הלמן אלדובי >> העליות בשבועיים האחרונים בשווקי המניות הן תיקון זמני

לטווח ארוך יותר סבורים כי ההאטה בשווקים תמשיך להעיב על שווקי המניות ורווחי החברות

 

 
 

הלמן אלדובי
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
19/10/2015

למדד ספטמבר לא תהייה השפעה מהותית על צעדי בנק ישראל מאחר וגם הפעם מדובר בגורמים חד- פעמיים שלא צפויים להשפיע על רמת האינפלציה לאורך זמן ואנו לא צופים שינוי בריבית בהחלטה הקרובה

  1. בארה"ב, הנתונים הכלכליים שהתפרסמו לאחרונה מצביעים על התמתנות מסוימת בצמיחה שנרשמה לאחרונה, מגזר התעשייה ממשיך להוות את החוליה החלשה בהשפעת מחירי האנרגיה הנמוכים וגם הצרכן האמריקאי לא צורך בהתאם לתחזיות. להערכתנו, העליות בשבועיים האחרונים בשווקי המניות הינן תיקון זמני אך לטווח ארוך יותר אנו סבורים כי ההאטה בשווקים תמשיך להעיב על שווקי המניות ורווחי החברות.

  2. באירופה, גם פה מחירי האנרגיה הנמוכים ממשיכים להעיב על הפרמטרים הכלכליים, מדד המחירים לצרכן ביבשת מוסיף להיות שלילי והאינפלציה השנתית עומדת על 0.1%-.

  3. בארץ, מדד המחירים לצרכן ירד בחודש ספטמבר בהתאם לציפיות. עיקר הירידה במדד הגיעה לאור הזולות שביצע הממשל- כמו ביטול אגרת הטלוויזיה, הוזלת מחיר החשמל והורדת המס על משקאות חריפים. להערכתנו, למדד ספטמבר לא תהייה השפעה מהותית על צעדי בנק ישראל מאחר וגם הפעם מדובר בגורמים חד- פעמיים שלא צפויים להשפיע על רמת האינפלציה לאורך זמן ואנו לא צופים שינוי בריבית בהחלטה הקרובה.
התפתחויות כלכליות ואינדיקאטורים מרכזיים שפורסמו לאחרונה

בארה"ב- השבוע התפרסמו אינדיקאטורים כלכליים אשר הצביעו על כך שהצמיחה בכלכלה האמריקנית מתמתנת, מדד מחירי הליבה ליצרן (ללא מחירי האנרגיה והמזון) ירד ב-0.3% בחודש ספטמבר, הירידה החדה ביותר שנרשמה מאז חודש פברואר האחרון. נתוני הליבה אינם מתחשבים בשינוי במחירי האנרגיה והמזון מתוך מחשבה כי השינויים במוצרים אלו אינם קשורים באופן הדוק לכלכלה האמריקנית. נתון נוסף שפורסם הוא נתון המכירות הקמעונאיות לחודש ספטמבר אשר עלה ב-0.1%, נמוך מהצפי שעמד על עלייה של 0.2%. עוד השבוע, עונת הדו"חות בוול סטריט המשיכה במרץ וכעת הציפיות לרווחי החברות בשנת 2015 עוברות לטריטוריה שלילית. בשבוע האחרון, כל התחזיות עבור הרבעון ה-3 וה-4 הונמכו והתחזית ל-2015 עומדת כרגע על ירידה של 0.9% ברווחים לעומת תחזית קודמת לעלייה של 0.2%. רק נזכיר כי הפעם האחרונה בה ירדו רווחי החברות הייתה בשנת 2009, שיא המשבר הכלכלי.

באירופה- הנתון המרכזי שפורסם השבוע היה מדד המחירים לצרכן בגוש האירו אשר עלה ב- 0.2% בחודש ספטמבר. עם זאת, בראייה שנתית, האינפלציה בגוש האירו עדיין שלילית ועומדת על 0.1%-. זאת הפעם הראשונה מזה 6 חודשים שהאינפלציה בגוש האירו חוזרת לטריטוריה שלילית בעיקר בהשפעת מחירי האנרגיה ובהתאם לתחזיות המוקדמות.

