נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

בעל הבית השתגע? מגדל, הראל פיא, פסגות, פריזמה, כלל ואפריקה מנהלות קרנות כספיות בחינם!

כיום ישנם 25 קרנות נאמנות כספיות כאשר ב 6 מהן דמי הניהול 0% וב 9 מהן דמי הניהול הן 0.125% וב 9 מהן דמי הניהול עומדים על יותר משמינית האחוז. לדברי גורם בענף "פריירים הלקוחות שלא מנצלים זאת". עוד בכתבה, למה אי.בי.אי היא הנפגעת האפשרית מהמהלך...

 

 
 

פאנדר
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
17/01/2008

התחרות בקטגוריית הקרנות הכספיות השיקליות עולה מדרגה. אמש דיווחו 6 חברות לניהול קרנות נאמנות כי הן מורידות את דמי הניהול בקרנות הכספיות השיקליות שלהן כי דמי הניהול בהן יורדים ל 0.

ביום שלישי בערב אישרה רשות ניירות ערך גביית דמי ניהול 0% ובכך ביטלה תקנה ישנה שאסרה על אי גביית דמי ניהול בקרנות נאמנות. קרן נאמנות כספית הינה מוצר חדש שהחל את חייו אך לפני שבועיים וקצת וכבר צובר הייקף נכסים של קרוב ל 3 מיליארד ש"ח. התחרות על ליבו של הלקוח דרך דמי הניהול החלה עוד לפני שיצאה הקרן הכספית הראשונה כאשר חברת פריזמה הכריזה כי היא תהיה החברה הראשונה שאינה גובה דמי ניהול בקרן הכספית החדשה למשך כ 7 חודשים לפחות. אולם הרשות לניירות ערך מצאה כי דמי ניהול 0 נוגדים תקנה ישנה ועד לביטולה לא איפשרה למנהלי הקרנות להוריד את דמי הניהול ל 0 ואילצה אותם לגבות עמלת ניהול מינימאלית של שמינית אחוז (0.125%). כאמור שלשום בערב ביטלה הרשות את התקנה הישנה ומנהלי הקרנות היזדרזו להוריד את דמי הניהול ל0.

כיום ישנם 25 קרנות נאמנות כספיות כאשר ב 6 מהן דמי הניהול 0 וב 9 מהן דמי הניהול הן 0.125% וב 9 מהן דמי הניהול עומדים על יותר משמינית האחוז. יש לציין עם זאת כי עמלת ההפצה שמשלמים מנהלי הקרנות לבנקים היא 0.125% ולכן מנהלי הקרנות שירדו ל 0 יאלצו לשלם את עמלת ההפצה מכספם.

אי.בי.אי לא ניגררת ומאבדת נתח שוק

מנהלי קרנות נוספים דנים היום האם להוריד את דמי הניהול בקרן הכספית ל 0. הקושי להוריד את דמי הניהול הוא ברור - זה הפסד בטוח של כסף- בעיקר אמורים הדברים במנהלי קרנות שלא הקימו קרנות חדשות לצורך המוצר החדש אלא רק שינו מדיניות של קרנות קיימות על מנת שיתאימו לקטגורייה החדשה.

נכון לעכשיו אחת החברות שנפגעת יותר ממלחמת המחירים היא חברת אי.בי.אי שלה שתי קרנות כספיות שבעבר היו תחת קטגוריית קרנות שיקליות שם נחלו הצלחה לא מבוטלת. אולם דמי הניהול בקרנות הכספיות של אי.בי.אי הם מהגבוהים בקטגורייה 0.50% לשנה וויתור על דמי ניהול אלו עלולים לגרום לאובדן הכנסות של כ 3 מיליון ש"ח. על כן באי.בי.אי לא מזדרזים להיגרר למלחמת המחירים. לערכת מומחים בענף, עקב אי הורדת דמי הניהול בקרנות של אי.בי.אי, הקרנות אינן מגייסות כספים (נטו) ויש אפשרות שהן אפילו מאבדות לקוחות לטובת הקרנות החדשות.

האם בעל הבית הישתגע?

לא, מנהלי קרנות הנאמנות לא הישתגעו, הם הבינו את מה שמבינים בכל ענף קמעונאי רציני-הלקוח הוא המלך וצריך להראות לו שבאמת ובתמים רוצים אותו גם אם זה בא על חשבון הריווחיות. לאחר שהלקוח יבין ויאמין שעושים הכל בשבילו יהיה אפשר להעלות את המחירים למחיר שמאפשר כיסוי הוצאות פלוס רווח מסויים. עד היום האשימו את מנהלי הקרנות, ובצדק, כי הם קודם כל דואגים לעצמם ורק אחר כך ללקוחות, ובכן כעת זה משתנה.

להערכת כתב פאנדר תעשיית הקרנות הכספיות צפויה לגדול למימדים גדולים מאוד של כ 100 מיליארד ש"ח בתוך 3 עד 4 שנים ומי שינצח בתחרות בשנת 2008 יהנה מהכנסות גדולות מאוד בשנים שיבואו, אולם לשם כך נחוצה ראייה ארוכת טווח ואומץ להשקיע משאבים גדולים של פירסום וויתור על הכנסות בשלב הראשון.

צוות פאנדר עושה בימים אלו מאמצים גדולים על מנת לשפר את האתר בהתאם לרפורמה שנכנסה לתוקף. בנוסף החלטנו לתת דגש מיוחד בתחום הקרנות הכספיות השיקליות ועל כן הוספנו בסרגל העליון כפתור "כספיות" שמוביל ישירות לטבלת הקרנות הכספיות השיקליות ומציג את הכתבות האחרונות בנושא. תודה לכל הגולשים על הרעיונות והתגובות. בהצלחה בהשקעות.

x