רחובות, ישראל – 18 בנובמבר, 2015: אבוג'ן (סימול ת"א: אבגן,NYSE:EVGN ), חברה מובילה לשיפור יבול והעלאת הכדאיות הכלכלית של גידולים לתעשיות החקלאות, מודיעה היום על תוצאות הרבעון השלישי ותשעת החודשים שהסתיימו בתאריך 30 בספטמבר, 2015.
עופר חביב, נשיא ומנכ"ל אבוג'ן מסר: "במשך יותר מעשור, אנו מתמקדים ביצירת תשתית גילוי וולידציה ייחודית, המבוססת על הבנה מעמיקה במדעי הצמח ועל יכולתנו לייצר ולנתח "big data" בתחום החקלאות, במטרה לפתח מוצרים חדשניים לחקלאים בעולם, כגון: זרעים משופרים וכימיקלים. הצלחת מאמץ ארוך טווח זה באה לידי ביטוי הן במספר המרשים של שיתופי פעולה עם חברות חקלאות מובילות בתחום הפעילות הראשוני שלנו - יבול ועקות סביבה - והן בהתקדמות אותה אנו משיגים כעת עם כניסתנו לתחומים משמעותיים נוספים, כגון אג-כימיקלים ובקרת חרקים ".
מר חביב המשיך: "כיום, קיימת הכרה כי הצורך העולמי במזון לבני אדם, לבעלי חיים ובדלקים יימשך בעתיד ואף עשוי לגדול , ולכן צפוי כי הביקוש לתשומות הנחוצות לייצורם, ימשיך להיות משמעותי. בנוסף, ניסיון העבר בתעשייה מראה כי בכל הנוגע למוצרים לחקלאות, מוצר המספק יתרונות מדידים חדשים יכול להפוך למוצר דומיננטי בשוק במהירות יחסית ולמשך זמן."
"במטרה למקסם את התשתיות והיכולות הייחודיות של החברה, ולמנף את יישומן אל מספר גדל של תחומי פעילות, התחלנו לאחרונה בביצוע שינויים מסוימים במבנה הארגון שלנו. המפתח לשינוי הוא איחוד כל הפעילויות הקיימות בחברה תחת שני מרכזים מחקרים ותפעוליים: i. העלאת יבול – במטרה לשפר יבול ועמידות לעקות סביבתיות, ו-ii. הגנת הצומח – במטרה לפתח עמידות צמחים כנגד חרקים, פטריות ועשבים. כל אחד מהמרכזים הללו מתבסס על מומחיות ונכסים מגוונים קיימים, הכוללים צוות מקצועי מולטי-דיסציפלינרי מנוסה, בסיסי-נתונים ייעודיים, יכולות הפקת דאטה וולידציה ייחודיות, וכן אלגוריתמים וכלים לניתוח נתונים, הנגזרים מניסיון של שנים בתחום."
"כשמביאים בחשבון את ההזדמנות בחקלאות העולמית העומדת בפנינו כיום, את היכולות המובילות שלנו ואת צרכי השוק המשמעותיים להם הן נותנות מענה, זאת לצד היתרון של מאזן כספי חזק, נראה כי אבוג'ן ממוצבת באופן מיטבי כך שתוכל לקחת חלק חשוב באספקה של מוצרים חדשניים לתעשייה. אנו נרגשים לקראת האתגרים העומדים בפנינו, בכל אחד מהתחומים בהם אנו פועלים, הן בפרוייקטים שאנו מפתחים פנימית והן בפרוייקטים אשר אנו מפתחים בשיתופי פעולה עם חברות זרעים הכוללים תשלומי אבני דרך ותמלוגים", סיכם מר חביב.
התפתחויות עיקריות ברבעון:
העלאת יבול (לשעבר חטיבת יבול ועקות סביבה ואג-ביולוג'יקלס)
•התקדמות בהתאם לתכניות העבודה בכל 18 תכניות המוצר של תכונות הזרעים לשיפור יבול ועקות סביבה, עם חברות הזרעים המובילות בעולם.
• במהלך המחקר המשותף עם מונסנטו, זוהו אסטרטגיות ביולוגיות לשיפור תכונות, שאנו מאמינים כי ישפרו את ביצועי הגידולים הנמצאים במסגרת שיתוף הפעולה, ויובילו לשיפור ביבול.
•פעילויות גילוי בקטריות החלו בתחום אג-ביולוג'יקלס לטובת שיפור יבול (ביו סטימולנטים).
