31 באוגוסט 2015 -- אנלייט אנרגיה מתחדשת מקבוצת יורוקום, מדווחת היום (שני) על תוצאותיה הכספיות לרבעון השני לשנת 2015 ולמחצית הראשונה של השנה.
התקבולים ממכירת חשמל ברבעון השני הסתכמו לכ-33 מיליון ש"ח, לעומת כ-20 מיליון ש"ח ברבעון הראשון. התקבולים ממכירת חשמל לתקופה במחצית הראשונה לשנת 2015 הסתכמו בכ- 53 מיליון ש"ח, בדומה לתקופה המקבילה אשתקד.
הפעלתו המסחרית של פרויקט "חלוציות", שחיבורו לרשת החשמל אושר בתחילת אוגוסט, ופרויקט הרוח שמקימה החברה באירלנד, צפויים לתרום תקבולי חשמל משמעותיים נוספים בהיקף של כ-85 מיליון ש"ח לשנה, כלומר היקף התקבולים השנתי ממכירת חשמל צפוי לגדול מכ-105 לכ-190 מיליון ש"ח.
הרווח לתקופה ברבעון השני לשנת 2015 הסתכם לסך של כ- 12 מיליון ש"ח, לעומת רווח של כ-0.5 מיליון ש"ח לרבעון הקודם. הרווח לתקופה במחצית הראשונה לשנת 2015 הסתכם בכ- 12 מיליון ש"ח לעומת כ- 35 מיליון ש"ח בתקופה המקבילה אשתקד.
הכנסות החברה ברבעון השני לשנת 2015 הסתכמו בכ- 53 מיליון ש"ח לעומת כ- 52 מיליון ש"ח ברבעון הראשון. הכנסות החברה במחצית הראשונה לשנת 2015 הסתכמו בכ- 105 מיליון ש"ח לעומת 254 מיליון ש"ח בתקופה המקבילה אשתקד, בעיקר על רקע הליכי סיום עבודות ההקמה בפרויקט חלוציות שהביא לירידה בהכנסות הקמה במסגרת סיווג הפרויקט כ"נכס פיננסי". היקף הנכסים במאזן ליום ה- 30.6.2015 עומד על כ- 1.58 מיליארד ש"ח לעומת כ- 1.38 מיליארד ש"ח בתקופה המקבילה אשתקד.
צבר תקבולי החשמל של החברה, המחושב בהתבסס על חוזים רב שנתיים למכירת חשמל ועל פי כושר הייצור המוערך של מתקני החברה, הסתכם לסך של כ- 3.5 מיליארד ש"ח למועד פרסום הדו"ח, לעומת כ- 3.3 מיליארד ש"ח ליום 30 ביוני 2014.
הון החברה הסתכם לסך של 264 מיליון ש"ח (מתוכו הון המיוחס לבעלי מניות החברה הסתכם ב- 174 מיליון ש"ח), לעומת הון בסך 261 מיליון ש"ח (והון המיוחס לבעלי מניות החברה בסך 161 מיליון ש"ח) ליום 31 בדצמבר 2014.
יתרת המזומנים ושווי מזומנים וכן מזומנים המוגבלים בשימוש של החברה ליום 30 ביוני 2015 הסתכמו בכ- 101 מיליון ש"ח וכ-34 מיליון ש"ח בהתאמה. לחברה תיק ניירות ערך לזמן קצר בשווי של כ- 58 מיליון ש"ח.
לאחר תקופת הדו"ח, ביום 10/8/2015, קיבלה החברה רישיון קבוע להפעלתו המסחרית של פרויקט "חלוציות", הפרויקט הפוטו-וולטאי הגדול בישראל בהספק של 55 מגה ואט, שצפוי לייצר תקבולים ממכירת חשמל בהיקף של כ-72 מיליון ש"ח לשנה.
בתקופת הדו"ח, חתם שר התשתיות על שלושה רישיונות מותנים עבור פרויקטים לייצור חשמל באמצעות אנרגיית רוח ברמת הגולן, המצויים בשליטת החברה, בהספק כולל של 401 מגה-וואט. החברה ממשיכה לפעול לפיתוח תכניות אלה וכן בייזום תכניות נוספות בתחום אנרגיית הרוח בארץ.
במהלך הרבעון התקשרה החברה, באמצעות שותפות בבעלותה המלאה, בהסכם להשקעה בפרויקטי רוח בשלבי פיתוח בקרבת הכפרים כסרא וינוח שבגליל. להערכת החברה, פוטנציאל ההספק של הפרויקטים נע בטווח שבין 12-50 מגה-וואט.
לאחר תקופת הדו"ח, ביום 14 ביולי 2015, השלימה החברה רכישה של פרויקט לייצור חשמל מאנרגיית רוח בצפון מערב אירלנד, בעל הספק של כ- 13.6 מגה-וואט. הפרויקט נמצא בשלבי הקמה וסגירה פיננסית, והפעלתו המסחרית צפויה לקראת סוף שנת 2016, כאשר על פי הערכות החברה ההכנסות ברוטו מן הפרויקט תעמודנה בממוצע על כ- 3 מיליון אירו לשנה, למשך תקופה של 25 שנים.
גלעד יעבץ, מנכ"ל אנלייט אנרגיה מתחדשת אמר היום: "אנלייט ממשיכה לשים דגש על יישום אסטרטגית החברה להגדלת פורטפוליו הנכסים שלה תוך שימת דגש נרחב על גיוון סגמנטאלי וגיאוגרפי, תוך הצגת צמיחה משמעותית בתזרים מנכסיה המניבים. במהלך התקופה, המשיכה החברה להעמיק אחיזתה בתחומים בהם היא פועלת מאז הקמתה ולבסס את מעמדה כאחד השחקנים המובילים בתחום האנרגיה המתחדשת בישראל".
חברת אנלייט אנרגיה מתחדשת מקבוצת יורוקום, הנסחרת בבורסה של ת"א, היא מהמובילות בישראל בייזום, פיתוח, מימון, הקמה והפעלה של מיזמים לייצור חשמל נקי ממקורות אנרגיה מתחדשת. החברה פועלת כיום בישראל ובאירופה. במהלך השנתיים האחרונות הקימה והשקיעה החברה בלמעלה מ- 130 פרויקטים בתחומים הפוטו-וולטאי, אנרגיית רוח ואנרגיית מים, בהספק כולל של מעל 150 מגה ואט. החברה נהנית מצבר הכנסות הולך וגדל הבנוי מהסכמים ארוכי טווח למכירת החשמל במתקניה הקיימים, ובמקביל מפתחת צבר משמעותי של פרויקטים נוספים בעלי פוטנציאל מימוש בעתיד.
הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.