לרגל חודש בריאות הנפש הישראלי תקיים אנוש - העמותה הישראלית לבריאות הנפש, כנס משפחות למתמודדים עם מגבלה נפשית בימים רביעי וחמישי, 25-26.11.15 במלון שפיים.
הכנס מעניק למשפחות ידע, כלים להתמודדות, תחושת שייכות ומשפחתיות והפוגה מקשיי היום יום והוא כולל הרצאות, סדנאות, מופעים ואירועים חברתיים. בנוסף, לכנס תוכנית ייחודית למשפחות דוברות ערבית, הכוללת הרצאה וסדנאות רגישות תרבות.
למעלה מ-90% מהאנשים המתמודדים עם מגבלה נפשית חיים בקהילה, רובם גרים עם משפחותיהם. למגבלה נפשית יש השלכות רבות ומשמעותיות, לא רק על המתמודדים עם המגבלה, אלא גם על המערכת המשפחתית כולה. מדובר על כחצי מיליון בני משפחה בישראל!
עמותת אנוש מפעילה למעלה מ- 70 מסגרות למתמודדים ומשפחות, מתוכם 8 מרכזי מילם- ייעוץ וסיוע לבני משפחה בכל רחבי הארץ. מרכזי מילם מטפלים בלמעלה מ- 9,000 משפחות והשנה
השנה נוספו עוד 1,400 משפחות.
ד"ר הלה הדס, מנכ"לית עמותת אנוש: "לא רק מי שסובל מפגיעה נפשית מתמודד עם קושי, גם בני ביתו ומשפחתו מתמודדים יום יום. אנו קוראים למשפחות מכל רחבי הארץ שיש להם בן משפחה פגוע נפש להגיע לכנס, לקבל כלים ולהתחזק בהתמודדות היומיומית שהם חווים".
סילביה אזולאי, מנהלת תחום המשפחות: "המשפחה היא נקודת המוצא של המתמודד והמקום שאליו הוא חוזר. כשמשפחה מקבלת תמיכה ומתחזקת, היא מגלה בתוכה כוחות התמודדות ויכולת לחיות חיים בעלי משמעות, לצד המחלה. משפחות יקרות, אל תישארו לבד!".
הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.