"כשלנו בטיפול באי השוויון במדינת ישראל, לא בטוח שאם יש משאבים מקצים אותם לאוכלוסיות החלשות"

 

 
אורי יוגב מנהל רשות החברות הממשלתיות במשרד האוצראורי יוגב מנהל רשות החברות הממשלתיות במשרד האוצר
 

קרן מרדכי
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
16/12/2015

בשעה זאת נערך כנס המלחמה בעוני השנתי של ארגון 'לתת' במכללה האקדמית תל אביב- יפו. כעת: פאנל בנושא שינוי סדרי עדיפויות בממשל בהנחיית טלי ליפקין שחק ובהשתתפות מנהל רשות החברות הממשלתיות במשרד האוצר אורי יוגב, פרופסור אסף מדיני מהמכללה האקדמית תל אביב- יפו, יו"ר ומייסד עמותת 'אור ירוק' אבי נאור, עורך The marker סמי פרץ ויועץ התקשורת רונן צור.

ארגון 'לתת' עורך בשעה זאת את כנס העוני השנתי במסגרתו מוצג דו"ח העוני האלטרנטיבי אשר חושף את ממדי העוני במדינת ישראל. הכנס, אשר מנחה התסריטאי רשף לוי, מתקיים בפני מאות משתתפים אשר הגיעו במטרה לקחת חלק במלחמה בעוני. ברגעים אלו הסתיים פאנל תחת השם "מקום ראשון בעוני או עוני במקום הראשון" בהנחייתה של טלי ליפקין שחק ובהשתתפות מנהל רשות החברות הממשלתיות במשרד האוצר ולשעבר מנהל אגף התקציבים במשרד,  אורי יוגב, פרופסור אסף מדיני מהמכללה האקדמית תל אביב- יפו, יו"ר ומייסד עמותת 'אור ירוק' אבי נאור, עורך The marker סמי פרץ ויועץ התקשורת רונן צור.

אורי יוגב – מנהל רשות החברות הממשלתיות במשרד האוצר, לשעבר מנהל אגף התקציבים באוצר :  צריך לטפל באי השוויון, כשלנו בנושא הזה, אין ויכוח על העובדות יש עניין של מה עושים איתן, אין ויכוח על כך שאנחנו מאוד גבוהים באי השוויון, אני חושב שיש הרבה מאוד דיבורים אבל דבר ראשון זה להקצות משאבים. יותר חשוב לטפל באי השוויון. אני חושב שמאז 2011 יש שיפור אבל זה עניין של משאבים ולא בטוח שאם יש משאבים מקצים אותם לאוכלוסיות החלשות. אני מאמין שהקול שבא מבחוץ מאד משנה, ככל שהלחץ על הדרג הפוליטי יהיה גדול יותר כך התוצאות יהיו גדולות יותר.

פרופ' אסף מידני – מומחה למדיניות ציבורית, האקדמית ת"א – יפו  : "ועדת אלאלוף ישבה שבעה חודשים והגישה המלצות, ובכן ההמלצות הם הצהרתיות בלבד ללא שום כוונה ליישום. ההמלצות מצוינות, אנשים הכי טובים בשוק, עוד שנה ייכתב שוב דו"ח אבל זה לא מיושם. צריך ליישם את זה ולא רק לדבר. כדי ליישם צריך לאתר את החסמים, יש 71 חסמים במשק לפי דו"ח של משרד האוצר. אני רוצה את הדו"ח הזה ביקשתי לפי חוק חופש המידע ולא קיבלתי אותו. 

סמי פרץ – עורך "דה מרקר" – "אני חושב שהציבור לא מספיק תופס את העוני כי העוני הוא של חרדים, ערבים וקשישים ואלו לא חברות חזקות כל כך. מבחינת הנתונים אז ראש הממשלה אמר שבניקוי ערבים וחרדים אז מצבנו יותר טוב. בדקנו את זה, זה לא נכון. יש פסטיבל עוני של שלושה ימים אבל אז זה נפסק ולא מדברים על זה. עושים פעולות אפילו הממשלה הזו, עושים צעדים ויש שיפור אבל קוסמטי. אני חושב שהטיפול צריך להיות בכל המשרדים ובכל המגזרים".

יועץ התקשורת רונן צור:  אני חושב שהעוני נמצא היום במקום ה- 333 בסדרי העדיפויות, יש דו"ח של ביטוח לאומי, דו"ח של "לתת" וזהו. המשבר של ניצולי השואה נפתר כי הציבור התגייס, מה שהכניע את ראש הממשלה דאז היה "מצעד החיים" שתכננו בניו יורק ואז כדי לפתור את המבוכה ישבו באוצר ותקצבו. הקמפיין למיגור העוני הוא קמפיין אזרחי מאד, צריך לייצר קמפיין שלא משפיל אף אחד, להציג צלחות ריקות עם שמות של משפחות, מחאה כזאת תייצר כיכר מלאה באנשים שאי אפשר יהיה להתעלם מהם, זה יערער את היציבות השלטונית ואת הממשלה וכך זה יטופל".

אבי נאור – חתן פרס ישראל למפעל חיים, מייסד קרן נאור ומייסד עמותת "אור ירוק" : מה שאפיין את כל המדינות שנאבקו והצליחו במאבקם בתאונות הדרכים היה שהייתה להם תכנית לאומית שנתמכה ע"י ראשי המדינה. התחלנו לפעול בתחום וזה לא עבד. הבנו שהמדינה לא עושה אז אנחנו גיבשנו תכנית לאומית,  כדי להשיג תמיכה הגענו למיליון ו- 200,000 חתימות. הדפסתי אותם הבאתי אותם לרה"מ שרון ז"ל וכאן התחילה הדרך. החלטת הממשלה הייתה ב- 2005, עברו עשר שנים. התפקיד של החברה האזרחית זה להיות המניע, לבדוק מה עושה הממשלה ואיך. היום אנחנו עם התחייבות ממשלתית להיות ב- 2018 להיות במקום ה- 5. 

קצת לפני הפאנל עלה לבמה הבמאי דורון צברי שהתייחס גם הוא למצב העוני במדינת ישראל :"העוני הוא עניין פוליטי, זה ברור להגיד את זה. קרוב למיליון ילדים עניים זה פוליטי, אין דבר יותר פוליטי ממחיר הלחם. מחיר הלחם הפיל מלכים ואימפריות לאורך כל ההיסטוריה. השבע לא מבין את הרעב, ראש הממשלה, החוץ, הכלכלה, התקשורת ושיתוף פעולה אזורי אשר החליט שיבנו לו ארמון ומטוס פרטי ויש לו שתי דירות ברחוב עזה בירושלים ובקיסריה , לא מבין את העוני".


הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.
x