הלמן-אלדובי בסקירה שבועית » פוטנציאל גבוה להמשך תיקון כלפי מעלה בשווקים האירופאיים

בנק ישראל יותיר את הריבית במשק ללא שינוי בהחלטה הקרובה

 

 
 

עומר רגב
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
17/08/2015

  1. הצעדים שנוקט הבנק הסיני משפיעים על שווקי המניות כולן ורמת הסיכון בטווח הקצר עלתה. פיחות במטבע היואן מעיד על חשש של המנהיגים הסינים מהאטה מסוימת בכלכלה המקומית. חששות אלו עלולים להשפיע על החלטת הפדרל ריזרב להעלות ריבית כמתוכנן בחודש ספטמבר, זאת מחשש לפגיעה בחברות אמריקאיות יצואניות, לירידה במחירי הסחורות כתוצאה מהתחזקות הדולר אשר עלולה להוביל למיתון עולמי.

  2. באירופה, הנתונים הכלכליים ממשיכים להיות פושרים ומצביעים על שיפור איטי ביותר. עם זאת, לאור הסנטימנט השלילי שנוצר בשווקים האירופאיים כתוצאה מההתרחשויות ביוון, אנו ממשיכים להעדיף השקעה בשוק זה על פני שווקים אחרים ומאמינים כי גלום שם פוטנציאל גבוה להמשך תיקון כלפי מעלה.

  3. בארץ, מדד המחירים לצרכן לחודש יולי אשר עמד בציפיות והמשך עליות במחירי הדיור תומכים בהערכתנו כי בנק ישראל יותיר את הריבית במשק ללא שינוי בהחלטה הקרובה.
התפתחויות כלכליות ואינדיקאטורים מרכזיים שפורסמו לאחרונה

בארה"ב- השבוע תשומת הלב של המשקיעים הוסבה לנאומו של סגן יו"ר הבנק המרכזי האמריקאי, סטנלי פישר אשר רמז כי יתכן והעלאת הריבית האמריקאית תדחה לאחר חודש ספטמבר. פישר ציין כי הבנק המרכזי של ארה"ב מודאג מקצב האינפלציה הנמוך וכי לא יעלה את הריבית בארה"ב עד אשר האינפלציה תחזור למצב נורמלי. עוד הוא ציין כי המצב הקיים הינו מעניין מאחר ואנו עדים לעלייה מהירה בשיעורי התעסוקה לעומת ביצועים קודמים, אך האינפלציה נותרה נמוכה מאוד. ביום ו' התפרסמו מס' אינדיקאטורים כלכליים חיוביים, מדד המחירים ליצרן לחודש יולי הפתיע לטובה עם עלייה של 0.3%, כאשר הצפי היה לעלייה של 0.1%. נתון הייצור התעשייתי עקף גם הוא את התחזיות עם זינוק של 0.6%. הנתון האחרון שפורסם היה סנטימנט הצרכנים של מישיגן שדווקא אכזב והציג ירידה, זה החודש השני ברציפות, לרמה של 92.9 נקודות.

באירופה, התפרסמו השבוע שני נתונים חשובים כאשר הראשון הוא מדד המחירים לצרכן שהצביע על ירידה של 0.6% בחודש יולי, בהתאם לציפיות. והנתון הנוסף הוא נתון התוצר אשר הצביע על צמיחה של 0.3% בתוצר האירופאי, נתון מעט מאכזב כאשר התחזית עמדה על צמיחה של 0.4%. ביוון, לקראת סוף השבוע פרסמה הלשכה המרכזית היוונית את נתון הצמיחה של הכלכלה לרבעון השני. הנתון הפתיע את השווקים כאשר הצביע כי שעור הצמיחה של יוון עלה ב- 0.8% ברבעון השני של השנה, מה שמוציא את יוון ממיתון (מיתון מוגדר בירידה של שני רבעונים רצופים בתוצר). צפי הכלכלנים עמד על צמיחה של 0.5% בלבד.

עוד בעולם, סין ריכזה עניין רב השבוע כאשר הבנק המרכזי במדינה ביצע פיחות במטבע היואן הסיני בשיעור של 1.9%, פעולה שהביאה לפיחות היומי החד ביותר מאז 1994. הפיחות הגיע כדי לתמוך ביצוא של סין שנפל ב-8.3% בהשוואה לשנה שעברה, בשל חוזקו של המטבע המקומי.

בישראל- עפ"י סקירה של משרד האוצר, בחודש יוני נרשמה הרמה הגבוהה ביותר של עסקאות בשוק הנדל"ן. סך הדירות שנרכשו עמד על 16.1 אלף דירות, גידול של 42% בהשוואה לחודש מאי. רמת השיא נרשמה על רקע העלאת שיעור מס הרכישה שנכנס לתוקף בסוף חודש יוני. גם רכישת דירות ע"י משקיעים הגיעה לשיא בחודש יוני כאשר הם היוו כ- 40% מסך העסקאות. בנוסף, ביום ו' פורסם מדד המחירים לצרכן לחודש יולי אשר עלה ב- 0.2%, בהתאם לתחזיות בשוק. סעיפים אשר תרמו לעליית המדד היו- ירקות טריים וסעיף הדיור שעלה בכ-1%. מנגד, ירידות מחירים נרשמו בסעיפים- תחבורה, הלבשה והנעלה ופירות טריים. האינפלציה 12 חודשים אחורה עדיין שלילית ועומדת על 0.3%-.

שווקי ההון 

מניות- הבורסה בת"א סגרה את השבוע במגמה מעורבת בדומה ליתר שווקי המניות בחו"ל. בסיכום שבועי, מדד המעו"ף נסחר בירידות שערים קלות של כ-0.3% ומדד ת"א 100 עלה בשיעור של כ-0.4%. מבחינה סקטוריאלית בלט לחיוב מדד התקשורת אשר התחזק בכ-4.7% בסיכום שבועי. לעומתו, בלט לשלילה שבוע שלישי ברציפות, מדד הביומד כאשר השיל מערכו כ-2% נוספים. בארה"ב, המדדים העיקריים סיכמו את השבוע בעליות שערים, כאשר מדד ה-S&P500 הוסיף לערכו כ-0.7% ומדד הנאסד"ק התחזק בשיעור קל של 0.2% מתחילת השבוע. מנגד, המדדים המובילים באירופה נסחרו בירידות שערים חדות, כאשר מדד הדאקס הגרמני ומדד ה- Eurostoxx50 הציגו ירידה חדה בשיעור דומה של מעל ל- 4%.

אג"ח- באפיק הסולידי נרשמה השבוע מגמה חיובית, כאשר האפיק השקלי היווה השקעה מועדפת על פני האפיק הצמוד. מדדי התל-בונד צמודי המדד רשמו עלייה של 0.3% בממוצע בסיכום שבועי. אגרות החוב הממשלתיות הצמודות עלו בשיעור קטן יותר של 0.2% ואילו אגרות החוב הממשלתיות באפיק השיקלי התחזקו במעל ל- 0.5% מתחילת השבוע.

מט"ח- בשוק המט"ח השקל נסחר השבוע במגמה מעורבת מול המטבעות העיקריים, כאשר הדולר נחלש בכ-0.5% מול השקל ושערו נקבע על 3.77 ₪ לדולר והאירו לעומת זאת, התחזק בכ-0.8% ושערו נקבע על 4.19 ₪ לאירו.

* הנתונים נכונים לתאריך 14.08.15 (סוף יום מסחר)


הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.
x