התייחסות מחלקת המחקר של "טופ אלפא" למסחר עד כה:
"מדד ת"א 25 שהפגין איתנות יחסית ובלט לאחרונה לחיוב ביחס למדד המניות העולמי, פותח הבוקר במגמה שלילית. המדד מצליח להפתיע מעט את המשקיעים שהיו דרוכים לעליות שערים בעקבות איתותיו של יו"ר הפד סטנלי פישר על אפשרות סבירה של אי העלאת הריבית בארה"ב בקרוב, שהניבו עליות שערים יפות במדדי המניות בוול סטריט אמש. בין היתר מעיב על השוק המקומי העיכוב באישור מתווה הגז שבעקבותיו מגיבות מניות הגז בירידות שערים. אנו סבורים כי מאחורי הורדת הידיים לכאורה בין משרד האנרגיה לבין נובל אנרג'י עומד ספין פוליטי, ומטרת המשבר המדומה היא לספק למשרד האנרגיה ולממשלה מעט נקודות זכות בקרב על דעת הקהל הציבורית בטרם יאושר המתווה. גם הדולר מדשדש על רקע אי הוודאות לגבי העלאת הריבית בארה"ב בניגוד לתחזיות, ואם מגמת החלשות הדולר תמשיך, יגדל הלחץ על בנק ישראל לבצע פעולות למניעת תיסוף בשער השקל ותגדל הסבירות להפחתה של הריבית בישראל. נראה כי אי הוודאות תמשיך לאפיין את השווקים בתקופה הקרובה, אך להערכתנו בסך הכל רמת הריבית הנמוכה והעובדה שגם אם תעלה השנה הריבית בארה"ב קצב העלייה יהיה מתון, עדיין מהוות סביבה נוחה להשקעה ואין כרגע סיבה ממשית לשינוי מגמה בשווקים".
אגף כלכלה ומחקר בהראל ביטוח ופיננסים פרסם היום סקירת מאקרו, נתונים עיקריים מהסקירה:
"הירידה בציפיות לאינפלציה בישראל ובעולם נמשכה גם השבוע... הודעה על הכוונה להוריד את מחיר החשמל בכ-7 אחוזים בספטמבר (כפוף לשימוע) מפחיתה את תחזית האינפלציה שלנו ל-12 המדדים הקרובים ל-0.7 אחוז בלבד.
בחודש האחרון ראינו ירידה משמעותית בציפיות לאינפלציה בעיקר בטווחים הקצרים – (עד 5 שנים). חלק מהירידה נובעת מגורמים חיצוניים – התחזקות הדולר בעולם, החולשה במחירי חומרי הגלם ובעיקר הירידה במחירי האנרגיה. במקביל, חלק נוסף מהירידה נובע גם מרגולציה מקומית להורדת יוקר המחיה של הממשלה. לדוגמא, החשמל, וההצעות שראינו לאחרונה בחוק ההסדרים בנושא המזון תחבורה וכדומה. החלטות הממשלה צריכות אכן להוריד את הציפיות לאינפלציה בטווחים הקצרים – שנה שנתיים ואף שלוש, אך להערכתנו, הירידה בציפיות לאינפלציה בשוק בטווחים הארוכים מאוד (10 שנים ומעלה) מוגזמת.
בחו"ל
ענף השירותים בארה"ב (המייצג כ-77.7% מהתוצר) מאיץ בקצב חד בתחילת הרבעון השלישי, כך על פי מדד מנהלי הרכש של מכון ISM שעלה ל-60.3 נקודות ביולי (לעומת 56.0 ביוני), הרבה מעל לצפי והגבוה ביותר מאז 2005.
שוק העבודה האמריקאי ממשיך להציג עלייה עקבית במספר המשרות החדשות. היציבות בנתונים, בשילוב שאר האינדיקטורים, מחזקים את הערכתינו (ואת הציפיות בשווקים) שהעלאת הריבית הראשונה מזה 9 שנים מגיעה השנה, אך לא בהכרח בחודש הבא.
יוון
על פי הפרסומים האחרונים, ממשלת יוון ונושיה הסכימו על קווי המתאר של תוכנית החילוץ (החדשה) בסך 86 מיליארד אירו ל-3 השנים הבאות, שאושרה כבר עקרונית לפני כחודש ע"י מנהיגי האיחוד האירופאי. ההודעה מגיעה לפני התשלום המשמעותי הבא של יוון ב-20 באוגוסט (כ-3 מיליארד אירו).
על פי הדיווחים הגירעון הבסיסי (ללא תשלומי הריבית) של ממשלת יוון יעמוד על 0.5 אחוז השנה (לעומת עודף של‑3% בהסכם הקודם) ויגדל לעודף של 0.5 אחוז ב-2016 ו-1.75 אחוזים ב-2017 (לעומת כ‑4.5% בהסכם הקודם). מסתמן שההסכם מתחשב מאוד בהידרדרות הכלכלית ביוון שחלה בחצי השנה האחרונה, כאשר יעדי העודף התקציבי בגירעון הופחתו משמעותית. למרות זאת, יש לזכור שהחוב העצום של המדינה (כ-180 אחוזי תוצר) עדיין מהווה משקולת על הצמיחה, וההסכם כולל בתוכו הנחה אולי אופטימית של חזרה לצמיחה של 3 אחוזים כבר ב-2017. להערכתנו, ללא מחיקת חוב סביר שנחזור ונשמע על הדילמה היוונית בעתיד".
