המגמה השלילית והתשואות החלשות לא פקדה את כל הקרנות בקטגוריה בעוד הקרן תמיר פישמן מניות עלתה מתחילת השנה בשיעור של 6.8%, כלומר תשואת יתר של 7.4% על ממוצע תשואות בקטגוריית מניות כללי. בחודש מרץ הקרן עלתה עד כה בשיעור של 2.65%. הקרן מובילה את קטגוריית מניות כללי במרחק של 4% מהמקום השני – פיטנגו מניות כללי. בקטגוריית מניות בארץ, היא מקום רביעי כאשר רק קרנות הגז הטבעי עוקפות אותה.
הקרן שינתה מדיניות בחודש נובמבר 2016 ושנה לאחר מכן, בחודש נובמבר 2017, החל גידול משמעותי בהיקף נכסי הקרן. בחודש פברואר האחרון, למרות הפדיונות הכללים בשוק הקרנות, הקרן גייסה 2 מיליון שקל. הקרן מנהלת נכסים בסך של כ-20 מיליון שקל בדמי ניהול של 1.69%.
במדיניות הקרן נכתב כי "לפחות 50% מהשווי הנקי של נכסי הקרן יהיו חשופים למניות הנסחרות בישראל. שיעור חשיפת נכסי הקרן למניות לא יעלה על 120% מהשווי הנקי של נכסי הקרן. שיעור חשיפת נכסי הקרן למט"ח לא יעלה בערכו המוחלט על 50% מהשווי הנקי של נכסי הקרן". כלומר מדיניות ההשקעה בקרן הינה כללית ואינה מעידה על סימנים מיוחדים שהביאו לתוצאות המפתיעות מתחילת השנה.
הקרן של תמיר פישמן משקיעה 100% מנכסיה במניות. השקעותיה של הקרן אינן מפוזרות במיוחד כאשר היא משקיעה ב-31 מניות בישראל ו-19 מניות בחו"ל ואולי זה הסוד להצלחתה. נציין כי הקרן שנמצאת במקום השני (פיטנגו) משקיעה בסך הכל ב-32 מניות לכן כנראה שהקעה ממוקדת בשנה הנוכחית עומדת לזכותן של הקרנות.
ההשקעות העיקריות של הקרן הן:
- פרוטרום שפרסמה את הדוח האחרון לשנת 2017 השבוע והציגה תוצאות טובות מבחינת גדילה ברווחים ובהכנסות שהפתיעו את האנליסטים. הכנסות החברה צמחו ב- 18.8% לשיא של 1.36 מיליארד דולר, צמיחה מנוטרלת מטבעות במונחי פרפורמה של 6.4%.
- הראל השקעות – חברת האם של חברת הביטוח הגדולה בישראל שמנייתה הניבה תשואה אדירה של יותר מ-40% בשנת 2017, אך כמו כל סקטור מניות הביטוח מתקשה לשחזר את אותם ביצועים גם השנה.
- המלט - העוסקת בפיתוח ומכירת מחברים, ברזים ושסתומים לתעשיות התהליכיות ותעשיות האולטרה נקיות אשר פתחה לקראת סוף שנת 2017 חברה בת בסין בבעלות מלאה של החברה.
- טאואר – חברת השבבים הדואלים ממגדל העמק שמנסה להיות שחקנית לגיטימית בשוק השבבים העולמי ודוחותיה האחרונים עברו בשלום את תגובת השוק.
- Microsoft Corporation – מניית ענקית התוכנה (סימול: MSFT) פתחה את השנה בסערה, אך כמו כל שוק המניות הטכנולוגי בשבוע האחרון רשמה ירידות חדות. את יום ו' סיימה בתשואה שלילית של 2.9%.
- Bank of America Corporation – שוק הבנקאות האמריקני הראה עד כה עמידות נאה בנוגע לירידות שאפיינו את השווקים בחודש וחצי האחרונים. אך לא לעולם חוסן והחשש מפני מלחמות סחר הביא גם את שוק הבנקאות האמריקני לרשום נפילות של 9% בתוך יומיים. מניית בנק אוף אמריקה (סימול: BAC) גם היא רשמה ירידות חדות
- Deere and Company – בגאות הכללית של שוק המניות האמריקני בחמש השנים האחרונות (טרם התיקון), אחד מהנעדרים העיקריים של החגיגה היה סקטור החקלאות. מניית דיר (סימול: DE), כמייצגת נאמנה של הסקטור, גם היא הציגה תשואת חסר אל מול השוק. אך הדעה כלפיה הולכת ומשתנה וכעת יש המאמנים כי עם העלייה באינפלציה בארה"ב גם מחירי הסחורות והמייצרות שלהן יחלו להציג תשואה עודפת.
ההשקעות העיקריות של תמיר פישמן מניות בארץ:
| אחוז מהקרן | שם נכס |
| 3.24% | פרוטרום |
| 3.16% | הראל השקעות |
| 3.15% | המלט |
| 3.12% | טאואר |
| 3.11% | פוינטר |
ההשקעות העיקריות של תמיר פישמן מניות בחו"ל:
| אחוז מהקרן | שם נכס |
| 3.12% | Microsoft Corporation |
| 2.75% | Bank of America Corporation |
| 2.72% | Deere and Company |
הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המופיעות במייל זה מועברים במסגרת תכתובת כללית, ואין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של נמען במייל זה, אין לראות בהם הצעה כלשהי, שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן – בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל נמען למייל זה – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע המופיע במייל זה, עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות במייל זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי בדברים נשוא מייל זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניניים. משה מימון לא יהא אחראי בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש באמור במייל זה, אם יגרמו.

טמיר שפירא מנכל תמיר פישמן קרנות נאמנות


