חברת בלנדר, פלטפורמה פיננסית אינטרנטית המתמחה בהלוואות p2p (marketplace lending), מודיעה היום על חתימת הסכם עם קרן ההון סיכון בלמברג קפיטל, במסגרתו תשקיע הקרן בחברת בלנדר. כספי ההשקעה נועדו לממן התרחבותה של בלנדר במדינות מערב אירופה ואמריקה הלטינית, כחלק מאסטרטגיית הצמיחה הבינלאומית של החברה, בלנדר סימנה לה למטרה לפעול במדינות הסובלות מריכוזיות אשראי ומחסור בכלים לדירוג אשראי צרכני. כחלק מההסכם, אלון ליפשיץ שותף בכיר בקרן בלמברג יצטרף לדירקטוריון בלנדר. בלמברג תסייע בכניסה לשווקים חדשים והשגת יעדים בינלאומיים.
קרן בלמברג קפיטל הינה מבין ארבעת הקרנות המובילות בארה״ב והקרן המשפיעה ביותר בתחום הפינטק העולמי. בלמברג הצטרפה לבלנדר בעקבות המובילות הטכנולוגית של החברה בתחום ה p2p, יכולות דירוג האשראי המתקדמות, וכן בגלל הצוות החזק והאסטרטגיה העסקית של החברה ששמה לה למטרה להפוך לחברה בינלאומית מובילה.
ד"ר גל אביב, מנכ"ל בלנדר: "גופים עסקיים ופיננסיים רבים בישראל ומחוצה לה מגלים עניין רב בבלנדר. ההסכם הנוכחי עם קרן בלמברג קפיטל הוא תוצאה של קשר הדוק שקיימנו בתקופה אחרונה והיכרות של ראשי הקרן עם הטכנולוגיה הייחודית שפותחה בבלנדר. קרן בלמברג קפיטל מכירה היטב את שוק ה-p2p העולמי ומטרתה לתמוך בחברה בכניסה לשווקים חדשים והפיכתה לחברה גלובלית מובילה. הגיוס הנוכחי יסייע לנו בביסוס מעמדה של בלנדר בישראל ופתיחת שווקים חדשים במערב אירופה ובאמריקה הלטינית".
דיוויד ג'. בלמברג, שותף מנהל בלמברג קפיטל: "אנו עדים לצמיחת תחום ה – p2p והפיכתו לחלופה לגיטימית לשוק ההלוואות המסורתי במדינות רבות בעולם. כקרן השקענו בעבר בחברות אשראי B2B ו-B2C, marketplaces, ובחברות רבות אחרות בתחום האשראי והפינטק. אין ספק שבלנדר הישראלית מציגה מוצר ייחודי בתחום, המתבסס על טכנולוגיה חדשנית ופורצת דרך".
אלון ליפשיץ, שותף בכיר בבלמברג קפיטל: "בלמברג קפיטל שמה לה למטרה להוביל את העולם הפיננסי של המחר, בלנדר מתחברת לאסטרטגיה הגלובלית של הקרן ויחד אנו מאמינים שנוכל להוביל את החברה לפריצה בינ"ל משמעותית הן במדינות מערב אירופה והן באמריקה הלטינית ואסיה. זיהינו בבלנדר מובילות טכנולוגית וצוות חזק היכול להוביל את החברה להישגים משמעותיים."
מיום השקת הפעילות בנובמבר 2014 ועד עתה, מדווחת החברה על מתן הלוואות בהיקף של כ- 10 מיליון שקלים על ידי מאות מלווים. אחוזי אישור הלווים בבלנדר הינם מהגבוהים בשוק. גובה ההלוואה הממוצע עומד על 15-20 אלף שקלים, והריבית הממוצעת למלווים עומדת בממוצע על כ- 6% שנתי - אלטרנטיבה ראויה בסביבת הריבית הקיימת כיום.
לאחרונה השיקה החברה מוצר חדש בשם Re-Blend, מוצר המאפשר ללקוחות המלווים את כספם לבצע קניה ומכירה של תיקי ההלוואות ובכך מציע אפשרות לחסכון נזיל בריבית ממוצעת של כ-6% שנתי למלווים.
בלנדר מבצע את החיבור בין אנשים המעוניינים לתת הלוואה ולקבל ריבית אטרקטיבית על הכסף הפנוי שלהם, ובין אותם אנשים הזקוקים להלוואה זמינה בקלות ובמהירות. המערכת עושה את החיבור ביניהם, מאמתת את היכולות שלהם, מתאמת בין הציפיות שלהם וגורמת לזה לקרות. התוצאה: ריבית גבוהה יותר לנותני ההלוואה, וריבית נמוכה יותר ללווים.
בראש החברה עומדים שלושה יזמים- ד"ר גל אביב, בועז אביב, וברק גור. משרדי החברה ממוקמים ברמת גן והיא מעסיקה כ-30 עובדים בישראל ומחוץ לה.