הגנת הצומח (לשעבר חטיבת עקות ביוטיות ואג-כימיקלים)
•בתכנית בקרת חרקים, גנים חדשים שנתגלו על ידנו מוקדם יותר השנה, עוברים כעת וולידציה כנגד חרקים באתר המחקר של החברה בסנט לואיס.
•במסגרת שיתוף הפעולה עם מונסנטו, הועברה קבוצה ראשונה של גנים חדשים, הצפויים לשפר עמידות למחלת הפוזריום בתירס.
•קבוצה ראשונה של חלבוני מטרה חדשים לקוטלי עשבים שנתגלו על ידנו, התקדמה לשלב הבא של איתור מולקולות כימיות המיועדות לעכב את פעילותן של חלבוני המטרה הללו.
אבופיול (חברה בשלבי פיתוח, בבעלות מלאה של אבוג'ן)
-
ניסויי השדה בשנת 2015 הוכיחו את היכולת לגדל קיקיון כגידול שדה, וביחד עם CNH Industrial את היכולת לקצור את הגידול באופן מכני.
-
SLC ואבופיול החליטו במשותף להמשיך בפיתוח הקיקיון בקנה מידה ניסויי, ועקב כך לא יתקדמו לייצור מסחרי בשנת 2016.
-
פעילויות שוטפות עם שותפים קיימים, כולל SLC ו- Insolo, וכן שותפים נוספים בברזיל ובמדינות נוספות בדרום אמריקה, ממשיכות כהכנה למסחור ראשוני.
תוצאות תשעת החודשים הראשונים והרבעון השלישי של שנת 2015:
- נכון ליום 30 בספטמבר, 2015, יתרות המזומנים, הפיקדונות הבנקאיים לזמן קצר וניירות הערך הסחירים של החברה הסתכמו לסך של כ- 106.4 מיליון דולר המייצגים שימוש נטו במזומנים של כ- 9.9 מיליון דולר, בתשעת החודשים הראשונים של שנת 2015.
הכנסות ממחקר ופיתוח כוללות בעיקר תשלומים עבור שרותי מחקר ופיתוח שניתנו במסגרת חלק מהסכמי שיתופי הפעולה השונים של החברה, בעיקר עם חברות זרעים. הכנסות מתשלומי מחקר ופיתוח בתשעת החודשים הראשונים של שנת 2015 הסתכמו לסך של כ- 8.5 מיליון דולר, בהשוואה להכנסות בסך של כ- 10.6 מיליון דולר בתשעת החודשים הראשונים של שנת 2014. כפי שדווח בעבר, הירידה נובעת בעיקר מעדכון תוכנית העבודה בהסכם שיתוף הפעולה עם חברת באייר. הכנסות משרותי מחקר ופיתוח ברבעון השלישי לשנת 2015 הסתכמו לסך של כ- 3.3 מיליון דולר, בהשוואה להכנסות בסך של כ- 3.1 מיליון דולר ברבעון השלישי של שנת 2014. החברה צופה כי בטווח הארוך, מקורות ההכנסה העיקריים שלה ינבעו מתמלוגים עתידיים, מהכנסות הנובעות מחלוקת רווחים כמו גם ממכירות זרעי קיקיון של חברת הבת בבעלות מלאה, אבופיול. בהקשר זה, יצוין כי הכנסות ממחקר ופיתוח, המשקפות החזר הוצאות מו"פ בחלק מהסכמי שיתופי הפעולה של החברה, היוו בעבר מרכיב משמעותי מתזרים המזומנים שלה. כיום, לאור חוסנה הפיננסי של החברה, החברה בוחנת עבור כל תוכנית באופן פרטני, האם תמומן על ידי החברה במימון עצמי. למרות כי מימון עצמי יוביל בטווח הזמן הקצר להכנסות מחקר ופיתוח נמוכות יותר עבור החברה, היעד של החברה בניהול משא ומתן לגבי תנאי שיתופי הפעולה העתידיים יהיה מקסום הכנסות לטווח ארוך, בד בבד עם שימור חוסנה הכספי של החברה.
