האגף לאיגוד מקצועי בהסתדרות הלאומית אישר הבוקר הכרזת סכסוך עבודה ברשת מרפאות מכבידנט בכל רחבי הארץ, המתמחות ברפואת שיניים.
סכסוך העבודה נוגע לכ-2000 עובדי החברה המועסקים ברחבי הארץ במרפאות השונות. בהתאם להכרזת סכסוך עבודה תהא רשאית ההסתדרות הלאומית לשבות ולקיים עיצומים החל מיום 15.4.2015.
סכסוך העבודה הוכרז בעקבות ניסיונה של ההנהלה לבלום את התארגנות עובדיה ולפעול בכל דרך שלא להכיר בהתארגנות העובדים, וכן בשל הפרות לכאורה של זכויות העובדים כדוגמת אי תשלום עבור זמנם של העובדים ונכונותם לעבוד, העדר תשלום לרופאים בגין אי הופעת חולים וביטוח מקצועי; אי תשלום תוספת כוננות; אי תשלום לסייעות בגין ביטול משמרות; אי תשלום עבור מלוא השעות נוספות שבוצעו בפועל; שחיקת שכר ואי העלאת שכר לפקידות ולסייעות; העלאה מכוונת של יעדי העבודה באופן לא ריאלי כדי לצמצם בונוסים לעובדים.
לפני כשבועיים הודיעה ההסתדרות הלאומית להנהלת מכבידנט כי מעתה הינה ארגון העובדים היציג בקרב עובדי החברה לאחר שלמעלה ממחצית העובדים הצטרפו להסתדרות הלאומית, וכי היא מבקשת כי יוועדו הצדדים לצורך כניסה למשא ומתן קיבוצי.
תגובתה של ההנהלה היתה סירוב להכיר ביציגות על בסיס טענות טכניות מנוגדות לפסיקה ולדין.
בהסתדרות הלאומית מציינים כי :
"מצער מאוד כי עדיין קיימים מעסיקים שלא מוכנים בשום אופן לכבד את רצון עובדיהם להתאגד. התנהלות זו של מכבידנט הינה חסרת תום לב. הנתונים והטפסים שהועברו לחברה מבהירים באופן חד משמעי את אותנטיות ההצטרפות ואת רצונם של העובדים ליחסי עבודה מאורגנים"
"אנו קוראים להנהלת החברה להתעשת ומהר. היינו מצפים מהחברה, ערב חג הפסח, שתואיל לכבד את רצון העובדים, התארגנות היא לא אסון. ההתנגדות של ההנהלה להתארגנות זהו אסון האמיתי אשר מביא את מערכת יחסי העבודה בין ההנהלה לעובדים לכאוס ובעתיד מלאכת השיקום תהא מורכבת ביותר".
תגובת מכבידנט להודעת ההסתדרות הלאומית על הכרזת סכסוך עבודה:
"מכבידנט מכבדת את זכות עובדיה להתארגן ותפעל לקיים דיאלוג עם כל גוף שיבחרו לייצגם. לאחרונה התקבלה במכבידנט פנייה מההסתדרות הלאומית לפיה נבחרה ע"י עובדי מכבידנט לייצגם. בהמשך לפנייה זו העבירה מכבידנט בקשה לקבל את המסמכים הנדרשים בכדי לוודא את אותנטיות הבקשה להצטרפות וזאת על-פי הדין, ועל מנת לוודא שאכן מדובר ברצונם של העובדים.
מכבידנט מחויבת לוודא תקפות הכרזת היציגות למען החברה, עובדיה ותקינות ההתארגנות. למרות פניותינו החוזרות, ממאנת ההסתדרות הלאומית להעביר לידנו הנתונים, ויש לתמוה על החלטתה שלא להציג את המסמכים הנדרשים על פי דין ולמהר ולאיים בצעדים ארגוניים ובשביתה ללא כל סיבה ערב חג הפסח. למרות שמכבידנט חזרה והבהירה כי היא מכבדת את זכות עובדיה להתארגן, ההסתדרות הלאומית מעבירה לעובדים מסרים שגויים ומתלהמים ויוצרת מראית עין של יריבות בין מכבידנט לבין עובדיה, במטרה להאדיר את עצמה בעיני העובדים, ולמרבה הצער על חשבונם. אנו מבקשים להדגיש כי הנהלת מכבידנט מחויבת לשמור על זכויות עובדיה ורווחתם ותמשיך לפעול למענם.
הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.