העצרת הכללית של האו"ם בחרה בשבוע שעבר בישראל לכהן כמדינה חברה בוועדת האו"ם למשפט בין-לאומי מסחרי (UNCITRAL) זו הפעם השלישית ברציפות, בהסכמה וללא כל התנגדות. המהלך יצא לפועל תודות למאמצים משותפים של משרד המשפטים ומשרד החוץ. ישראל, המהווה אחת מכמה מדינות שנבחרו לייצג את הקבוצה האיזורית של מדינות מערב אירופה ואחרות (WEOG) בוועדה, מכהנת כמדינה חברה בוועדה מאז שנת 2004, ותמשיך לכהן בה עד שנת 2022 בעקבות החלטת העצרת. ועדת האו"ם למשפט בין-לאומי מסחרי, אשר הוקמה בשנת 1966, מהווה את הגוף המוביל של האו"ם ליצירת סטנדרטים בינלאומיים בתחום המשפט המסחרי. האמנות והכלים המשפטיים עליהם אמונה הועדה מתווים את המסגרת לפעילות הבינלאומית בתחום, בין היתר ביחס לבוררות בינלאומית, סחר אלקטרוני והתנהלות חוצה גבולות של תאגידים. משרד המשפטים, בהובלת אנשי מחלקת ייעוץ וחקיקה (משפט בין-לאומי), משמש כגורם המרכזי הפעיל במסגרות השונות של הועדה. בשנה האחרונה הגישה ישראל הצעות רשמיות לקידום עבודת הועדה ולאימוץ תוצרים משפטיים המכוונים להשפיע על גורמים מדינתיים ופרטיים, תוך קידום האינטרסים של ישראל. בין היתר, הוגשה לאחרונה הצעה משותפת של ישראל וארה"ב.
ד"ר רועי שיינדורף, המשנה ליועץ המשפטי לממשלה (משפט בין-לאומי) מסר כי "החלטת העצרת הכללית, במיוחד בתקופה רגישה שכזו, מהווה עדות להערכה הרבה שרוחשת הקהילה הבינלאומית לפעילות של ישראל ומשרד המשפטים בעיצוב הסטנדרטים הבינלאומיים בתחום המשפט הבין-לאומי המסחרי". עוד הוסיף כי "ישראל תמשיך להשפיע ולהוביל בקידום כללים משפטיים בינלאומיים שיהוו תשתית לקידום מסחר בינלאומי ורווחה כלכלית עולמית".
הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.