מנכ"ל מט"ח 24 דוד מסיקה: "אמש השוק החל בתפנית מסויימת וזה לאור הצהרתו של סגן יו"ר הפד סטנלי פישר. פישר אותת לשווקים כי כל עוד האינפלציה לא תגיע לרמה נורמלית אז יהיה קושי להעלאת הריבית בארצות הברית שצפו בזמן הקרוב. אי לכך ובהתאם לזאת ניתן יהיה לצפות כי ההשלכות הן בדינימיקה של המסחר וקל וחומר במט"ח תתמתן עם התיקונים הטכניים העולים שצפו לדולר.
אמנם מתחילת החודש הדולר התחזק ב-0.77% אל מול השקל ברמה המקומית, אך מצב שהפד מאותת על דחיית עליית הריבית בארצות הברית אזי הפריצה הפרו דולרית לנקודות התנגדות לכיוון 3.83 ו3.84 תעבור לטווח ארוך וליותר דינמיקה מדשדשת. על אף כל התפנית שהצהיר פישר בעניין האינפלציה ופעולות הריבית עדיין ניתן לזהות את המשך המגמה הפרו דולרית וגם תיקונים טכניים כלפי מטה כפי שיחווה הדולר כתוצאה מהצהרה זו תהיה ירידה סנטימנטלית לצורך עליה.
בגזרה האירופאית היורו ממשיך במגמות התאוששות מסויימות וזהירות ,ומתחילת שבוע המסחר התייצב מעט אל מול הדולר על שער של 1.09 והשלים עליה של 0.48%.
נתון מעניין שעיני המשקיעים ישאו את עינהם היום בגזרה האירופאית יהיה מדד הסנטימינט הכלכלי(zew) שיפורסם ע"י סקר בקרב המוסדיים ואמור לתת אופטימיות זהירה על הכלכלה, הערכות בצמיחה ואנליסטיות בשווקים. הצפי לתוצאות הסקר הינם בכיוונים חיוביים על השווקים שכן עשוי לתת את הרוח הגבית הנוספת לפצעיו של היורו שמתאושש אל מול המטבעות בעולם."
בהתייחסות על סגירת העסקה של הנושים ויוון: "לאחר אינסוף ספוקולציות בעניין הישארותה של יוון בגוש היורו, יוון מתכנסת חזרה למטריה של האיחוד האירופאי. אי לכך, ההערכות כי יוון ממשיכה בהכנות מגירה לקראת חזרה לדרכמה יאלצו להמתין למשבר הכלכלי הבא לכשיהיה והוא גם כנראה לא יאחר להגיע בשנית. סגירת העסקה מול יוון אמנם מציינת את מעבר המכשול לעבר השלמות של האיחוד האירופאי אך עדיין ידרשו מהלכים נוספים ומשמעותיים לשימור המבנה הבעייתי הזה.
מאידך יש להבין כי המהלך הזה יהווה רוח גבית נוספת להתחזקות היורו שספג מהלומות קשות כתוצאה מהמשבר, סגירת הבנקים ביוון ונפילות בבורסה באתונה. עיני המשקיעים עדיין יהיו זהירים בעניין המסחר הפרו יורו הן ברמה הלוקאלית אל מול השקל והן ברמה הגלובלית אל מול הדולר."
FXCM ישראל: "האמירות של סטנלי פישר לגבי דאגות הפד מהדיסאינפלציה הגלובלית מחלישות את הדולר"
אנו צפויים להיות עדים לתנודתיות סביב הדולר בשבועות הקרובים, כאשר כל התבטאות מצד בכיר בפד או נתון כלכלי בעל משמעויות עשויים להשליך על ציפיות הריבית ועל הדולר. נראה שבתקופה הקרובה, עד שתתבהר התמונה, הדולר-שקל ייטלטל בין גבולות רחבים למדי בטווח שבין 3.75-3.84.
הדולר-שקל נסחר מתחת לרף 3.80, וזאת בשעה שבעולם הדולר נסוג מטה על רקע אי הוודאות לגבי תזמון העלאת הריבית של הפד.
מה שהצניח אמש את הדולר היתה התבטאותו של סגן יושבת ראש הפד, סטנלי פישר, שאמר בריאיון טלוויזיה כי הבנק מודאג מהדיסאינפלציה הגלובלית, כשכוונתו בעיקר ללחצים הדפלציוניים בסין, אירופה ויפן. אמירה זו גרמה לסוחרים בשוק להציב בסימן שאלה את העלאת הריבית בספטמבר, שעד כה הימרו עליה בשוק בסבירות גבוהה, ועל כן הדולר נסוג. נראה כי אנו צפויים להיות עדים לתנודתיות סביב הדולר בשבועות הקרובים, כאשר כל התבטאות מצד בכיר בפד או נתון כלכלי בעל משמעויות עשויים להשליך על ציפיות הריבית ועל הדולר.
הנתון המשמעותי הבא הצפוי בארצות הברית הוא דוח המכירות הקמעונאיות ביום רביעי, דוח חשוב המלמד על חוזקו של הצרכן האמריקני, ועל כן מהווה מרכיב משמעותי בקביעת המדיניות של הבנק הפדרלי. ברמה הטכנית, הגבולות של הדולר-שקל רחבים למדי, כאשר מלמטה התמיכה ניצבת ב-3.75-3.76 ואילו ההתנגדות ניצבת ב-3.82-3.84. פריצה מגבולות אלה תסייע לאמוד את הכיוון של הצמד בטווח הארוך יותר. ואולם, נראה שבתקופה הקרובה, עד שתתבהר התמונה, הצמד ייטלטל בין גבולות אלה".
הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן – בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניניים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.