נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

מניעת הלבנת הון ומימון טרור וזיהוי לקוחות

הוראות מפי דוד זקן המפקח על הבנקים

 

 
דוד זקן- המפקח על הבנקים דוד זקן- המפקח על הבנקים
 

דוד זקן- המפקח על הבנקים
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
19/05/2015

מבוא

1. ביום 4 באוגוסט 2014 פרסמו רשות ניירות ערך והפיקוח על הבנקים מתווה עקרונות (להלן - "המתווה") שיאפשר הנפקת תעודות סל העוקבות אחר תשואות מניות של בנקים, מבלי שמניות אלו יימנו לעניין "החזקה" של החברות המנפיקות, כהגדרתה בחוק הבנקאות (רישוי), התשמ"א-1981, ולפיכך לא
ייחשבו לצורך המגבלה הקבועה בחוק הבנקאות לגבי החזקה של לא יותר מ-5% מכל סוג של אמצעי שליטה בבנק ללא צורך בקבלת היתר החזקה. יצוין כי החברות המנפיקות תעודות סל הן "תאגידים מדווחים" מכוח חוק ניירות ערך, התשכ"ח-1968.

2. על- פי עקרונות המתווה, מנפיק תעודות סל יוכל להנפיק ולנהל תעודות סל ביחס למדד ת"א בנקים משני סוגים: "שקופה" ו- "אטומה" (להלן בהתאמה: "תעודת סל "שקופה"" ו- "תעודת סל "אטומה""). בתעודת סל "שקופה" כל ארבעת אמצעי השליטה בנכסי התעודה (מניות הבנקים) יהיו בבעלות המחזיק
הסופי, ויוחזקו בידי נאמן בחשבון על שם הנאמן.

3. בדומה לקרן, כהגדרתה בסעיף 1 לצו איסור הלבנת הון (חובות זיהוי, דיווח וניהול רישומים של תאגידים בנקאיים למניעת הלבנת הון ומימון טרור), התשס"א-2001 (להלן - "הצו"), רכישת תעודת הסל אפשרית רק באמצעות חברי בורסה. בנוסף, סעיף 4.2.2 למתווה מגביל את ההחלטות שמנפיק תעודת סל "שקופה" רשאי להחליט, אפילו יותר מההגבלות החלות על מנהל קרן, ומתיר רק קניה ומכירה של מניות המרכיבות את מדד ת"א-בנקים, בהתאם למשקלותיהם במדד (ניהול השקעות פאסיבי).

4. לאור האמור ולאחר התייעצות עם הוועדה המייעצת בעניינים הנוגעים לעסקי בנקאות ובאישור הנגידה, ומתוקף סמכותי לפי סעיף 5(א)(8) לצו, תיקנתי את הוראת ניהול בנקאי תקין מספר 411 בנושא "מניעת הלבנת הון ומימון טרור וזיהוי טרור" (להלן - "ההוראה") אני קובע כמפורט להלן:
התיקון להוראה

בנספח א' להוראה יבוא:
"האמור בסעיפים 2(ב) ו-(ד)(2) ו-4(א) לצו לגבי רישום נהנה בחשבון לא יחול על חשבון בבעלות נאמן המנוהל עבור מחזיקי תעודת סל "שקופה" ביחס למדד ת"א בנקים, שהמנגנון הקבוע בה להפעלת זכויות ההצבעה, כאמור בסעיף 4.1.2 למתווה, אושר על ידי רשות ניירות ערך ועל ידי בנק ישראל, בנוגע להתקיימות המבחן
התפעולי הקבוע במתווה."

תחילה:

5. תחילת התיקון להוראה על פי חוזר זה - ביום פרסומו:

עדכון הקובץ

6. מצ"ב דף עדכון להוראות ניהול בנקאי תקין. להלן הוראות העדכון.

 

הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.
x