נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

תושבי הפריפריה למדו לחיות עם העוני

כ50,000 ישראלים יקבלו ערכות מזון של חסדי נעמי: מרגישים יותר פניות של צעירים

 

 
הרב יוסףהרב יוסף
 

איתי שלוסברג
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
25/08/2015

עמותת חסדי נעמי, העמותה הגדולה בישראל בתחום חלוקת המזון לאוכלוסיות מוחלשות תחלק עשרת אלפי ערכות מזון לקראת ראש השנה. במסגרת הפעילות יפעלו כ500 מתנדבים שיעסקו במיון, איסוף, ליקוט, שטיפה, ואריזת מזון.
 
מחסדי נעמי נמסר שהעומס השנה צפוי לגדול, דבר שאינו מפתיע את מנהליה שכן לאורך כל השנה לא הרגישו בעמותה ירידה בנפח הפעילות. בעמותה מציינים שהשנה מורגש שהיחס בין תושבי הפריפריה לתושבי המרכז מצטמצם במידה מה דבר שבא לידי ביטוי בפניות המגיעות לעמותה, במסגרתם מרגישים במוקד של חסדי נעמי יותר פניות מגוש דן ובתוך כך מת"א, מזוגות צעירים שמרוויחים שכר ממוצע במשק.
 
לדברי חסדי נעמי אין מדובר בירידה בצורכי הסיוע בפריפריה אלא בכך שתושבי הפריפריות הסתגלו לאורך החיים המאתגר ואף לעוני, זאת בעוד לתל אביבים התופעה חדשה יותר וזוגות צעירים שמצליחים לייצר עבור משפחתם הכנסה ממוצעת מתקשים לעמוד בנטל לאור העובדה שהמשכורות נשארות זהות בגובהן בעוד יוקר המחיה עולה. דבר שגורם לעומס הפניות מהמרכז - לגדול
 
הערכות שתחלק חסדי נעמי תכלולנה שמן, מיץ ענבים, קמח, סוכר, אורז, זתים, מלפפון , תירס, רסק עגבניות, אפונה, טונה, אננס בקופסא, ממרח שוקולד, תמרים, דבש, עוגת דבש, דובשניות, קורנפלקס, מארז פופסים, ופירות. חלק מהנתמכים יקבלו גם בשר ועופות, בהתאם למצבם כלכלי
 
יוסף כהן יור חסדי נעמי "לצערי גם השנה אין שינוי לטובה במצב הכלכלי של הציבור הישראלי. אני מבקש לנצל את הבמה ולפנות לרוה"מ נתניהו, אנא, הזרם יותר תקציבים לעניי ישראל. לדברים אלו הצטרף משה כהן מנכ"ל העמותה ואמר: "חסדי נעמי פועלת מזה כ30 שנה בענף הרווחה. במשך שנים  פועלים כדי שלעשרות אלפי אזרחים ישראלים יהיה על מי להשען וכך נמשיך לעשות במלוא המוטיבציה"


הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.
x