התייחסות משרד האוצר למכתבו של היועץ המשפטי של הכנסת, אייל ינון:
הרפורמות המרכזיות בתכנית הכלכלית לשנים 2015-2016 נועדו להגביר את התחרותיות במשק ולהפחית את יוקר המחייה. כלל הצעדים בתכנית גובשו לאחר עבודה ממשלתית סדורה וקיום דיונים מעמיקים.
בתכנית הכלכלית רפורמות נחוצות שיביאו לצמיחה של המשק ולהורדת יוקר המחייה בישראל. המשק הישראלי זקוק לרפורמות ושינויים מבניים אשר רואים את האזרח וטובתו.
לדוגמא:
-
רפורמת "הקורנפלקס" צפויה להפחית את הרגולציה בתחום יבוא המזון היבש ובכך להוביל להורדה ניכרת במחירי מוצרים אלו.
-
רפורמת ביטוחי הבריאות אשר צפויה לצמצמם את תופעת הביטוחים הכפולים בשוק הבריאות.
-
הגברת התחרות בשוק הבנקאות אשר צפויה להוזיל את עלויות אשראי.
הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.