נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

דרוג קרנות נאמנות מובילות בקטגוריה צמודי מדד לטווח ארוך - ומה הן מחזיקות

גולן פינטו בדק ומצא אילו אגרות חוב מחזיקות קרנות הנאמנות המובילות בקטגוריה אג"ח מדינה צמודי מדד לטווח ארוך. מה שהוא גילה הפחיד אותו. פחד גבהים באג"ח הארוך...

 

 
 

גולן פינטו
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
29/04/2008

איגרות החוב הצמודים עשו חייל מתחילת השנה, במיוחד וביתר שאת איגרות החוב ה"גלילים" לטווח הבינוני והארוך, בעיקר הארוך.
תשואת האגרות המפורטות דלקמן משקפות עליות חדות –ברווחי הון, עקב החשש מאינפלציה. כל איגרות החוב הנסחרות מראות תשואה חיובית מתחילת השנה הנעה בין 2.5% (בקצרות בד"כ) עד 8.4% (פדיון שלמעלה מ-6 שנים). מח"מ גבוה (לטווח ארוך-סיכון גבוהה) שיקף בד"כ –תשואה גבוה יותר לאיגרת.
בדקנו מהן קרנות האג"ח המובילות לטווח הארוך ומה הן עשו ביחס לאגרות החוב המובילות באותה קטגוריה.

בדקנו אילו קרנות מחזיקות את האיגרות חוב המובילות, ואילו אגרות חוב מובילות מוחזקות ע"י קרנות נאמנות, על מנת לברר היכן יש אלמנטים של ניהול מוצלח, והיכן יש קרנות נאמנות שרוכבות על הסוס הנכון. ייתכן והשוק יצטרך לתמחר מחדש את שוויו- עקב תמחור גבוהה של מחיר האינפלציה ותתכן ירידה חדה באגרות חוב אלו, ובשל משקל גבוהה באחזקת הקרנות אגרות חוב אלו עלולה להיות ירידה חדה בתשואה של קרנות נאמנות, במיוחד לגבי אגרות החוב הארוכות.

קרנות נאמנות מובילות מתחילת שנה בקטגוריה "קרנות צמודי מדד לטווח ארוך 4+" ומה הן מחזיקות בעיקר:

קרן נאמנות

תשואה

 האחזקות העיקריות

אילנות מדדית ארוכה

6.23%

גליל (5472)-42.67%

 

אפסילון אג"ח מדינה

5.20%

גליל(5903)-45%

גליל( 5904)-24%

פריזמה צמוד ארוכות

4.85%

גליל (5904)-35%

גליל(5903)-24.2%

ישיר צמודים ארוכים

4.62%

גליל(5904)23.7%

גליל(5904)19.9%)

• אילנות מדדית ארוכה מחזיקה את אחד מאיגרות החוב המשקפים תשואת הון הגבוהה ביותר מבין אגרות החוב (7.02%).
• כל שלושת הקרנות האחרות המובילות בקטגוריה –מחזיקות בעיקר את אגרות החוב גליל-5903 עם תשואה של -5.87% ו-גליל 5904 עם תשואה של -5.99%.


תשואות איגרות חוב המובילות ושיעור אחזקת מנהלי קרנות נאמנות מובילים בשיעור החשיפה להן

אגרת חוב

תשואה

פדיון בשנים

הקרנות המובילות בשיעור ההשקעה בהן

גליל 5471

8.4%

6.52

אריגטו אג"ח מדינה-27%

 

אילנות הכנסה חודשית -21.66%

כלל מדד קצר בינוני-16.97%

גליל 5470

7.78%

5.52

מגדל מדדית-18.26%

פסגות סולידית מחלקת -12.5%

פיא מדד מחלקת-11.85%

גליל 5481

7.36%

4.35

גאון צמודים בינוניים-40.06%

פרפקט אג"ח מדינה-39.4%

מנורה מבטחים מדדית-33%

גליל 5472

7.17%

7.02

אילנות מדדית ארוכה-42.67%

אלטושלר שחם אג"ח-41.6%

פריזמה מדדית ללא מניות-37.8%

גליל 5427

7.16%

4.18

מגדל דקלה מדד-21.83%

פיא מדד בינוני-20.44%

מיטב BEST INVEST מאוזנת-19.3%

• קרנות הנאמנות המשקיעות באגרות החוב המובילות נותנות תשואה הנעה בין 2.5% ל-6.23% (אילנות מדדית ארוכה)

• דבר נוסף שאנו למדים מההשוואה בין קטגורית תשואות האג"ח לקטגוריה תשואות קרנות נאמנות – תשואה גבוהה באג"ח אינה מלמדת בהכרח שהקרן שמחזיקה את האג"ח השיגה תשואה תואמת עקב פיזור תיק ההשקעות.

• הטבלה אינה מסכמת אחזקות נוספות של אג"ח ארוכות שעלולות לרדת בחדות עקב תמחור גבוהה מצדו של השוק של אגרות החוב.

• הקרנות המפורטות לעיל משקפות תמונת מצב רגעית- ואין בהן לתאר תמונת מצב מתמשכת.

לסיכום:
החשש המוצדק מאינפלציה יצר תמחור גבוה לאיגרות החוב הצמודות עקב צפיות המשקיעים, אולם ייתכן ותמחור זה מוגזם, מה שיביא לירידה ברווחי ההון (ירידה במחירי האיגרת) ובירידה בתשואת הקרנות המחזיקות נייר זה. הדבר נכון במיוחד לאיגרות החוב הארוכות בעלות המח"מ הגבוה.

התשואות נכונות ל27 באפריל.

ההרכבים נכונים לסוף ינואר.

הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או  או שיווק השקעות – בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש בראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

x