- עלות ההכנסות מורכבת ברובה מהוצאות בגין פעילויות מחקר ופיתוח שוטפות של החברה במסגרת הסכמי שיתופי הפעולה בעיקר עם חברות הזרעים, הסכמים אשר כוללים גם הכנסות עתידיות אפשריות בגין תשלומי אבני דרך ו/או תמלוגים ממכירות זרעים. עלות ההכנסות בתשעת החודשים הראשונים של שנת 2015 הסתכמה לסך של כ- 6.2 מיליון דולר, זאת בהשוואה לסך של כ- 7.3 מיליון דולר בתשעת החודשים הראשונים של שנת 2014. הירידה נובעת בעיקר מעדכון תוכנית העבודה בהסכם שיתוף הפעולה עם חברת באייר, כפי שדווח בעבר. עלות ההכנסות ברבעון השלישי של שנת 2015 הסתכמה לסך של כ- 2.5 מיליון דולר, בהשוואה לסך של כ- 2.3 מיליון דולר ברבעון השלישי של שנת 2014.
- הוצאות מחקר ופיתוח בתשעת החודשים הראשונים של שנת 2015 הסתכמו לסך של כ- 10.3 מיליון דולר, בהשוואה לסך של כ- 9.8 מיליון דולר בתשעת החודשים הראשונים של שנת 2014. העלייה נובעת בעיקר מעלייה בהוצאות שאינן במזומן בגין הענקת אופציות לעובדים. הוצאות מחקר ופיתוח ברבעון השלישי של שנת 2015 הסתכמו לסך של כ- 3.1 מיליון דולר, בהשוואה לסך של כ- 3.7 מיליון דולר ברבעון השלישי של שנת 2014. עלייה זו נובעת בעיקר מ- (1) עליית שער החליפין של הדולר האמריקאי מול השקל, שיצר ירידה בעלויות החברה במונחים דולריים, (2) ירידה בעלויות תקורה המועמסות על הוצאות מחקר ופיתוח אלו. כאמור לעיל, הוצאות מחקר ופיתוח אינן כוללות הוצאות מחקר ופיתוח בגין תמיכה שוטפת בהסכמי שיתוף הפעולה הקיימים של החברה, אשר נכללות תחת 'עלות ההכנסות'.
- הפסד תפעולי בתשעת החודשים הראשונים של שנת 2015 הסתכם לסך של כ- 12.6 מיליון דולר, (כולל הוצאות שאינן במזומן בסך של כ- 3.3 מיליון דולר בגין הענקת אופציות לעובדים) בהשוואה להפסד תפעולי בסך של כ- 10.7 מיליון דולר (כולל הוצאות שאינן במזומן בסך של כ- 2.5 מיליון דולר בגין הענקת אופציות לעובדים) בתשעת החודשים הראשונים של שנת 2014. העלייה נובעת בעיקר מעלייה בהוצאות שאינן במזומן בגין הענקת אופציות לעובדים וכן מקיטון בהכנסות מתשלומי מחקר ופיתוח כפי שתואר לעיל. ההפסד התפעולי ברבעון השלישי של שנת 2015 הסתכם לסך של כ- 3.8 מיליון דולר (כולל הוצאות שאינן במזומן בסך של כ- 1.1 מיליון דולר בגין הענקת אופציות לעובדים), בהשוואה להפסד תפעולי בסך של כ- 4.3 מיליון דולר (כולל הוצאות שאינן במזומן בסך של כ- 0.8 מיליון דולר בגין הענקת אופציות לעובדים), ברבעון השלישי של שנת 2014. הירידה נובעת בעיקר מהירידה בהוצאות המחקר ופיתוח כאמור לעיל.
אודות אבוג'ן:
אבוג'ן הינה חברה מובילה לשיפור יבול ותכונות אחרות בצמחים להעלאת הכדאיות הכלכלית של גידולים לתעשיות החקלאות. לאבוג'ן שיתופי פעולה עם חברות הזרעים המובילות בעולם לפיתוח תכונות משופרות בתחום של יבול ועמידות לתנאי סביבה קשים, דוגמת יובש, ושיפור תכונות של עמידות בפני מחלות ומזיקים. בנוסף, החברה מתמקדת בפיתוח ומחקר של מוצרים חדשים בתחום הגנת הצומח, דוגמת קוטלי עשבים. לאבוג'ן, חברה-בת בבעלות מלאה בשם אבופיול העוסקת בפיתוח ומסחור של זרעים של גידולים חקלאיים כחומר גלם 'דור שני' לתעשיית הדלקים האלטרנטיביים. משרדיה הראשיים של אבוג'ן ממוקמים ברחובות, ישראל ומניית החברה נסחרת בבורסת תל-אביב (סימול בת"א: אבגן) ובבורסת ניו יורק (NYSE:EVGN).
הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.