נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

"מנהל השקעות" בן 11 ?

שרת החינוך ושר האוצר סיכמו כי בשנת הלימודים הקרובה (תשס"ח) ישולב נושא החינוך הפיננסי במערכת החינוך הישראלית. לפאנדר נודע כי בשנתיים הראשונות יקבלו הילדים רק שלוש שעות לימוד פיננסי בשנה.

 

 
 

פאנדר
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
09/08/2007

שרת החינוך ושר האוצר סיכמו כי בשנת הלימודים הקרובה (תשס"ח) ישולב נושא החינוך הפיננסי במערכת החינוך הישראלית הסיכום בין השרים הינו פרי עבודה משותפת שנעשתה בחודשים האחרונים בין נציגים מאגף שוק ההון, ביטוח וחיסכון במשרד האוצר לבין נציגי משרד החינוך.

גידול חשיבותו של החינוך הפיננסי הושפע מהשינויים שהתחוללו בכל תחומי החיים – שינויים דמוגראפיים ואיתם חשיבותו של החיסכון לטווח ארוך, שכלול גדל והולך של השווקים הפיננסיים ויתר נגישות של המידע בנושאי חיסכון וצריכה. כל אלה הניעו את קובעי המדיניות להכיר בצורך בחינוך פיננסי כבר בגיל צעיר. בהתאם לתוכנית האסטרטגית של אגף שוק ההון, וכצעד משלים לשכלולו של שוק ההון, האגף רואה חשיבות יתרה בקידום ההבנה והמעורבות של האוכלוסייה לסביבה הפיננסית בתחומים הנוגעים לעתידו של כל אזרח בישראל.

הוחלט שנושא החינוך הפיננסי ישתלב בשלב זה בתוכניות לרכישת כישורי חיים לתלמידי בית הספר היסודיים. תוכנית זו שפותחה באגף שפ"י במשרד החינוך מאפשרת לתלמידים לרכוש ידע ולפתח כישורים בנושאים שונים, שיביאו לפיתוח רגשי, חברתי וערכי של התלמידים. במסגרת זו ייוחדו לנושא מספר שיעורים במשך השנה שיעסקו, בין היתר, בפיתוח צרכנות נבונה ובניהול התקציב האישי כחלק מתהליך קבלת החלטות של התלמיד. מטרת התוכנית הינה להעניק לתלמידים כלים שיסייעו בידם להיות צרכנים נבונים, המודעים לסביבתם הפיננסית, תוך פיתוח אחריותם האישית לכך והגברת מעורבותם האזרחית בתחום חשוב זה.
שר האוצר ושרת החינוך רואים בתוכנית תחילתה של דרך שתביא בעתיד לחיזוק השפעתם של צרכני המוצרים והשירותים הפיננסיים על השווקים לטובת הציבור והמשק הישראלי בכללותו ותעמיד את תלמידי מדינת ישראל בשורה אחת עם מדינות מתקדמות שמנהיגות תוכניות לימודיות דומות.

x