נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

האם כיל הולכת לסבול? תחזית לא מעודדת על שוק האיכרים בארה"ב

מה הגורמים שמשפיעים על האיכרים ועל שוק האשלג, סקירה מאת גלעד אלפר, אנליסט באקסלנס

 

 
 

גלעד אלפר אנליסט אקסלנס נשואה
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
19/05/2015

אפילו האיכרים בארה"ב מתחילים לסבול 

גורם עיקרי שגרם לנו לשמור על אופטימיות זהירה לגבי כ"יל וכל הסקטור הוא שהלקוחות של חברות האשלג - כלומר האיכרים – משגשגים. והדבר היה נכון כמעט לאורך כל התקופה מאז המשבר הפיננסי ובעיקר לגבי איכרי ארה"ב (כמובן שהביקוש האדיר לתירס-אתנול עזר מאוד). אך נתונים אחרונים מעידים שאפילו האיכרים האמריקאים מראים סימני חולשה:
 
נתונים מהפד מעידים על הרעה במצבם של האיכרים במדינות החקלאות העיקריות בארה"ב - Colorado Kansas, Nebraska, Oklahoma, Wyoming ועוד כמה אזורים.

ירידה במחירי הסחורות גורמת לירידה בהכנסות:

ההכנסות היורדות והפגיעה בתזרימי מזומנים הביאו יותר מ- 60% מהאיכרים שהשתתפו בסקר של הפד להצהיר שמצבם הכספי הורע בצורה מסוימת לעומת שנה שעברה:



כתוצאה, ערך האדמות החקלאיות נמצא בירידה וערך האדמות המושקות ירד בפעם הראשונה מזה חמש שנים (אדמת שלחין - irrigated cropland).

שוק האשלג מאותגר כרגע בשל עודף היצע כזה שאפילו השיטפון במכרה הגדול אורלקאלי ברוסיה לא מספיק כדי לסתום את הפער. אם בנוסף לכל זה האיכרים יתחילו להיכנס לסוג של מצוקה, הסנטימנט בשוק יורע אף יותר.  

אנחנו לא רואים סיבה להפוך לאופטימיים על המניה.

ממשיכים בהמלצת "תשואת שוק" ומחיר יעד של 30 ₪. 

מה יוכל לשנת את דעתנו בטווח יחסית קצר? 1. ניצחון של כי"ל בסכסוך עם העובדים יוכל לעורר תקווה שהחברה יכולה לקצץ עלויות בצורה משמעותית (עפ"י פרסומים הבוקר נראה שהאפשרות הזו קצת התרחקה). 2. נסיקה במחירי הסחורות – אולי בגלל היחלשות משמעותית של הדולר, ו-3. שינוי מהיר במשוואת הביקוש-היצע לאשלג, נניח למשל אם BHP תבטל את פרויקט ינסן.


הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.
x