נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

הראל >> מרווחי האג"ח הקונצרני המדורג בארה"ב מצדיקים חשיפה לאג"ח חו"ל

מרווחי האג"ח הקונצרני בעולם ממשיכים להיות בשפל במיוחד אלו בעלי דירוגי ההשקעה כאשר השבוע באג"חים מסוג HY המרווחים נפתחו מעט.

 

 
 

הראל פיננסים
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
28/06/2017

1.מניות – שבוע נוסף של התחזקות מדד ת"א 35 יותר ממדד ת"א 90

מדד נאסד"ק שהוביל את העליות בעולם השבוע כבר עם תשואה של 16.4% מתחילת השנה וקרוב מאד לשיא שנרשם בתחילת החודש. סקטורים בולטים לחיוב השבוע הם סקטור הבריאות ונגזרותיו (ביוטכנולוגיה, גנריקה ועוד), ההקשר הישראל כמובן טבע שעלתה 5.47%+, פריגו 3.1%+, מיילן 6.29%+ ואופקו שעלתה 7.04%+. סקטור נוסף במוקד הינו סקטור האנרגיה שהושפע מירידת מחירי הנפט וירד בסיכום שבועי כ 3%. בסקטור הפיננסים בארה"ב נערך השבוע מבחן לחץ וכל החברות עברו אותו בהצלחה, בלטו במיוחד גולדמן זאקס ואמריקן אקספרס.

תשומת הלב של המשקיעים ממשיכה להתמקד באירופה שם המשך נתונים חזקים ממשיך לתמוך במחירי המניות. מדד מנהלי הרכש באירופה עולה והמומנטום חזק, דבר שמוביל ליותר ויותר כסף לזרום ליבשת. הרבה אסטרטגים בשוק מסמנים אירופה IN וזה ע"ח חשיפה למניות בארה"ב, שווקים מתעוררים ונזילות.

גם אצלנו, מניות הפארמה, שעולות השבוע ומתאימות עצמן לנעשה בעולם, מושכות את מדד ת"א 35 לעלות יותר ממדד ת"א 90 ומתחילת החודש הפער לטובת ת"א 35 עומד על כ 6%.

אנחנו שומרים בתיק המניות שלנו על חשיפה גבוהה לשוק המניות בישראל באמצעות בחירת מניות מכל המדדים וזאת גם ללא קשר למדד שבו הן נסחרות, לצד חשיפה לחו"ל הממוקדת בארה"ב ואירופה.

2.קונצרני –  מרווחי האג"ח הקונצרני המדורג בארה"ב מצדיקים חשיפה לאג"ח חו"ל

מרווחי האג"ח הקונצרני בעולם ממשיכים להיות בשפל במיוחד אלו בעלי דירוגי ההשקעה כאשר השבוע באג"חים מסוג HY המרווחים נפתחו מעט.

באפיק הקונצרני המקומי השבוע ראינו המשך תנודתיות גדולה יחסית, בעיקר בשל חברות הנדל"ן האמריקאיות בהן הסיכון גבוה יחסית לאור הפעילות שלהן ואופן גיוס החוב. אג"חים של חברת אקסטל הובילו את התנדותיות בירידות חדות. בסוף השבוע פורסם בעיתונות האמריקאית שמימון עבור הפרוייקט הגדול של חברת אקסטל נמצא במו"מ מתקדם עם בנקים אמריקאים וזה אמור לתת שקט למשקיעים השבוע, היום אגרות החוב של החברה עלו בכ 5% כ"א.

אנו מעריכים כי תנאי הרקע לא השתנו ומשקיעים ימשיכו לחפש מקומות להגדלת הסיכון ולפיכך האפיק הקונצרני, שהפגין ביצועים טובים, ימשיך לבלוט. עם זאת, לנוכח התשואות הנמוכות מבחינה אבסולטית ולאור הפער הנמוך במרווחים בין הדרוגים הגבוהים לנמוכים יש להערכתנו מקום להמשך טיוב החלק הקונצרני לדירוגי קבוצת ה A.

3.תיק השקעות –  מניות בישראל, בעולם – ארה"ב ואירופה, אג"ח קונצרני מדורג בישראל ובחו"ל, אג"ח ממשלתי במח"מ בינוני

הכלכלה הישראלית ממשיכה להיות חזקה ומחירי המניות ממשיכים להיות יחסית נוחים בהשוואה לשווקי המניות בעולם. אנו ממשיכים להמליץ על חשיפה לשוק המניות הישראלי וזאת בצורה סלקטיבית.

אנו דוגלים בהמשך טיוב תיק האג"ח הקונצרני הישראלי (עלייה בדירוגים) ושילוב של מרכיב אג"ח בחו"ל מגודר מט"ח הנותן תשואה עודפת על אגרות ישראליות מקבילות וזאת גם בנזילות גבוהה יותר, בפיזור גבוה יותר וחברות גדולות ויציבות יותר.

באג"ח הממשלתי החלק הארוך של העקום אמנם מגלם תשואה גבוהה יותר (וזאת אף בניגוד לנעשה בעולם בעת האחרונה) אך הפיצוי תשואה שמתקבל לא מצדיק את הסיכון הגלום שם ולכן אנו מעדיפים לשמור על מח"מ בינוני. כמו כן משקל החלק השקלי בתיקים גבוה ממשקל החלק הצמוד בו עיקר החשיפה נעשית דרך האג"ח הקונצרני המדורג.

הסקירה הנ"ל משקפת את חוות דעתנו במועד הפרסום. חוות דעתנו יכולה להשתנות בכל עת וללא מתן הודעה נוספת בעניין. החברה לא תהיה אחראית, בכל צורה שהיא לנזק ו/או הפסד שיגרמו, אם יגרמו, כתוצאה משימוש בסקירה זו., וכן אינה מתחייבת כי התבססות על המידע המופיע בעבודה זו עשוי להניב רווחים. החברה מסירה אחריות מהקבוצה, מעובדי החברה ומעובדי החברות בקבוצה ונושאי המשרה בחברה ביחס לכל תביעה ו/או טענה שתעלה בהתבסס על הכתוב. החברה ו/או חברות קשורות אליה ו/או בעלי שליטה בה ו/או בעלי עניין במי מהם עשויים להחזיק ו/או לסחור, בעבור עצמם ו/או בעבור אחרים, בניירות הערך והנכסים הפיננסים המצוינים בסקירה הנ"ל. ניירות הערך ו/או הנכסים הפיננסים הנזכרים לעייל עלולים שלא להתאים לכל משקיע. אין לראות בסקירה זו משום שיווק השקעות או תחליף לשיווק השקעות או תחליף לייעוץ מס עצמאי. סקירה זו אינה מותאמת למטרות ההשקעה ולצרכיו האישיים והמיוחדים של כל משקיע.


הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן–בין באופן כללי ובין תחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.
x