המפעלים הקטנים מבקשים >> אל תשבתו!

איומי השביתה מיותרים ופוגעים בעיקר בעסקים הקטנים

 

 
 

קרן מרדכי
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
22/12/2015

נשיא התאחדות המלאכה והתעשיה יוסי אלקובי קורא ליו"ר ההסתדרות להסיר את איום השביתה מעל המגזר העסקי, שהנפגעים העיקריים ממנה יהיו העסקים הקטנים והבינוניים.

"לגיטימי לדאוג לעובדים ולהיאבק על תוספות שכר, אך אסור לעשות זאת על חשבון מאות אלפי בעלי עסקים קטנים ובינוניים החרדים להפסקת שירותים חיוניים לעסקיהם כמו הגעת חומרי גלם, חוסר יכולת לשנע סחורה, עובדים שיעדרו בגלל השבתת מוסדות החינוך ועוד ועוד."

לדברי אלקובי, איומי השביתה לכשעצמם גורמים לחוסר ודאות באשר ליכולת להמשיך את הייצור והמסחר בימים הקרובים, דבר המסתכם בנזק כספי ועיכובים. "בעלי המפעלים הקטנים חוששים להבטיח אספקת מוצרים ולא יודעים אם העובדים יגיעו למשמרת ביום רביעי, או ישארו עם הילדים בבית. כשמדובר במפעל או בית מלאכה קטנים, עם מספר עובדים קטן וללא מלאי, הדבר יוצר הפסדים רציניים ופגיעה ממשית בעסק".

"הדאגה לוועדים הגדולים והחזקים במשק תבוא בסופו של דבר על חשבון בעלי העסקים הקטנים והחלשים יותר, שאינם נהנים מרשת בטחון סוציאלי, מקביעות ומפנסיה מובטחת", אומר נשיא התאחדות המלאכה והתעשיה ומוסיף כי הפערים בין האוצר להסתדרות אינם גדולים ממילא ולכן הוא מצפה מהצדדים לגלות אחריות לכלל המשק ולהסדיר את הנושא סביב השולחן ולא בכיפופי ידיים ומלחמות אגו על חשבון בעלי העסקים.

"אנו מצויים בפתחו של מיתון מסוכן, ואין זה הזמן להגביר את חוסר הודאות, לעצור את הפעילות הכלכלית ולהגדיל את עלויות המימון. לשני הצדדים ברור שהסכם יחתם בסוף, ועדיף מוקדם מאשר מאוחר, לפני שהנזק לעסקים הקטנים יהיה קשה מנשוא", מסכם אלקובי.

הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש
x