נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

דרך קבלת ההחלטה על שינוי חישוב קצבאות הפנסיה – פגומה

 

 
 

איתי שלוסברג
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
17/08/2015

התנועה לאיכות השלטון פנתה היום (יום א') לשר האוצר ולממונה על שוק ההון והדגישה כי נפל פגם בדרך קבלת ההחלטה על שינוי חישוב קצבאות הפנסיה העלול להביא לקיצוצה בצורה משמעותית וכן באופן פרסום והסברת המהלך המוצע לציבור. 

התנועה לאיכות השלטון פנתה היום (יום א') לשר האוצר משה כחלון ולממונה על שוק ההון, דורית סלינגר והתריעה כי נפל פגם בדרך בה התקבלה ההחלטה לשינוי חישוב קצבאות לפנסיה. מבלי לדון ולחוות דעה בדבר הצורך המקצועי בשינוי, הצנעת הידיעה על אודות השינוי העמוק בקרנות הפנסיה העלול להקטין את גובה הקצבה, תוך שימוש בהודעה קצרה, בשפה מכובסת, המתפארת בהסרת חסמים ובשיפור התנאים לחוסכים— אינה עומדת בסטנדרטים המצופים מנבחרי הציבור האמונים על טובתו.

לעמדת התנועה נפל פגם חמור ביותר באופן פרסום המהלך המוצע ובהסברתו לציבור. כאמור, בשינוי משמעותי מסוג זה משרד האוצר מחויב להסביר את ההחלטה, משמעויותיה והפגיעה הצפויה באוכלוסיות מסוימות לכלל החוסכים לפנסיה.הצנעת משמעויות המהלך מהציבור אף אינה עולה בקנה אחד עם עקרונות המשפט הציבורי, ובראשם חובת הפרסום וההגינות של המינהל. עמימות הפרסום והשלכותיו עולה כדי חוסר הגינות מנהלית שאינה סבירה.

בשונה מההחלטות רגולטוריות שוטפות, הרי  שבהחלטה מסוג זה  לה השפעה כלכלית עמוקה על חלקים נרחבים בציבור, מוטב היה לו התנהל דיון ציבורי שקוף ופתוח בנושא.משינוי המדיניות מצטיירת תמונה קשה לפיה הממשלה מתנערת מאחריותה המוסרית כלפיה אזרחיה לספק להם רשת ביטחון כלכלית מכובדת לעת זקנה. זאת, בסתירה  לתפיסה הבסיסית באשר לתפקידו של החיסכון הפנסיוני בחיי האזרח כפי שזו מוצגת באתר משרד האוצר.בפנייתה, התנועה ביקשה ממשרד האוצר לקבל מידע מפורט על הדרך בה התקבלה ההחלטה והמידע עליה התבססה, על השלכותיה ועל החלופות האפשריות שנשקלו, וזאת על מנת לעמוד על השיקולים המקצועיים שהובילו לקבלת החלטה דרמטית זו.


 

הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.
x