמוכה שלאחריה לפי מערך החוזים שהיה קיים במועד פרסומה.
בתגובה להבהרה שפרסמה היום המפקחת על הביטוח, דורית סלינגר, אמר היום חיים אילוביץ', המשנה למנכ"ל יונט (רשת סוכני וסוכנויות הביטוח הגדולה בישראל):
"המהלך של סלינגר יעשה למראית עין צדק עם הסוכנים, שעל פניו נראה כאילו הם הקובעים את דמי הניהול בשוק על מנת להרוויח יותר כסף. זאת בעוד בפועל, כמות ההכנסות מדמי הניהול שמגיעה לידי הסוכנים היא מזערית ביחס לכסף שנשאר בידי החברות, למרות שהסוכנים הם אלה שסופגים את כל האש".
"חשוב לדעת כי מי שקובע את דמי הניהול בתכניות הביטוח השונות, בקופות הגמל ובקרנות ההשתלמות הם הגופים המוסדיים ולא הסוכנים, וכל הנחה ניתנת רק בכפוף לאישור הגוף המוסדי", מוסיף אילוביץ'. "הפרדת הקשר בין דמי הניהול לתגמול תיצור מערכת תגמול הוגנת לסוכן, אשר תאפשר לו לשרת את הלקוחות בצורה אופטימלית כפי שסוכני הביטוח מבקשים לעשות".
הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.