הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה מחוז מרכז בראשות מנכ"ל משרד האוצר ויו"ר הוועדה, שי באב"ד, בישיבתה מיום 7.9.15 אישרה להפקדה תכנית מתאר כוללנית לעיר הוד השרון.
תכנית המתאר מתווה תכנון עתידי כולל עבור עיריית הוד השרון וקובעת את מגמות התכנון ואופן התפתחותה של העיר. התכנית מקדמת ומכשירה את הגדלת האוכלוסייה בעיר מכ-52 אלף תושבים כיום לכ-150 אלף תושבים בעתיד, תוך הגדלת משמעותית של מספר יחידות הדיור מ 20,000 ל-47,000 יחידות דיור (תוספת של 27,000 יחידות דיור). לביסוס העוגן הכלכלי של לעיר מגדירה התכנית כ- 1.85 מיליון מטרים רבועים לשטחי תעסוקה, תעשייה ומסחר.
התכנית תוכננה כך שתשמור על הזהות הראשונית של העיר הוד השרון בהיבט ערכים נופיים, תרבותיים ומרקמים ייחודיים ויחד עם זאת תפתח זהות ייחודית עירונית. בנוסף, שולב תכנון בר-קיימא ותכנון לבריאות אנושית וסביבתית אשר מעודד דפוסי התנהגות בריאים ומעודד התפתחות קהילה חזקה תומכת סביבה. התכנית מתווה רשת חדשנית ונהירה של רחובות עירוניים, רחובות מסחריים, שבילים ושבילי אופניים, לעידוד ההליכה ברגל ולחיזוק הקשר בין חלקי העיר השונים ובינם לבין אזורי התעסוקה. בנוסף ניתן מענה משמעותי לחיבור בין מערכת הדרכים העירונית ומערכת התנועה הארצית הסובבת לרווחת התושבים ובאופן שיתרום לתחרותיות של המערכת המסחרית ואזורי התעסוקה.
התכנית שמה דגש מיוחד על פיתוח תחבורה ציבורית, לרבות מערכת תחבורה להסעת המונים רבת קיבולת והקישוריות בין רחבי העיר למוקדי התעסוקה וכן לערים הסמוכות.
יו"ר הוועדה, שי באב"ד: "הפקדת תכנית המתאר לעיר הוד השרון היא אבן דרך משמעותית בפיתוחה העתידי של העיר ואזור השרון כולו, שכן מדובר בתכנית המתאר הראשונה לעיר אי פעם. הגדלת ההיצע התכנוני של יחידות הדיור בהתאם למדיניות שר האוצר מהווה את ראשית הצירים ואת אחד הנדבכים המשמעותיים ביותר בדרך לפתרון בעיית הדיור. אנו עובדים במאמץ מרוכז ומסירים חסמים שהיו קיימים לאורך שנים רבות בכדי להגביר את התפוקה התכנונית, כל זאת מתוך מחויבות לציבור ולמטרות שהצבנו לעצמנו בתחילת הדרך."
הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.