1.בהתאם להוראת ניהול בנקאי תקין מספר 308A בנושא "טיפול בתלונות ציבור" (להלן "הוראה 308A")תאגיד בנקאי נדרש לפרסם לציבור דוח שנתי אודות הטיפול בתלונות הציבור. לאור האמור נוצר צורך לקבוע מתכונת של דוח שנתי לציבור אודות טיפולם של תאגידים בנקאיים בתלונות הציבור.
2. לפיכך, ולאחר התייעצות עם הוועדה המייעצת לעניינים הנוגעים לעסקי בנקאות, תיקנתי את הוראות הדיווח לציבור כמפורט להלן. התיקונים להוראות הדיווח לציבור
3. סעיפים 2-3 בעמוד 650-1 יעודכנו, כמפורט בהוראה.
656-3 עד 656-1 עמודים נוספו
4.דברי הסבר
התיקונים להוראות הדיווח לציבור קובעים את מתכונת הדוח לציבור אודות טיפולם של תאגידים בנקאיים בתלונות הציבור, לפי דרישות הוראה 308A.
5.תחולה
ההוראות שנקבעו בהתאם לחוזר זה יחולו על תאגידים בנקאיים וחברות כרטיסי אשראי.המפקח רשאי לקבוע כללים שונים מאלו שנקבעו בחוזר זה, שיחולו על תאגידים מסוימים בעלי היקף פעילות קמעונאית מצומצם.תחילה והוראות מעבר.
6. תאגיד בנקאי וחברת כרטיסי אשראי (להלן – תאגיד בנקאי) יפרסמו את הדוח השנתי לציבור על טיפול בתלונות בהתאם לחוזר זה החל מהדוח לשנת 2015 ואילך. בדוח לשנת 2015 תאגיד בנקאי יתייחס לטיפול בתלונות בתקופה של שישה חודשים לפחות שהסתיימה ביום 31 בדצמבר 2015. בדוח זה אין חובה לכלול את הדיווח הנדרש בסעיפים 2)ב(, 2)ג( ו-2)ד( בנספח .)656-2-3 בעמודים( 'א
7. תאגיד בנקאי המתקשה ביישום הוראות אלו יפנה אל מנהלת היחידה לפניות הציבור בפיקוח על הבנקים. האמור מתייחס גם לקשיים הקשורים ליישום לראשונה.
עדכון קבצים
8. רצ"ב דפי העדכון לקובץ הוראות הדיווח לציבור.

הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.