בשנים האחרונות אלביט השכילה לזהות את ההאטה בצמיחה בשווקי היעד המרכזיים בהם היא פעלה – צפון אמריקה, אירופה וישראל וחדרה למדינות חדשות כמו הודו, דרום קוריאה, אוסטרליה וברזיל הנהנות משיעורי צמיחה גבוהים יותר ועל כן הציגה ביצועים עודפים מעל למתחרות הגדולות בשוק.
רכישת חטיבת הסייבר של נייס - בתחילת הרבעון השלישי של שנת 2015 השלימה אלביט מערכות את רכישת חטיבת הסייבר והמודיעין של נייס. החטיבת שנרכשה מספקת מגוון פתרונות סייבר ומודיעין לכוחות אכיפת חוק. אנו צופים כי היכולות של חטיבת הסייבר בשילוב הידע והמוניטין שצברה אלביט יהוו בעתיד זרוע משמעותית עבור אלביט בשוק בעל שיעורי צמיחה אדירים.
שוק המל"טים - ההוצאות הבטחוניות על מערכות שליטה ובקרה מוטסות צפויות להכפיל את היקפיהן במהלך העשור הקרוב מרמה של 3.1 מיליארד דולר ב- 2015 ל- 6.5 מיליארד דולר עד 2025. בנוסף, ומלבד הפוטנציאל במכירת הפלטפורמות, הדור החדש של המל"טים יהיה בעל יכולות לשאת מערכות מתוחכמות יותר, כבדות יותר וכמובן יקרות יותר.
אסטרטגיה לעתיד - מלבד החדשנות (מו"פ) בה אלביט משקיעה סכומים משמעותיים מרבית המערכות שאלביט מוכרת פותחות עבורה דלת לחתימת חוזי אחזקה ארוכי טווח בהם הרווחיות גבוהה והקשר עם הלקוח הוא אדוק. להערכתנו מחזור החיים של מערכות עתירות אלקטרוניקה התקצר בשני העשורים האחרונים (לכ- 5 שנים) ורענון, תחזוקה שוטפת וחידוש של מערכות אסטרטגיות הפך לחלק מהותי מההוצאה הבטחונית של מדינות ואלביט מצידה תהנה משינוי מגמה זה.
צבר וחוזים חדשים - מתחילת 2015 דיווחה אלביט על חוזים בהיקף של 850 מיליון דולר אשר במקביל לצבר הזמנות בגובה 6.3 מילארד דולר מהווים מדד אופטימי לעתיד הקרוב של החברה.
בשורה התחתונה
אלביט מערכות היא חברה דפנסיבית המנוהלת בצורה שמרנית ומציגה פוטנציאל צמיחה וצבר עתידי מבטיחים. ליבת העסקים בה ממוקדת החברה מעמידה אותה בעמדה מצוינת להשגת ביצועים עודפים על התעשיה כפי שידעה לעשות בשנים האחרונות. בנוסף, ביכולתה של אלביט לייצר סינרגיה מהותית כתוצאה מרכישת חטיבת המודיעין מנייס ומהקמת חברת הבת CyberBit.
מחיר המניה הנוכחי מגלם פוטנציאל אפסייד של 15%. ראוי לציין, כי התרחיש בו הערכנו את שווי החברה אינו כולל אירועים כגון התרחבות בלתי צפוייה של תקציבי בטחון (בגין אירועים בטחוניים, מבצעים או מלחמות) ואינו לוקח בחשבון גם רכישה משמעותית שעשוייה לייצר עבור אלביט הזדמנויות חדשות לצמיחה משמעותית.
תיאור החברה
אלביט מערכות, שנמצאת בבעלות משפחת פדרמן, היא חברה דואלית הפועלת בסקטור הבטחוני.
החברה מפתחת ומייצרת מגוון רחב של מערכות טכנולוגיות המתחלקות לארבע תחומי פעילות עיקריים: מערכות מוטסות, מערכות קרקע/יבשתיות, מערכות שליטה ובקרה (C4ISR) ומערכות אלקטרו-אופטיות, זאת באמצעות מספר חברות בנות, ביניהן, "אל-אופ", "אלישרא", ,תדיראן-קשר" "סייבר-ביט" ועוד.
פעילות החברה פרוסה במדינות רבות בעולם, כאשר ברוב המדינות פועלת אלביט באמצעות חברות בנות מקומיות.
סביבת הפעילות
בתחילת העשור הסביבה העסקית בה פועלת החברה הפכה למאתגרת וקשה יותר. המשבר הכלכלי והחובות הגבוהים של מדינות המערב הביאו לריסון בתקציבים הבטחוניים בעולם, בעיקר בשווקים בהם ריכזה החברה את רוב פעילותה – ארה"ב ואירופה המהוות את החלק הארי של הכנסות החברה ושל תקציבי הבטחון בעולם.
גם בישראל המהווה כ- 20% מההכנסות חלה התמתנות בגידול תקציב הביטחון. אלביט השכילה לזהות את ההתפתחויות הללו ופעלה לחדירה למדינות חדשות כמו הודו, דרום קוריאה, אוסטרליה וברזיל הנהנות משיעורי צמיחה גבוהים יותר.
האסטרטגיה ארוכת הטווח של החברה היא פיתוח טכנולוגיות חדשות, התאמתן לצרכי הלקוח וצמיחה באמצעות מיזוגים ורכישות של חברות בעלות טכנולוגיה משלימה, כגון רכישת "אלישרא" ב -2011 ולאחרונה רכישת חטיבת המודיעין של NICE.
במבט לעתיד, החברה ערוכה לבצע רכישות נוספת (כשברקע תע"ש על המדף), על מנת לבסס את מעמדה תוך הבנה שבשוק הביטחוני הגודל מהווה ייתרון משמעותי.
לירן לובלין, אנליסט IBI.
הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.