סיכום שבועי של המסחר: 21 - 25 ביוני 2015
המסחר בבורסה בתל-אביב בשבוע המסחר הרביעי ביוני התאפיין במגמה מעורבת במדדי המניות המובילים;המשך הנפקות בשוק איגרות החוב
מדד ת"א-25
ירד השבוע ב-0.8%.
מתחילת השנה עלה המדד ב-14.1%, לאחר עלייה ב-10.2% בשנת 2014.
מדד ת"א-100
ירד השבוע ב-0.8%.
מתחילת השנה עלה המדד ב-12.0%, לאחר עלייה ב-6.7% בשנת 2014.
מדד ת"א-תקשורת
עלה השבוע ב-1.8%.
מתחילת השנה ירד המדד ב-9.8%, לאחר עלייה ב-10.4% בשנת 2014.
הנפקת אג"ח חברות ארבע חברות נדל"ן גייסו השבוע כ-1.3 מיליארד שקל בהנפקות של אג"ח לציבור.
בין המנפיקות "קבוצת עזריאלי" שגייסה כ-600 מיליון שקל,
והחברות "שיכון ובינוי" ו"אמות" שגייסו כ-350-330 מיליון שקל, כל אחת.
מתחילת השנה גייס הסקטור העסקי כ-31.8 מיליארד שקל באמצעות אג"ח לציבור.
בשנת 2014 גייס הסקטור העסקי בת"א כ-57.8 מיליארד שקל באמצעות אג"ח לציבור ולמשקיעים מוסדיים, מהם כ-36.7 מיליארד שקל לציבור.
הנפקת אג"ח מדינה
משרד האוצר ביצע השבוע הנפקת אג"ח, בבורסה בתל-אביב, בשווי של כ-1 מיליארד שקל ומתחילת השנה גייס כ-20.6 מיליארד שקל.
בשנת 2014 גייס האוצר 51.5 מיליארד שקל בהנפקות של אג"ח בתל אביב.עודכן הרכב מדד ת"א-ביגיטק (TA-BIGITech)
השבוע בוצע העדכון החצי שנתי של מדד TA-BigiTech- מדד ראשון הכולל את חברות ההיי טק הישראליות או הקשורות לישראל הנסחרות בתל-אביב ו/או בחו"ל. המדד יוכל להוות נכס בסיס לתעודות סל וקרנות מחקות בישראל ובחו"ל.
לאחר העדכון, החצי שנתי שבוצע ב-22 ביוני, כולל המדד 67 חברות בשווי שוק כולל של כ-84 מיליארד דולר. 38 הן חברות הנסחרות רק בחו"ל (ארה"ב, לונדון וסינגפור), 26 מהחברות הן חברות דואליות, ו-3 חברות הנסחרות רק בת"א.
ריבית בנק ישראל
בנק ישראל הותיר את הריבית במשק ללא שינוי ברמה של 0.1%, ביולי 2015.
שיעור האבטלה
הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה פרסמה ששיעור האבטלה במשק עלה מעט לכ-5% במאי, לאחר שפל היסטורי של כ-4.8% באפריל 2015, ולעומת כ-5.9% בממוצע שנת 2014.
מדד משולב
בנק ישראל פרסם כי המדד המשולב למצב המשק בחודש מאי עלה ב-0.3%, בדומה לקצב גידולו בשליש הראשון של השנה.
|
מדדים ענפיים
|
|
שבוע |
מתחילת השנה |
|
ת"א טק-עילית |
-0.7% |
14.4% |
|
ת"א בנקים |
1.5% |
17.8% |
|
ת"א נדל"ן-15 |
-3.8% |
11.0% |
|
מט"ח
|
|
שבוע |
מתחילת השנה |
|
דולר/ש"ח |
-1.7% |
-3.1% |
|
אירו/ש"ח |
-2.6% |
-10.6% |
|
|
|
|
|
הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.