תחזית הצמיחה של בנק ישראל לשנת 2016 עודכנה כלפי מעלה לעומת התחזית הקודמת, ועומדת כעת על 3.7%, בעיקר עקב ציפיות להאצה חדה בפעילות ההשקעות על רקע ההשקעות הצפויות במפעל "אינטל" ולעלייה בהיקף הבנייה למגורים.
באשר לאינפלציה במשק: תחזית בנק ישראל לאינפלציה ב-12 החודשים הקרובים עודכנה כלפי מעלה ב-0.5 נקודת אחוז ל-1.6% (גבוה מהציפיות הנגזרות משוק ההון), וכעת קרובה לתחזיתנו.
באשר לריבית במשק: תחזית הריבית של חטיבת המחקר של בנק ישראל לשנת 2016 עודכנה כלפי מעלה, ולפיה, בסוף 2016 הריבית תעמוד על 1.25%. משלחת קרן המטבע הבינלאומית (IMF) ששהתה לאחרונה בישראל סבורה כי לא נדרשת הרחבה מוניטרית נוספת מצד בנק ישראל.
הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.