מניית ויקטורי ממשיכה להיות הבחירה המועדפת שלנו בסקטור קמעונאות המזון, שכן היא משלבת אפסייד נאה עם פוטנציאל צמיחה. בנוסף, היא גם תהיה אחת המרוויחות מהמשבר במגה. למרות הדאגות סביב קוטנה של הרשת, ויקטורי הצליחה להתמודד יפה בתקופה מאוד מאתגרת לתעשייה. שיעור הרווח הגולמי, אשר עומד על כ-%32, הפגין יציבות מרשימה בשנים האחרונות, וזאת בהשוואה למגמה של שחיקה ברשתות אחרות. בחמשת השנים האחרונות החברה הכפילה את מחזור המכירות שלה, דבר אשר אפשר לה לשפר את תנאי הסחר מול הספקים, וכך להתחרות מבלי להקריב רווחיות. הדבר חשוב במיוחד נוכח סביבה של ביקושים חלשים ועודף בשטחי מסחר.
הכנסות.
אנו מאמינים כי החברה תציג צמיחה שנתית של כ-%6 בשנתיים הקרובות, תוך ציפייה לשיפור בביקושים במחצית השנייה של השנה ולתוך 3106, וגם לאור הגידול בשטחי המסחר.
הצמיחה בפועל עשויה להיות גבוה יותר, משום שתוכנית ההתרחבות הצנועה של החברה נובעת בחלקה מהצורך לעכל את ההתרחבות המהירה של השנתיים האחרונות, אך בעיקר בשל הרצון להתמקד באפשרות רכישת חניות מרשת מגה שנקלעה למשבר עמוק. בשביל ויקטורי, מדובר באופציה אטרקטיבית במיוחד – שכן החנויות כנראה ימכרו במחיר נמוך יחסית, וגם קנייתם תקצר משמעותית את תהליך פתיחת סניפים חדשים, שבישראל לוקח לא מעט זמן. בכל אופן, עם נתח שוק של כ-0.1% בלבד, לרשת יש מקום רב לצמוח.
לאחרונה דווח שויקטורי שוקלת גיוס אג"ח בהיקף כ-01-61 מ' ש"ח. הכסף מיועד ככל הנראה למימון רכישות. חשוב לציין כי החברה ניהלה מו"מ לרכישות רשת ניו פארם מידי קבוצת המשביר.
על פניו, עסקה כזו נראית לנו פחות הגיונית, שכן מדובר ברכישה גדולה ובשוק אחר. רווחיות. המשבר במגה, מעבר ליצירת הזדמנות רכישה, גם צפוי להפחית את הלחץ התחרותי בשוק, שנמצא ברמות גבוהות מאוד - בשל ביקושים חלשים מחד, וקרב עיקש בין הרשתות הארציות ומגזר הדיסקאונט. למרות זאת, נכון לעכשיו איננו מעלים את שיעור הרווחיות מעבר ל- 32%, היות ואנו עדיין רואים סביבה תחרותית מאתגרת. נזכיר, כי גם שופרסל נמצאת בתקופה לא פשוטה, ונלחמת ברשתות הדיסקאונט בכל כוחה. בנוסף, יהיה קשה להעלות מחירים בסביבה אינפלציונית אפסית עם רגישות מוגברת למחירי מזון.
אפקט הגודל: ההתרחבות בשנתיים האחרונות הכבידה על הרווחיות, שכן ההוצאות מקדימות את זרם ההכנסות. ככל שיחלוף הזמן וההכנסות תגדלנה, המינוף התפעולי יסייע גם הוא לשיפור בשולי הרווח. שיפור זה יקוזז חלקית על ידי העלייה בשכר המינימום. בשורה התחתונה, אני חוזים רווחיות תפעולית מייצגת של 0.2%.
המלצה ומחיר יעד. מניית ויקטורי נסחרת לפי מכפיל EV/ EBIT של 00.0. ניתן להסיק מכך, כי השוקרואה פוטנציאל צמיחה מוגבל לרשת, או מנגד, סיכון משמעותי יותר לחברה. אנו בדעה כי החברההוכיחה את יכולתה לספק צמיחה ויציבות בסביבה תחרותית קשה, כך שאנו נותרים עם המלצתנו האחרונה– תשואת יתר במחיר יעד דל 32 ש"ח.