בנוסף, במהלך השבוע, התקבלו נתונים מסין אשר הצביעו על ירידה חדה של 20.4% ביבוא מהמדינה בחודש ספטמבר בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד, כאשר התחזיות עמדו על ירידה מתונה יותר של 15%. היצוא, לעומת זאת, רשם ירידה קלה של 3.7% בספטמבר, נמוך מהתחזיות שצפו ירידה של 6.3%. הסיבות העיקריות לירידה ביבוא הן- מחירי הסחורות הנמוכים והיחלשות בצריכה המקומית.

בישראל- הנתון המרכזי שפורסם השבוע היה מדד המחירים לצרכן שהמשיך לרדת גם בחודש ספטמבר 0.4%, זאת לאחר שירד ב-0.2% בחודש אוגוסט. בתוואי שנתי המדד מציג ירידה של 0.5%. הירידות המשמעותיות ביותר נרשמו בסעיפים- בידור ותרבות, ודלק ושמנים. העליות המשמעותיות ביותר היו בתחום הירקות (מחיר עגבנייה זינק בכ-58% ומחיר מלפפון בכ-53%). עוד נתון חשוב שפורסם השבוע ע"י הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה היה מכירות רשתות השיווק בין החודשים יוני- אוגוסט והצביע על ירידה של 3.5% בפדיון רשתות השיווק (רשת שיווק= לפחות 3 חנויות של אותה רשת המוכרת מוצרים שונים, כולל מזון) ועל ירידה של 4.1% בפדיון של רשתות המזון. כלומר, רשתות המזון והשיווק ממשיכות לדווח על התכווצות במכירות.

שווקי ההון 

מניות- הבורסה בת"א סגרה את השבוע במגמה חיובית בדומה למגמה ברוב שווקי המניות בחו"ל. בסיכום שבועי, מדד המעו"ף סגר עם עליות שערים של כ-0.5% בדומה למדד ת"א 100. מבחינה סקטוריאלית בלט לחיוב מדד נפט וגז אשר הציג עליות שערים של קרוב ל-4% לאור הציפיות לאישור מתווה הגז בכנסת בזמן הקרוב. לעומתו, בלט לשלילה מדד הבנקים אשר השיל מערכו כ-1.5% בהשפעת המצב הביטחוני. בארה"ב ובאירופה, המדדים העיקריים סיכמו את השבוע בעליות שערים קלות, כאשר מדד ה-S&P500 הוסיף לערכו כ-0.9% ומדד הנאסד"ק התחזק בשיעור של כ-1.6% מתחילת השבוע. באירופה, מדד הדאקס הגרמני סיים את השבוע בעלייה מינורית של 0.08% ומדד ה- Eurostoxx50 התחזק בכ-0.5%.

אג"ח- באפיק הסולידי נרשמה השבוע מגמה מעורבת, כאשר האפיק הצמוד היווה השקעה מועדפת על פני האפיק השקלי. מדדי התל-בונד צמודי המדד רשמו עליות שערים של 0.45% בממוצע שבועי. אגרות החוב הממשלתיות הצמודות התחזקו בשיעור של כ-0.8% ואילו אגרות החוב הממשלתיות באפיק השיקלי סגרו את שבוע המסחר בעליות של 0.1%.

מט"ח- בשוק המט"ח השקל נחלש מעט השבוע מול המטבעות העיקריים, כאשר מול הדולר נחלש השקל בכ-0.2% ושערו נקבע על 3.83 ₪ לדולר והאירו התחזק גם הוא בכ- 0.2% מול השקל ושערו נקבע על 4.35 ₪ לאירו.

* הנתונים נכונים לתאריך 16.10.15 (סוף יום מסחר)

הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.
x