העדיפו בנקים וגנריקה לקראת 2017

המשקיעים לקראת 2017 מבולבלים עוד יותר בזירת המניות. שוק המניות, בעיקר זה האמריקני מתומחר ברמות שיא. על מנת ולהשיג תשואה עודפת על שוק המניות יש לבחור מגזרי השקעות שיכולים ליהנות יותר מהסביבה הקיימת.

 

 
 

עינב כהן
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
02/01/2017

החלטת ה'פד' לפני כשבועיים להעלות את הריבית בארה"ב מציינת את סופה של תקופה שבה הריבית בכל העולם ירדה לאזור האפס ואף במקומות מסויימים ראינו ריבית שלילית. אמנם סביבת הריבית לא צפויה לחזור לרמות גבוהות של ריבית ממוצעת של 5% בשווקים כפי שראינו לפני המשבר של 2008, אך הכרזת ה'פד' היא בפירוש היפוך מגמה שבו נראה את הריבית בארה"ב ולאחר מכן גם בשווקים אחרים זוחלת כלפי מעלה. 

אחד המגזרים שנהנו לאורך תקופה ארוכה מסביבת הריבית האפסית הוא מגזר הנדל"ן. משקיעי נדל"ן בארץ ובעולם נהנו מהריבית האפסית שאפשרה גיוס הון זול, מה שהוביל לעלייה במחירי הנכסים גם בשווקים כמו ארה"ב שחוו ירידות ערך משמעותיות בשל המשבר וגם בישראל שוק הנדל"ן ממשיך לרתוח. עד היום לפני יישום בפועל של רפורמות שונות, מחירי הדיור בישראל כיום, לעומת תחילת שנת 2008 זינקו בשיעור ממוצע של 117%. למעשה, כל מי שרכש פיסת נדל"ן כלשהי בתחילת התקופה הזו בישראל, ראה תשואה גבוהה מאוד על הנכס, בעיקר בתחום של דירות ומשרדים להשכרה שם מקבל המשקיע גם תזרים הבא מדמי השכירות. 

המשקיעים לקראת 2017 מבולבלים עוד יותר בזירת המניות. שוק המניות, בעיקר זה האמריקני מתומחר ברמות שיא. על מנת ולהשיג תשואה עודפת על שוק המניות יש לבחור מגזרי השקעות שיכולים ליהנות יותר מהסביבה הקיימת. אם מהפסקה הקודמת ברור שיש לצמצמם את שיעור האחזקות בנדל"ן או לחלופין להעדיף פוזיציית שורט לתקופה הקרובה על מניות העוסקות בתחום, הרי שמגזר הבנקאות בארץ ובארה"ב צפוי ליהנות מאוד מסביבה שבה יש עלייה בשיעור הריבית. 

ריבית אפסית גורמת לרוב הבנקים בעולם לעבוד עם מנוע רווחים חצי כבוי. המרווח הקטן יחסית בין הריבית שהבנק מקבל על הכסף לבין הריבית שהלקוח מקבל על הכסף צפויה בהמשך לגדול. השוק יתרגל למצב שבו מימון הוא מוצר יקר יותר ולכן הבנקים יציגו שיעור רווחיות הולך וגדל. בנוסף לכך, למערכת הבנקאות הישראלית יש חשיפה מהותית למערכת הבנקאות האמריקנית, כך שכפי שראינו צניחה בערך מניות הבנקים עם משבר 2008 בהתאם לקריסה בארה"ב, כך נראה את המערכת הבנקאית הישראלית עוקבת אחר האמריקנית בשורת הרווח. 

מגזר נוסף שניתן לתמחר אותו ביתר לעומת מגזרים אחרים הוא מגזר הגנריקה. לאחר שהסקטור הזה "חטף" מכל הכיוונים בשנת 2016, הוא מגיע למכפילים עתידיים לשנת 2017 מעניינים במיוחד, מכפילים שברגע שיירגעו הרוחות- יהיה קשה להתעלם מהם. ניקח לדוגמא את מניית טבע, במכפיל רווח עתידי של 6.7 , המכפיל העתידי של מיילן עומד על 7.

מדובר במכפילים נמוכים בצורה קיצונית יחסית למכפילים ההיסטוריים של חברות הגנריקה, ולמרות האכזבה הרבה מהדוחות הכספיים לאחרונה, והביקורת על מחירי התרופות בארה"ב, רובינו בסופו של דבר, נחיה יותר וניקח יותר תרופות מאשר בעבר וזה רק יילך ויתחזק.

עינב כהן הכותב הוא מורה לשוק ההון ומנכ"ל ישראל בורסה

הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.
x