FXCM ישראל: "החלטת הריבית של בנק ישראל צפויה להשליך על המגמה של הדולר-שקל ב-2016"
כאשר הצפי הוא כי הפדרל ריזרב יעלה לאורך שנת 2016 את הריבית בשיעור כולל של כאחוז, פער התשואה בין הדולר לבין השקל צפוי לגדול בהדרגה לכל אורך שנת 2016, מה שצפוי לחזק את הדולר על פני השקל.
במחלקת המחקר של FXCM ישראל מציינים הבוקר: "הדולר-שקל מתחזק ל-3.885, וזאת למרות נפחי המסחר הדלילים בשוק המט"ח העולמי והמקומי. הטריגר העיקרי לעלייה הקלה הוא כמובן החלטת הריבית אמש של בנק ישראל, שמכבידה מאוד על השקל וצפויה להשליך על המגמה של הדולר-שקל ב-2016. בנק ישראל הוריד משמעותית את תחזית הצמיחה וגם ציין כי הריבית תישאר ברמתה הנמוכה עד סוף שנת 2016. לאור זאת, כאשר הצפי הוא כי הפדרל ריזרב יעלה לאורך שנת 2016 את הריבית בשיעור כולל של כאחוז, פער התשואה בין הדולר לבין השקל צפוי לגדול בהדרגה לכל אורך שנת 2016, מה שצפוי לחזק את הדולר על פני השקל. התגובה של הדולר-שקל ביממה האחרונה להחלטות המשמעותיות הללו היתה מתונה למדי, אך יש לייחס זאת בעיקר לפעילות הנמוכה בשוק המט"ח בימים שבין חג המולד לבין ראש השנה האזרחית. כאשר הפעילות בשוק תחזור לנורמה עם תחילת 2016, הסוחרים צפויים לקבוע באופן ברור יותר את הכיוון ואת המומנטום של הצמד לאור ההתפתחויות הללו. ברמה הטכנית, רמת ההתנגדות המשמעותית ניצבת ב-3.90-3.92. פריצה מעל רמה זו, שהגבילה את הצמד בחודשים האחרונים, צפויה להעניק דחיפה משמעותית כלפי מעלה, כאשר היעד המרכזי הראשון עבור מגמת עלייה תהיה כמובן רמת 4".
מנכ"ל מט"ח 24 דוד מסיקה:
"אמש בנק ישראל לא הביא בשורות בשיעור הריבית כצפוי והותיר אותה על רמה של 0.1%. מאידך, פרט חשוב שעשוי לתת את הטון על פעילות פרו שקלית בטווח הבינוני\ארוך הינו חיתוך התחזיות בצמיחה ל2.8% לעומת 3.3% לשנת 2016 שהציג בנק ישראל. אין הדבר מראה על סימני חולשה ופאניקה בשווקים מצד בנק ישראל מהסיבה שבאותה נשימה כבר מדברים על שנת 2016 בהעלאת ריבית ל0.25% במרוצת השנה. מדובר בסימני האטה בצמיחה שבטווח הקצר לא יגרמו תנודות בפעולות השקליות אך לטווח הארוך הפעולות הפרו שקליות עשויות לחוות קושי אל מול המטבעות בעולם, קל וחומר אל מול הדולר.
השווקים חווים שבוע דליל במסחר עקב תקופת החגים מעבר לים וכך בהתאם תנודות המט"ח.
מתחילת השבוע הדולר הוסיף לכוחו 0.04% אל מול השקל ומתחילת החודש רשם עליות קלות בממוצע של 0.25% אל מול השקל.
נתון כלכלי חשוב שצפוי לתת דווקא היום רוח לדולר בצל המסחר הדליל הינו מדד אמון הצרכן היום בארצות הברית הצפוי להצביע על עלייה משמעותית במדד ולהוסיף עוד נדבך להתאוששות בכלכלה האמריקאית."
הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניניים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.